Zapomnij o jabłku, gruszce i pomarańczy. Surówka z marchewki najlepiej smakuje z tym owocem
Jaka surówka pasuje do obiadu? Często przyrządzamy popularną surówkę z marchewki. Teraz warto urozmaicić ją owocem, który kupimy bez trudu niemal w każdym sklepie spożywczym i supermarkecie. Surówka w takim wydaniu będzie lepsza niż z restauracji.
Surówka z marchewki prosta i smaczna
Warto pamiętać o przygotowaniu surówek do obiadu. Dodadzą smaku wielu daniem i dostarczą nam witamin. To szczególnie ważne w okresie jesienno-zimowym. Jedzenie surówek poprawi też naszą odporność. Jaką surówkę przyrządzić do obiadu?
Wielu z nas lubi surówkę z marchewki. Słodkawa i chrupka pasuje niemal do każdego obiadu. Lubią ją dorośli i dzieci. Do tej smacznej surówki dodajemy jabłko, gruszkę, a nawet pomarańcze. Jednak teraz warto zrobić ją inaczej. Surówka z marchewki z dodatkiem ananasa jest pyszna i lepsza niż w restauracji.
Wachowicz jest królową makowca. Ten przepis to poezjaJak zrobić surówkę z marchewki z ananasem?
Składniki:
- 3 marchewki
- 4 plastry ananasa w zalewie
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól
- pieprz
Przygotowanie surówki zaczniemy od obrania marchewki i starcia jej na tarce. Dodajemy ananasa pokrojonego w kostkę. Dokładamy miód i wlewamy sok z cytryny.
Składniki doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i podajemy do obiadu. Surówka pasuje do kotletów, pulpetów, pieczonego kurczaka i indyka. Karkówka z tą surówką też będzie dobrze smakować.
Surówka lepsza niż z restauracji
Surówka z marchewki z dodatkiem ananasa jest prosta w przygotowaniu i pełna smaku. Słodka i delikatna pasuje nie tylko do dań mięsnych, ale też wegetariańskich. Można podać ją na kolację lub zabrać do pracy.
Z nią drugie śniadanie będzie smaczne i wartościowe. Dlatego warto urozmaicić lubianą surówkę ananasem. Wyjdzie, że palce lizać i szybko zniknie ze stołu. Pisaliśmy o tym, co wsypać do kawy, by schudnąć. Podpowiadaliśmy, co zrobić, by barszcz czerwony zyskał rubinowy kolor.
Źródło: mniammniam.com