Moja babcia zawsze dodawała ją do jajecznicy. Z tym składnikiem śniadanie smakuje obłędnie
Jajecznica nie musi być nudnym daniem na śniadanie. Dowiedz się, jaki składnik musisz dodać, aby smakowała wybornie. Będzie odpowiednio wilgotna, a w dodatku ten składnik poprawi jej konsystencję. Wypróbuj ten przepis, a nie zawiedziesz się.
Najlepsza jajecznica babci
Moja babcia robiła najlepszą jajecznicę. Była syta i bardzo smaczna. W rodzinie nie było nikogo, kto nie zachwycałby się tym śniadaniowym klasykiem. Każdy zgodnie przyznawał, że smakuje wybornie i wszyscy zastanawiali się dlaczego.
Po latach babcia zdradziła mi swój sekret. Okazało się, że dodawała jeden składnik, który każdy ma w swojej lodówce. Jest tani i to właśnie on sprawia, że jajecznica smakuje zupełnie inaczej i lepiej. Do tej pory nie znam lepszego sposobu na śniadanie.
Te produkty zdobywają coraz większą popularność. Czy nadal trzeba płacić za nie krocie?Nie może zabraknąć tego składnika
Tym tajemniczym składnikiem jest śmietana. Dodana do jajecznicy sprawi, że poprawi się jej konsystencja oraz smak. Dokładne proporcje oraz wszystkie składniki na jajecznicę znajdziesz na liście poniżej.
Składniki:
- 25 g śmietany
- 3 jajka
- masło
- pieprz
- sól
Przepis na doskonałą jajecznicę
Na rozgrzanej patelni rozpuść masło. Następnie wbij jajka i energicznie rozmieszaj za pomocą drewnianej łyżki lub innego narzędzia. Kiedy jajka zaczną się ścinać, dodaj śmietanę.
Kontynuuj mieszanie powolnym ruchami. Przypraw pieprzem oraz solą. Kiedy jajecznica osiągnie odpowiednią konsystencję, (nie może być zbyt sucha, ani zbyt płynna) przełóż ją na talerz. Dodaj drobno posiekany szczypior i podaj na śniadanie.