Zrobiłem te parówki raz i teraz nie mam chwili spokoju. Domownicy proszą mnie o nie niemal codziennie
Istnieje idealny przepis na kolację i masz go właśnie przed oczami. Moja rodzina uwielbia parówki z tego przepisu tak bardzo, że mogliby jeść je codziennie. Przekonaj się sama, co to za niesamowite danie. Gwarantuję, że będziesz wracać do tego przepisu.
Danie idealne na kolacje
Jakiś czas temu z ciekawości zrobiłem parówki z piekarnika. Poczęstowałem rodzinę na kolację. Na moje nieszczęście smak zachwycił ich tak bardzo, że teraz domagają się tych parówek prawie codziennie.
Wcale się im nie dziwię, bo stanowią ciekawą propozycję na kolację. Zresztą, zrób je sama z przepisu poniżej i przekonaj się. Pamiętaj, tylko aby kupić parówki z największą zawartością mięsa. Kiedy masz już wszystkie składniki, zrobienie tej kolacji zajmuje jedynie chwilkę.
Znajoma kucharka zdradziła, że nie daje budyniu do szarlotki. Zastępuje go innym składnikiem, efekt powalaParówki i coś jeszcze?
Parówki to główny składnik tego dania na kolację, ale nie najważniejszy. Liczą się także dodatki. To z nich bierze się ten niezwykły smak. Wszystkie potrzebne składniki znajdziesz na liście poniżej. Nie pomiń żadnego z nich. Podobny przepis znajdziesz na kanale Obżarciuch, skąd pochodzą zdjęcia umieszczone w tym artykule.
Składniki:
- 10 parówek
- 5 ogórków konserwowych
- 1 papryka
- 150 g żółtego sera w kawałku
Przepis na parówki z piekarnika
Zacznij od umycia papryki. Następnie pokrój ją w drobną kostkę. Ogórki konserwowe pokrój w taki sam sposób jak paprykę. Ser żółty zetrzyj na dużych oczkach tarki.
Wszystkie składniki umieść w misce i wymieszaj. Parówki natnij od jednego końca do drugiego. Zobacz, jak to zrobić na zdjęciu poniżej.
Farsz z warzyw i sera upchaj w naciętych parówkach. Następnie umieść je w naczyniu żaroodpornym. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
Wołaj rodzinę i podaj im te niezwykłe parówki na kolację. Szybko znikają? Sprawdź, w jakim sklepie nie zapłacisz kartą oraz dowiedz się, co musisz dodać do racuchów, aby były lepsze.