Najlepszy przepis na ciasto Snickers bez pieczenia
Jeśli lubisz baton Snickers, nasze ciasto też z pewnością przypadnie ci do gustu. Zawiera w sobie masę kajmakową, orzechy i pyszny krem. Ten zestaw po prostu nie może nie smakować. Poznaj najlepszy przepis na ciasto Snickers bez pieczenia. Możesz je przygotować na święta lub, gdy po prostu będziesz mieć ochotę na wyborną słodycz.
Przed przygotowaniem ciasta Snickers, przejrzyj kuchenne półki. Być może znajdziesz w nich to, co potrzebne, a więc herbatniki, krakersy, orzechy, masę kajmakową i budyń. Jeśli jakiegoś produktu ci brakuje, z pewnością bez problemu kupisz go w najbliższym sklepie.
Najlepszy przepis na ciasto Snickers bez pieczenia
Składniki:
1 l mleka
100 g cukru
4 torebki budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru
200 g masła
1 duże opakowanie herbatników kakaowych lub zwykłych
1 opakowanie prostokątnych, słonych krakersów
1 puszka masy kajmakowej
1 szklanka orzechów włoskich lub arachidowych
Przygotowanie ciasta Snickers
Do miski odlej 1,5 szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem. W zimnym mleku rozmieszaj budynie, wlej je do gorącego mleka. Mieszając, gotuj, aż budyń zgęstnieje. Wystudź go.
Miękkie masło utrzyj na puszysty krem. Dalej ucieraj, dodając do niego łyżkami budyń. Krem budyniowy podziel na 3 części. Sporą, prostokątną blachę wyłóż papierem do pieczenia. Jej dno wyłóż warstwą herbatników, przykryj jedną częścią kremu budyniowego.
Masę budyniową przykryj warstwą krakersów. Wyłóż warstwę kremu budyniowego i przykryj ją herbatnikami. Na herbatnikach rozprowadź ostatnią część kremu, przykryj ją krakersami.
Masę kajmakową podgrzej w ciepłej wodzie. Kajmakiem posmaruj wierzch ciasta. Orzechy przebierz, posiekaj, posyp nimi kajmak. Ciasto wstaw na kilka godzin do lodówki.
Wskazówka: Orzechy wcześniej możesz podprażyć na suchej patelni. Dzięki temu będą bardziej chrupiące i aromatyczne. Po więcej przepisów na ciasta bez pieczenia zapraszamy na naszą stronę. Znajdziesz tam np. przepis na ciasto przypominające żółty ser, a także na szybkie kremówki.
Źródło: canva/Tajftin
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy
Źródło: blogzapetytem Zapraszamy na nasz Instagram