Zalewam banany jajkiem i mam błyskawiczny deser. Bez mąki i pieczenia
Jak zrobić błyskawiczny i pyszny deser? Mam na to sprawdzony sposób. Robię smakołyk z bananów i jajek, ale bez mąki i pieczenia. Raz-dwa powstaje deser, który zachwyca smakiem i prostotą przygotowania.
Deser z bananów zrobisz raz-dwa
Desery są słodką tradycją w moim domu. Podaję je po obiedzie, a rodzina zawsze czeka na jakiś znakomity przysmak. Ten deser z bananów i jajek przyrządzam błyskawicznie . Do zrobienia tego smakołyku nie jest mi jednak potrzebna mąka ani piekarnik.
Deser smażę na patelni, a efekt na każdym robi wrażenie. Smakołyk z bananów w pysznym cieście po prostu rozpływa się w ustach. Polecam przepis na ten błyskawiczny deser. Podobną recepturę znajdziesz na kanale YouTube Cooking Delicious Food. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.
Ciasto z brzoskwiniami, które uwielbiam piec, bo robi się niemal samo. Znika w migJak zrobić deser z jajek i bananów?
Składniki:
- 4 łyżeczki cukru
- 2 banany
- 2 jajka
- 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
- 2 łyżeczki oleju roślinnego
- ⅓ szklanki mleka
Przygotowanie deseru zacznij od wsypania 2 łyżeczek cukru na suchą patelnię. Banany pokrój w niezbyt cienkie plastry. Ułóż je na cukrze na patelni, a do miski wbij jajka, wsyp szczyptę soli i 2 łyżeczki cukru. Składniki dokładnie wymieszaj, wlej mleko i wsyp skrobię ziemniaczaną. Energicznie ubijaj do momentu, aż powstanie gładka masa.
Teraz wlej olej, połącz składniki i masą zalej banany na patelni. Smaż pod przykryciem kilka minut, a następnie obróć na drugą stronę. Deser z dwóch stron powinien być usmażony na złoty kolor. Gdy będzie rumiany, możesz zdjąć go z patelni i od razu podawać.
Deser z bananów dla każdego łasucha
Deser jest pyszny i bardzo prosty w przygotowaniu. Prezentuje się bardzo apetycznie, a smakuje jeszcze lepiej. Ten smakołyk jest delikatny i dosłownie rozpływa się w ustach. Jest też bardzo prosty do przygotowania i poradzi sobie z nim nawet osoba, która stawia pierwsze kroki w kuchni.
Ten znakomity deser przygotujesz raz-dwa i równie szybko zniknie z talerzy. Robi się go, jak omlet, nie potrzeba więc żadnych szcególnych umiejętności. Często go robię, bo efekt jest pyszny, a smakołyk wychodzi, że palce lizać. Pisaliśmy o tym, w jaki sposób zrobić wyjątkowo puszyste i delikatne ciasto. Podawaliśmy też przepis na sernik z krówką i krakersami.
Źródło: YouTube/@CookingDeliciousFood
Zdjęcia: screen YouTube/@CookingDeliciousFood