Smakosze.pl
ciasto Snickers

canva/Catalina-Gabriela Molnar

Najlepszy przepis na ciasto Snickers bez pieczenia

20 Grudnia 2021

Autor tekstu:

Renata Materlińska

Udostępnij:

Jeśli lubisz baton Snickers, nasze ciasto też z pewnością przypadnie ci do gustu. Zawiera w sobie masę kajmakową, orzechy i pyszny krem. Ten zestaw po prostu nie może nie smakować. Poznaj najlepszy przepis na ciasto Snickers bez pieczenia. Możesz je przygotować na święta lub, gdy po prostu będziesz mieć ochotę na wyborną słodycz.

Przed przygotowaniem ciasta Snickers, przejrzyj kuchenne półki. Być może znajdziesz w nich to, co potrzebne, a więc herbatniki, krakersy, orzechy, masę kajmakową i budyń. Jeśli jakiegoś produktu ci brakuje, z pewnością bez problemu kupisz go w najbliższym sklepie.

Robert Makłowicz, barszcz czerwony

Prawdziwy barszcz czerwony według Roberta Makłowicza

CZYTAJ DALEJ

Najlepszy przepis na ciasto Snickers bez pieczenia

Składniki:

  • 1 l mleka

  • 100 g cukru

  • 4 torebki budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru

  • 200 g masła

  • 1 duże opakowanie herbatników kakaowych lub zwykłych

  • 1 opakowanie prostokątnych, słonych krakersów

  • 1 puszka masy kajmakowej

  • 1 szklanka orzechów włoskich lub arachidowych

Przygotowanie ciasta Snickers

Do miski odlej 1,5 szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem. W zimnym mleku rozmieszaj budynie, wlej je do gorącego mleka. Mieszając, gotuj, aż budyń zgęstnieje. Wystudź go.

Miękkie masło utrzyj na puszysty krem. Dalej ucieraj, dodając do niego łyżkami budyń. Krem budyniowy podziel na 3 części. Sporą, prostokątną blachę wyłóż papierem do pieczenia. Jej dno wyłóż warstwą herbatników, przykryj jedną częścią kremu budyniowego.

Masę budyniową przykryj warstwą krakersów. Wyłóż warstwę kremu budyniowego i przykryj ją herbatnikami. Na herbatnikach rozprowadź ostatnią część kremu, przykryj ją krakersami.

Masę kajmakową podgrzej w ciepłej wodzie. Kajmakiem posmaruj wierzch ciasta. Orzechy przebierz, posiekaj, posyp nimi kajmak. Ciasto wstaw na kilka godzin do lodówki.

Wskazówka: Orzechy wcześniej możesz podprażyć na suchej patelni. Dzięki temu będą bardziej chrupiące i aromatyczne.

Po więcej przepisów na ciasta bez pieczenia zapraszamy na naszą stronę. Znajdziesz tam np. przepis na ciasto przypominające żółty ser, a także na szybkie kremówki.

orzechy włoskie

orzechy włoskie

Źródło: canva/Tajftin

NAJGORSZE polskie potrawy, obcokrajowcy nie chcą ich tknąć. Nr 4 podzieli wszystkich Polaków

Polska kuchnia nie jest dla każdego. Obcokrajowcy wyjawili, jakich potraw nie tkną za żadne skarby świata.

Zobacz galerię >

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy

Źródło: blogzapetytem

Zapraszamy na nasz Instagram

Renata MaterlińskaAutor

Redaktorka serwisu Smakosze. Lubię gotować, odkrywać nowe smaki i potrawy. Dlatego po każdej podróży wprowadzam do domowego menu danie, które mi posmakowało. Z wykształcenia jestem technologiem żywności, studiowałam też dietetykę. Przez wiele lat prowadziłam kuchnię w dwutygodniku Przyjaciółka i miesięczniku Poradnik Domowy. Poza dobrym jedzeniem dużą przyjemność sprawia mi jazda na rowerze i muzyka. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl

Podobne artykuły

sernik chmurka

Przepisy

Marzy Ci się sernik puszysty jak chmurka? Wystarczy 1 sprytny patent. Nigdy nie zrobisz inaczej

Czytaj więcej >

Przepisy

Zostało Ci mięso i warzywa po rosole? Zrobisz z nich nie lada specjał. Domownicy zaniemówią z wrażenia

Czytaj więcej >
racuchy

Przepisy

Babcia Jadzia zawsze miesza mleko z 1 produktem. Dzięki temu jej racuchy są cudownie delikatne

Czytaj więcej >

Przepisy

Rozgrzewająca konfitura z pigwy. Bezcenne wsparcie na jesienne chłody

Czytaj więcej >
pumkin latte

Przepisy

Jak zrobić domowe pumkin spice latte? Zdradzamy recepture

Czytaj więcej >

Przepisy

Nie do wiary, z czym Lewandowska łączy kiszone buraki. Takiego miksu nikt się nie spodziewa

Czytaj więcej >