Smakosze.pl
Kaszanka z grilla

Canva

Kaszanka na grilla z warzywami według Ewy Wachowicz

9 Sierpnia 2021

Autor tekstu:

Karolina Szmulewicz

Udostępnij:

Kaszanka z grilla to jeden z tych przysmaków, które albo się kocha, albo nie cierpi. My jesteśmy jej gorącymi fanami i dziś przedstawiamy cudowny przepis Ewy Wachowicz na kaszankę w towarzystwie grillowanych warzyw.

Kaszankę zazwyczaj podajemy prosto z rusztu bez żadnych dodatków. Gorącą kaszankę jadamy w towarzystwie musztardy oraz pieczywa. Choć w takim towarzystwie smakuje wybornie. Jeszcze lepiej umiejętnie połączyć ją z pysznymi warzywami.

Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Z czym podawać kaszankę?

Jednym z nieśmiertelnych połączeń jest oczywiście kaszanka otulona cebulką. Wystarczy w folę spożywczą zawinąć przysmak dodać nieco majeranku, cebulę i wrzucić na grill. Efekt jest cudowny.

Kaszanka, jak wiele mięs o podobnym, lekko cierpkim smaku, wręcz rewelacyjnie łączy się ze słodkimi dodatkami. Jabłko, żurawina czy śliwka - na zasadzie kontrastu stworzą one wspaniały duet z kaszanką.

Rosół bez oczek

Jak się pozbyć oczek w rosole?

CZYTAJ DALEJ

Za sprawą przepisy Ewy Wachowicz, my dziś proponujemy dużo bogatsze i bardziej ciekawe wydanie kaszanki. A to wszystko w bardzo nietypowej formie podania.

Przepis na grillowaną kaszankę z warzywami według Ewy Wachowicz

Potrzebujesz:

  • kaszanka

  • papryka żółta

  • kukurydza w puszcze

  • czosnek w zalewie chilli

  • pomidorki koktajlowe

  • sól

Kaszankę układamy na dnie jednorazowej foremki aluminiowej. Paprykę kroimy w cienkie, estetycznie paseczki układamy na wierzchu kaszanki.

Dodajemy także odlaną z zalewy kukurydzę, przekrojone w połowie pomidorki koktajlowe oraz czosnek.

Całość solimy i według uznania podlewamy zalewą spod czosnku. Warto pamiętać o umiarze, ponieważ danie może wyjść zbyt pikantne.

Foremkę zawijamy folią i wrzucamy na ruszt na 20 minut. Po tym czasie danie jest gotowe. Najlepiej smakuje podane z pyszną surówką, na przykład z tego kultowego przepisu.

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: Ewawachowicz

Zapraszamy na nasz Instagram

Karolina SzmulewiczAutor

Liderka, a zarazem główna wydawczyni portalu Smakosze. Pasjonatka na równi jedzenia, co gotowania. Dbam o to, byście codziennie mieli najświeższe, kulinarne newsy i smakowite przepisy. Studiowałam dziennikarstwo i komunikację społeczną oraz prowadziłam własny kanał kulinarny, gdzie gotowałam na żywo. Moim celem w przyszłości jest otworzenie własnej restauracji. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl

Podobne artykuły

Przepisy

Rozgrzewająca konfitura z pigwy. Bezcenne wsparcie na jesienne chłody

Czytaj więcej >
pumkin latte

Przepisy

Jak zrobić domowe pumkin spice latte? Zdradzamy recepture

Czytaj więcej >

Przepisy

Nie do wiary, z czym Lewandowska łączy kiszone buraki. Takiego miksu nikt się nie spodziewa

Czytaj więcej >

Przepisy

Pyszna sałatka kebabowa bije na głowę kultowy gyros. Teraz ona króluje na imprezach

Czytaj więcej >

Przepisy

2 niezwykłe składniki sprawiają, że kotlety schabowe po lubelsku są lepsze od innych. Znamy przepis

Czytaj więcej >

Przepisy

Niebywałe, z czym Monika Mrozowska podaje pierogi. Cudowny, aromatyczny farsz

Czytaj więcej >