Jajka faszerowane szynką. Prosta i smaczna wielkanocna przekąska
Jajka faszerowane szynką to pomysł na pyszne śniadanie lub przekąskę. Potrawa sprawdzi się doskonale jako przystawka na wielkanocnym stole, a także podczas większych uroczystości i spotkań rodzinnych. Poznaj przepis na wyśmienite jajka faszerowane szynką.
Jeśli szukasz pomysłu na szybką, wiosenną potrawę z chrzanem, jajkami i szynką, to jajka faszerowane są idealną opcją. Potrawę przygotujesz naprawdę błyskawicznie, a efekt zachwyci wszystkich gości. Jajka faszerowane udekoruj świeżymi ziołami, np. koperkiem, będzie świeżo i pysznie.
Jajka gotuj 8-10 minut w osolonej wodzie, wtedy jajka będą idealnie ścięte, a skorupki z łatwością odchodzą od białek. Jajka faszerowane świetnie uzupełnią zimną płytę, podaj je jako alternatywa dla sałaki i dodatek do wędlin, serów, pieczonego schabu.
Jeśli szukasz pomysłu na jajka faszerowane- tu poznasz przepis na jajka z pieczarkami, pietruszką i majonezem, są przepyszne.
Przepis na jajka faszerowane szynką
Składniki:
5 dużych jajek
koperek
łyżka masła
łyżka chrzanu
2 plastry szynki wieprzowej
sól, pieprz
Jak zrobić jajka faszerowane szynką?
Jajka ugotuj a twardo, obierz ze skorupek, przekrój, wyjmij żółtka. Żółtka rozgnieć z chrzanem i masłem, następnie dodaj drobno posiekaną szynkę i wymieszaj.
Źródło zdjęcia: canva/a-lesa Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem, przełóż do rękawa cukierniczego i przełóż na białka w miejscach po żółtkach, udekoruj koperkiem, smacznego.