Zawiń wszystko w folię i wstaw do piekarnika. Ten obiad mogę jeść codziennie
Jeżeli nie masz pomysłu, co ugotować dzisiaj dla rodziny, wypróbuj sposób na łatwy obiad. Danie jest nieskomplikowane, a przy tym bardzo smaczne. To będzie ulubiony przysmak wszystkich domowników.
Najlepszy sposób na obiad
Danie podane na obiad wcale nie musi być powtarzalne. Zamiast przygotowywać kolejne kotlety schabowe lub mielone, zrób coś znacznie lepszego. Najlepszą propozycją jest zapiekane danie z przepisu, przedstawionego poniżej.
Nie jest skomplikowany ani zbyt czasochłonny, a przez to jest i wart uwagi. Szczególnie że po połączeniu kilku składników wychodzi naprawdę świetny przysmak. Zrób je, a się nie zawiedziesz.
Wlej żółtka do gotującego się mleka. Szkoda, że nie znałam tego przepisu wcześniejProsty obiad dzięki składnikom
Ważną cechą tego obiadu jest również to, że można przygotować go bardzo tanio. Jest to możliwe dzięki składnikom. Danie składa się z warzyw oraz mięsa z kurczaka. Niezbędną również przyprawy oraz produkty na marynatę. Umieściliśmy je na liście poniżej. Przygotuj wszystko, co niezbędne, a potem zrób z tego doskonałe danie.
Składniki:
- 500 g piersi z kurczaka
- 4 ziemniaki
- 2 cebule
- 1 marchewka
- 1 pomidor
- 100 g żółtego sera w kostce
- 6 łyżek majonezu
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka przyprawy gyros
- pieprz
- sól
Przepis na prosty obiad
Oczyszczone z białych błon mięso pokrój w małą kostkę. Do miski przełóż dwie łyżki majonezu. Wsyp przyprawę gyros, pieprz i sól. Dodaj także przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wymieszaj składniki na jednolitą marynatę. Do naczynia przełóż mięso i wymieszaj składniki.
Ziemniaki oraz marchew obierz i dokładnie umyj. Następnie pokrój oba warzywa w cienkie plastry. Obrane cebule posiekaj w cienkie piórka.
Folię aluminiową podziel na równe arkusze. Na środku każdego z nich ułóż ziemniaki i cebulę. Ułóż także plasterki marchewki, zamarynowanego kurczaka oraz plastry pomidora. Wierzch przykryj startym serem wymieszanym z czterema łyżkami majonezu. Całość zawiń, a zawiniątka ułóż na blaszce i piecz je w rozgrzanym do 200 stopni przez około 50 minut. Gotowe danie podawaj na obiad.
Sprawdź także, co Tomasz Jakubiak mówi o swoim zdrowiu oraz dowiedz się, z czego Lewandowska robi kopytka.