Gessler bezlitośnie wytknęła Polakom błąd w przyrządzaniu krokietów. Przez niego nadają się do kosza
Krokiety bywają naprawdę smaczne. Zdaniem Magdy Gessler jeden błąd podczas ich przygotowania może sprawić, że będą nadawały się do wyrzucenia. Wiemy, o co należy koniecznie zadbać.
Pyszne krokiety na wyciągniecie ręki
Zawijane w ciasto naleśnikowe farsze mają swój urok. Najczęściej podajemy je do barszczu lub jemy z surówką i jeśli są dobrze przyrządzone, potrafią przyprawić o szybsze bicie serca. Jednymi z większych błędów są zbyt intensywne podsmażenie gotowych „roladek” i przygotowanie zbyt suchego farszu.
Magda Gessler wskazuje, że jeszcze jedną wpadkę możemy zaliczyć znacznie wcześniej. Co zdaniem restauratorki przekreśla możliwość przygotowania smacznego rarytasu? Gdy się dowiedziałam, byłam w szoku.
Eksperci biją na alarm, nie ma gorszego dodatku do kawy. Nic tak nie obciąża trzustkiMagda Gessler ma patent na krokiety
Znana z Kuchennych Rewolucji gwiazda uważa, że sekretem udanych krokietów są dobrze przygotowane naleśniki. Powinny być elastyczne — by utrzymać wewnątrz każdy farsz — i pozbawione grudek.
Według Gessler takie parametry ciasta można uzyskać jedynie, gdy zaczniemy jego przyrządzanie od przesiania mąki pszennej do miski. To do sypkiego produktu należy dodać pozostałe składniki i starannie je rozprowadzić. Jeśli marzy wam się delikatna masa na krokietowe naleśniki, warto skorzystać z jej rady.
Jaki farsz jest najlepszy do krokietów?
Choć najpopularniejsze są chyba krokiety z mięsem, w elastycznym naleśniku można zamknąć przeróżne masy. Do barszczu czerwonego najlepiej pasuje farsz grzybowy. Niektórzy też robią sycącą wersję z soczewicą.
Na naszej stronie znajdziecie też recepturę na krokiety z warzywnym nadzieniem. Warte spróbowania są też niewymagające smażenia naleśników krokiety ziemniaczane. To idealny pomysł na wykorzystanie ugotowanych warzyw z poprzedniego obiadu.
Źródło: pysznosci