Strzelczyk wziął sezonowe produkty i zrobił obłędną letnią zupę. Internauci szaleją na jej punkcie
Tomasz Strzelczyk zaprezentował nowy przepis na letnią zupę. Koniecznie musisz poznać jego patent i jej spróbować. Smak zachwyci każdego smakosza. Czytaj dalej i przekonaj się, jakie to proste.
Letnia zupa Tomasza Strzelczyka
Tomasz Strzelczyk to kucharz, który swoimi przepisami dzieli się w książkach kucharskich oraz na YouTubie. To właśnie tam pokazał widzom doskonałe daniem na lato.
Jego letnia zupa jest lekka, smaczna i świetnie sprawdzi się na ciepłe dni. Zapoznaj się z przepisem umieszczonym w dalszej częścią artykułu i ugotuj ją nawet dzisiaj. Przygotowanie zajmuje chwilę.
Polski wyrób na liście najsmaczniejszych wypieków na świecie. Potrzebujesz do niego tylko 3 składnikówSezonowe produkty na letnią zupę
Do przygotowania letniej zupy Strzelczyk używa przede wszystkim sezonowych produktów. To właśnie dzięki nim letnia zupa smakuje doskonale. Sprawdź, jakich składników potrzebujesz i przygotuj z nich pyszne danie na obiad. Wszystkie umieszczono na liście poniżej.
Składniki:
- 2 l wody
- 4 młode ziemniaki
- 1 łyżka ryżu
- 2 duże marchewki
- 3 średnie młode cebule
- 250 g mielonego mięsa wieprzowego
- 250 g mielonego mięsa wołowego
- 2 ząbki czosnku
- liść laurowy
- ziele angielskie
- 1 pęczek koperku
- masło
- pieprz
- sól
Letnia zupa - przepis
Do miski włóż mielone mięso. Dwie młode cebule pokrój w drobną kostkę i dodaj je do mięsa. Oba składniki przypraw pieprzem oraz solą i wymieszaj, aby dokładnie się ze sobą połączyły.
Pokrój młodą cebulę. Marchewki obierz i zetrzyj na dużych oczkach tarki. W głębokim garnku rozpuść kawałek masła.
Wsyp do niego cebulę i podsmaż ją. Następnie dodaj startą marchewkę i zeszklij oba składniki. Zalej je woda i doprowadź do zagotowania.
Dodaj dwa obrane ząbki czosnku oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Zupę przypraw zielem angielskim i liściem laurowym. Z mięsa uformuj małe pulpeciki, a następnie włóż je do gotującej się zupy.
Wsyp ryż. Zupę przypraw pieprzem oraz solą. Ponownie doprowadź ją do zagotowania i gotuj ją przez 10 minut. Na koniec gotowania dodaj posiekany koper i zupa gotowa. Sprawdź, jakie polskie pieczywo zostało docenione przez krytyków oraz dowiedz się, jak mrozić truskawki.