Kaszanka na grilla z warzywami według Ewy Wachowicz
Kaszanka z grilla to jeden z tych przysmaków, które albo się kocha, albo nie cierpi. My jesteśmy jej gorącymi fanami i dziś przedstawiamy cudowny przepis Ewy Wachowicz na kaszankę w towarzystwie grillowanych warzyw.
Kaszankę zazwyczaj podajemy prosto z rusztu bez żadnych dodatków. Gorącą kaszankę jadamy w towarzystwie musztardy oraz pieczywa. Choć w takim towarzystwie smakuje wybornie. Jeszcze lepiej umiejętnie połączyć ją z pysznymi warzywami.
Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Z czym podawać kaszankę?
Jednym z nieśmiertelnych połączeń jest oczywiście kaszanka otulona cebulką. Wystarczy w folę spożywczą zawinąć przysmak dodać nieco majeranku, cebulę i wrzucić na grill. Efekt jest cudowny.
Kaszanka, jak wiele mięs o podobnym, lekko cierpkim smaku, wręcz rewelacyjnie łączy się ze słodkimi dodatkami. Jabłko, żurawina czy śliwka - na zasadzie kontrastu stworzą one wspaniały duet z kaszanką.
Za sprawą przepisy Ewy Wachowicz, my dziś proponujemy dużo bogatsze i bardziej ciekawe wydanie kaszanki. A to wszystko w bardzo nietypowej formie podania.
Przepis na grillowaną kaszankę z warzywami według Ewy Wachowicz
Potrzebujesz:
kaszanka
papryka żółta
kukurydza w puszcze
czosnek w zalewie chilli
pomidorki koktajlowe
sól
Kaszankę układamy na dnie jednorazowej foremki aluminiowej. Paprykę kroimy w cienkie, estetycznie paseczki układamy na wierzchu kaszanki.
Dodajemy także odlaną z zalewy kukurydzę, przekrojone w połowie pomidorki koktajlowe oraz czosnek.
Całość solimy i według uznania podlewamy zalewą spod czosnku. Warto pamiętać o umiarze, ponieważ danie może wyjść zbyt pikantne.
Foremkę zawijamy folią i wrzucamy na ruszt na 20 minut. Po tym czasie danie jest gotowe. Najlepiej smakuje podane z pyszną surówką, na przykład z tego kultowego przepisu.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Źródło: Ewawachowicz