Kroję cukinię w kostkę i podsmażam z tymi składnikami. Wychodzi coś tak pysznego, że głowa mała
![cukinia](https://images.iberion.media/images/1920/cukinia_b391d76009.jpg)
Chcesz wiedzieć, co można zrobić z cukinii? Ja kroję ją, potem podsmażam i wkrótce cieszę się pysznym smakiem. Raz- dwa znakomity smakołyk jest gotowy. Zerknij na ten przepis i zrób go w swojej kuchni.
Pyszny sposób na cukinię
Jadasz cukinię? Ja przepadam za smakiem tego warzywa i czekam, gdy młoda cukinia pojawi się na straganach. Robię z niej wiele potraw, ale ostatnio przyrządzam smaczny i prosty smakołyk. Wystarczy, że pokroję cukinię w kostkę, podsmażę ją z serkiem topionym, pachnącym koperkiem i czosnkiem.
Co z tego powstanie? Apetyczna pasta z cukinii z aromatycznymi dodatkami. Smakuje najlepiej ze świeżym pieczywem. Pasuje też do placków i naleśników. Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Pyszne na stole. Stamtąd też pochodzą zdjęcia wykorzystane w artykule.
![pasta](https://images.iberion.media/images/origin/pasta_4d69ddc736.jpg)
Jak zrobić pastę z cukinii?
Składniki:
- 1 cukinia
- 1 serek duży topiony
- koperek
- 2 ząbki czosnku
- pieprz
- pieczywo
Przygotowanie zacznij od pokrojenia cukinii w kostkę. Przełóż ją na patelnię, dołóż pokrojony serek topiony i wymieszaj. Dodaj posiekany koperek, pieprz i czosnek przeciśnięty przez praskę. Ponownie wymieszaj składniki.
Patelnię zdejmij z gazu, a jej zawartość przełóż do blendera. Wszystko zblenduj na gładką masę. Możesz dodać jeszcze trochę serka topionego. Gdy powstanie jednolita masa, zrób grzanki i posmaruj je pastą. Pastę z cukinii możesz podawać też z naleśnikami czy plackami.
Pasta pełna smaku
Pasta z cukinii wychodzi smaczna, aromatyczna i warto podać ją jako przekąskę. Danie zrobisz w kilka chwil i zjesz ze smakiem. Taka pasta będzie pasowała do świeżego pieczywa, grzanek i możesz jeść ją na śniadanie lub kolację.
Dlatego skorzystaj z tego prostego przepisu. Daje znakomity efekt w kuchni, a ja zajadam się tą apetyczną pastą. Każdemu polecam to danie. Pisaliśmy o tym, jak zrobić gołąbki bez zawijania z przepisu Tomasza Strzelczyka. Podawaliśmy przepis na smaczną zupę gulaszową.
![pasta z cukinii](https://images.iberion.media/images/origin/pasta_z_cukinii_bb3e2aa055.jpg)
Źródło: YouTube/Pysznenastole
Zdjęcia: screen YouTube/Pysznenastole
![kolacja](https://images.iberion.media/images/origin/kolacja_4b11152d82.jpg)
![surówki](https://images.iberion.media/images/origin/surowka_60a342eae0.jpg)
![sałatka ziemniaczana](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_ziemniaczana_48457b877d.jpg)
![pomysł na niedzielny obiad](https://images.iberion.media/images/origin/pomysl_na_niedzielny_obiad_11088590a2.jpg)
![pomidory](https://images.iberion.media/images/origin/plastry_pomidorow_ee77ca14c2.jpg)
![czekolada](https://images.iberion.media/images/origin/czekolada_e0fcf7f4f4.jpg)
![syrop z czarnego bzu](https://images.iberion.media/images/origin/syrop_bez_6fc0ba8c12.jpg)
![tarcie ogórków](https://images.iberion.media/images/origin/tzaziki_f3f1343473.jpg)
![ciasto z truskawkami i malinami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_tru_384c2729e0.jpg)
![pierś z kurczaka w sosie](https://images.iberion.media/images/origin/sos_kurczak_8876d9d30c.jpg)
![ziemniaki](https://images.iberion.media/images/origin/ziemniaki_adfbbafdab.jpg)
![wiszące udka](https://images.iberion.media/images/origin/wiszace_udka_12225c951d.jpg)
![naleśniki](https://images.iberion.media/images/origin/nalesniki_75cb9cb243.jpg)
![zapiekane kanapki](https://images.iberion.media/images/origin/zapiekane_kanapki_226c019d86.jpg)
![domowa szynka](https://images.iberion.media/images/origin/domowa_szynka_f1e0504f26.jpg)
![faszerowane kotlety z piersi kurczaka](https://images.iberion.media/images/origin/obiad_na_niedziele_c6064e8fae.jpg)
![ogórki](https://images.iberion.media/images/origin/ogorki_6d1d6365bb.jpg)
![ogórki w słoikach](https://images.iberion.media/images/origin/ogorki_z_musztarda_177e745d0a.jpg)
![smażone mięso z rosołu](https://images.iberion.media/images/origin/mieso_rosol_a0685b154d.jpg)
![obiad](https://images.iberion.media/images/origin/obiad_01a186c442.jpg)
![nacinanie cebuli](https://images.iberion.media/images/origin/cebula1_8c89867770.jpg)
![deser z kaszy jaglanej](https://images.iberion.media/images/origin/deser_318148d00e.jpg)
![nacinanie mięsa](https://images.iberion.media/images/origin/obiad_na_dzien_ojca_93f6a4702f.jpg)
![truskawki i jajka](https://images.iberion.media/images/origin/truskawki_80f80b61c1.jpg)
![sałatka z pomidorów](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_af8f63b6fb.jpg)
![kotlety na obiad](https://images.iberion.media/images/origin/obiad_na_piatek_2090f542ba.jpg)
![Ogórki małosolne](https://images.iberion.media/images/origin/Ogorki_12_7531fc78ba.jpg)
![Ogórki](https://images.iberion.media/images/origin/Ogorki_3d4645b6f6.jpg)
![Ciasto francuskie z truskawkami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_francuskie_z_truskawkami_6fee297aac.jpg)
![domowe jagodzianki](https://images.iberion.media/images/origin/domowe_jagodzianki_ddf0273c3f.png)
![ciasto drożdżowe z czereśniami](https://images.iberion.media/images/origin/shutterstock_2184278507_ecf9b11875.jpg)
![ciasto drożdżowe z rabarbarem](https://images.iberion.media/images/origin/shutterstock_2466755329_de0b232d9e.jpg)
![ugniatanie ciasta](https://images.iberion.media/images/origin/ugniatanie_ciasta_a481e737a1.jpg)
![SERNIK Z ZIEMNIAKAMI](https://images.iberion.media/images/origin/cakes_862_1280_c3e7f2c6fc.jpg)
![Szklarnia](https://images.iberion.media/images/origin/Szklarnia_1_c46fc159c6.jpg)