Ciasto bez pieczenia z 4 składników za 10 złotych. Prosty i tani deser
Ciasto bez pieczenia z 4 składników przygotujesz błyskawicznie, będzie maślane, budyniowe i pełne smaku. Do ciasta możesz przygotować również domową polewę czekoladową, która urozmaici resztę składników. Ciasto bez pieczenia jest proste i pyszne.
Przepisy na ciasta bez pieczenia są totalnym hitem wszystkich stron kulinarnych. Nic dziwnego, ciasta zrobimy z kilku prostych składników, bez pieczenia, bez biszkoptu. Ciasto bez pieczenia z 4 składników to ciasto wyjątkowo szybkie i tanie. Za 10 złotych zrobisz deser dla całej rodziny.
Do przygotowania ciasta bez pieczenia z 4 składników potrzebujesz maślanych herbatników, kostki margaryny, mleka i trzech opakowań budyniu wanilinowego z cukrem. Do ciasta polecam przygotować również polewę czekoladową z gorzkiej czekolady i śmietany kremówki, która nadaje fenomenalny smak i sprawia, że ciasto wygląda bardzo apetycznie.
Ciasto bez pieczenia z 4 składników jest jednym z tych ciast, które można jeść niemal codziennie. Jest szybkie, smaczne, a polane polewą z czekolady deserowej smakuje obłędnie. Jeśli masz ochotę na ciasto budyniowe, pomiń polewę w przepisie, wtedy będzie lżejsze i bardzo waniliowe.
Ciasto bez pieczenia z czterech składników. Jest tanie, proste i pyszne
Składniki:
2 opakowania herbatników
kostka masła lub margaryny
3 budynie wanilinowe z cukrem
1 l mleka
Składniki na polewę czekoladową (opcjonalnie):
tabliczka czekolady deserowej + kilka kostek do starcia na wiórki do posypania
100 ml śmietanki kremówki
Jak przygotować proste, tanie i szybkie ciasto bez pieczenia? Będzie wyśmienitym dodatkiem do kawy
Przygotuj masę budyniową: w szklance zimnego mleka rozpuść budynie wanilinowe. Resztę mleka zagotuj, następnie dodaj budynie i gotuj na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje, odstaw.
Gdy budyń będzie zimny, wymieszaj mikserem masło lub margarynę i stopniowo dodawaj masę budyniową. Formę wyłóż papierem do pieczenia, poukładaj herbatniki, wyłóż połowę kremu budyniowego, przykryj herbatnikami.
Na herbatniki wyłóż resztę kremu, na wierzch poukładaj maślanymi ciastkami. Wstaw do lodówki, w tym czasie przygotuj polewę: tabliczkę czekolady pokrusz i rozpuść w kąpieli wodnej, dodając słodką śmietankę, mieszaj, aż powstanie gęsta polewa.
Przestudzoną polewę rozprowadź po całym cieście, oprósz startą czekoladą i ponownie wstaw do lodówki na godzinę, żeby ciasto stężało, smacznego.
Pomysł na równie smaczne i proste ciasto bez pieczenia? Przygotuj włoskie tiramisu oraz ciasto migdałowe przepisu siostry Anastazji, są lekkie i pyszne.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Jajecznica po szwedzku. Jest obłędnie puszysta dzięki 1 sztuczce
Najlepsi kucharze dodają do rosołu zaskakujący dodatek. Już 1 łyżka robi ogromną różnicę