Wyłóż tę masę na blaszkę i dodaj maliny. Za przepis podziękujesz mi później
Szukasz doskonałego przepisu na ciasto? W takim razie musisz poznać ten przepis. Ciasto z malinami, które z niego przygotujesz, będzie prawdziwym hitem tego sezonu. Wypróbuj ten sposób i zaskocz wszystkich smakoszy słodkości.
Doskonałe ciasto na ciepłe dni
Obecna pora roku sprzyja lekkim i smacznym deserom. Właśnie takie jest ciasto z malinami, które znajdziesz w poniższym tekście. Przygotowanie go jest niezwykle łatwe i wcale nie zajmuje dużo czasu.
Smak ciasta zachwyci każdego, a maliny, którymi je przyozdobisz, nadadzą mu soczystości i słodkości. Nie zastanawiaj się dłużej, tylko zrób je nawet dzisiaj i zachwyć się jego smakiem.
Posiekał mięso z indyka i zrobił kotlety pożarskie. Ich wyjątkowy smak tkwi w 1 dodatkuMaliny i dodatki
Najważniejszym składnikiem tego deseru są maliny, ale sam owoc nie wystarczy, aby przygotować ciasto. Potrzebne będą także inne składniki. Znajdziesz je na liście umieszczonej poniżej. Zdjęcia ilustrujące pochodzą z kanału Lecker mit Kristy, który znajduje się na YouTubie.
Składniki:
- 1 jajko
- szczypta soli
- ½ szklanki cukru
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki masła
- 1/2 szklanki mleka
- 1 szklanka mąki
- 1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 gr malin
- 1 budyń śmietankowy przygotowany według przepisu na opakowaniu
Przepis na ciasto z malinami
Przygotuj budyń śmietankowy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odstaw go do ostygnięcia. Przykryj jego wierzch folią spożywczą, aby nie dopuścić do powstania kożucha.
Do osobnej miski wbij jajko i wsyp szczyptę soli, proszek do pieczenia oraz cukier. Za pomocą miksera połącz składniki. Dodaj masło i jogurt. Wlej mleko i ponownie wymieszaj składniki. Na koniec wymieszaj całość z mąką.
Formę do pieczenia posmaruj masłem i wyłóż na nią ciasto, równomiernie je rozprowadź. Następnie wyłóż na nie ostygnięty budyń, tworząc z niego okręgi, jak na zdjęciu głównym. Na wierzchu każdego takiego pola ułóż porcję malin.
Ciasto piecz przez 35 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Po upieczeniu odstaw do wystygnięcia. Na koniec krój je na kawałki i podawaj na deser. Sprawdź przepis na kotlety pożarskie oraz dowiedz się, jak zrobić syrop z kwiatów czarnego bzu.