Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Najpopularniejsze

Najpopularniejsze

Książulo je schabowego
Kupił schabowego w restauracji po Kuchennych Rewolucjach. Tego już nie wytrzymał, musiał iść do kuchni
obiad na Boże Narodzenie
Co roku na Boże Narodzenie robię taki obiad. Nic tak szybko nie znika ze stołu, przepis jest banalny
Zakwas z buraków
Kucharz pokazał jak zrobić idealny zakwas z buraków. Jedna porada jest bezcenna, mało kto o tym pamięta
ryby
Żadne śledzie i karp. Makłowicz na święta serwuje zupełnie inną rybę, smakuje jak z restauracji
Talerz bigosu
Zetrzyj na tarce i wrzuć do garnka z bigosem. O tym dodatku powiedziała mi babcia, nigdy bym na to nie wpadł
Sernik
Ten sernik króluje w moim domu. Smakuje bosko i zawsze się udaje, lepiej zrób dwie blaszki
Schab w nowym wydaniu
Strzelczyk wziął kawał schabu i naciął wzdłuż. W głowie się nie mieści co mu z tego wyszło, efekt powala
marokańska zupa harira
To moja ulubiona zupa na chłody, rozgrzewa i syci na długie godziny. Zawsze ją gotuję jesienią i zimą
sałatka na święta
Ta sałatka to specjalność mojej cioci ze Śląska. Cała rodzina zajada się nią nie tylko na święta
Naleśniki ziemniaczane
Te naleśniki są najlepsze do wszelkich krokietów. 1 składnik na liście to kompletne zaskoczenie
kompot z suszu
Do kompotu z suszu zawsze dorzucam ten składnik. Taki niezawodny sposób znalazłam w notatniku babci
bigos
Co roku na Wigilię przyrządzam ten bigos. Z tego przepisu korzystała jeszcze moja prababcia
banany
Co się dzieje z organizmem, gdy jemy 2 banany dziennie? Zmiany są wręcz nieuniknione
tilapia
Najgorsza ryba obok pangi, a Polacy wciąż ją jedzą. Fatalny wybór na świąteczny stół
sałatka Szuba
Sałatka Szuba jest co roku hitem świąt w moim domu. Bije na głowę jarzynową i bankietową
grzyby
Jak długo należy moczyć suszone grzyby? Przez 1 błąd mogą wylądować w koszu
barszcz czerwony
Wlej to do garnka podczas gotowania barszczu. Ten dodatek jest najważniejszy, od razu zobaczysz różnicę
chleb ze smalcem
Przy tym zwykły smalec może się schować. Jak dla mnie to najlepsze smarowidło do chleba
ciasto owsiane
Robię to ciasto zamiast makowca i piernika. Jest hitem na świątecznym stole, każdy mnie prosi o przepis
pierogi na talerzu
Żadne grzyby. Pierogi z kapustą o wiele lepiej smakują z tym zaskakującym dodatkiem
barszcz
Co zamiast uszek do czerwonego barszczu? Zrobisz je w kilka minut z 4 składników
ciasto z brzoskwiniami
Otwórz puszkę z brzoskwiniami. Ułóż biszkopty i zrób masę, po chwili masz ciasto bez pieczenia
Gołąbki postne
Co roku na Wigilię podaję takie gołąbki. Ten przepis jest w mojej rodzinie od pokoleń
szynka
Taką szynkę przygotowuję co roku na święta. Nie piekę jej, ani nie wędzę, ale gotuję w uwielbianym napoju
Sztuczka kuchenna z karpiem
Biorę siatkę po cebuli i wkładam w nią karpia. Szkoda, że wcześniej tego nie znałam, to ogromne ułatwienie
kogel-mogel
Gdy męczy mnie kaszel, sięgam po ten przysmak z dzieciństwa. Przepis mam prosto z notatnika babci
Obiad z surówką i kotletem schabowym
Dzisiaj podałam taki obiad. Nagle przy stole w moją stronę poleciał jeden komentarz
Pyszny rosół
Mało kto gotuje rosół tak, jak ja. Mam swoje sposoby
Książulo je schabowego
Przemysław Bociąga Kupił schabowego w restauracji po Kuchennych Rewolucjach. Tego już nie wytrzymał, musiał iść do kuchni
Czytaj więcej >
obiad na Boże Narodzenie
Przemysław Bociąga Co roku na Boże Narodzenie robię taki obiad. Nic tak szybko nie znika ze stołu, przepis jest banalny
Czytaj więcej >
Zakwas z buraków
Redakcja smakosze.pl Kucharz pokazał jak zrobić idealny zakwas z buraków. Jedna porada jest bezcenna, mało kto o tym pamięta
Czytaj więcej >
ryby
Katarzyna Rachańska Żadne śledzie i karp. Makłowicz na święta serwuje zupełnie inną rybę, smakuje jak z restauracji
Czytaj więcej >
Talerz bigosu
Redakcja smakosze.pl Zetrzyj na tarce i wrzuć do garnka z bigosem. O tym dodatku powiedziała mi babcia, nigdy bym na to nie wpadł
Czytaj więcej >
Sernik
Emilia Maciejewska-Latosińska Ten sernik króluje w moim domu. Smakuje bosko i zawsze się udaje, lepiej zrób dwie blaszki
Czytaj więcej >
Schab w nowym wydaniu
Redakcja smakosze.pl Strzelczyk wziął kawał schabu i naciął wzdłuż. W głowie się nie mieści co mu z tego wyszło, efekt powala
Czytaj więcej >
marokańska zupa harira
Redakcja smakosze.pl To moja ulubiona zupa na chłody, rozgrzewa i syci na długie godziny. Zawsze ją gotuję jesienią i zimą
Czytaj więcej >
sałatka na święta
Katarzyna Rachańska Ta sałatka to specjalność mojej cioci ze Śląska. Cała rodzina zajada się nią nie tylko na święta
Czytaj więcej >
Naleśniki ziemniaczane
Emilia Maciejewska-Latosińska Te naleśniki są najlepsze do wszelkich krokietów. 1 składnik na liście to kompletne zaskoczenie
Czytaj więcej >
kompot z suszu
Redakcja smakosze.pl Do kompotu z suszu zawsze dorzucam ten składnik. Taki niezawodny sposób znalazłam w notatniku babci
Czytaj więcej >
bigos
Katarzyna Rachańska Co roku na Wigilię przyrządzam ten bigos. Z tego przepisu korzystała jeszcze moja prababcia
Czytaj więcej >
banany
Katarzyna Rachańska Co się dzieje z organizmem, gdy jemy 2 banany dziennie? Zmiany są wręcz nieuniknione
Czytaj więcej >
tilapia
Katarzyna Rachańska Najgorsza ryba obok pangi, a Polacy wciąż ją jedzą. Fatalny wybór na świąteczny stół
Czytaj więcej >
sałatka Szuba
Katarzyna Rachańska Sałatka Szuba jest co roku hitem świąt w moim domu. Bije na głowę jarzynową i bankietową
Czytaj więcej >
grzyby
Katarzyna Rachańska Jak długo należy moczyć suszone grzyby? Przez 1 błąd mogą wylądować w koszu
Czytaj więcej >
barszcz czerwony
Redakcja smakosze.pl Wlej to do garnka podczas gotowania barszczu. Ten dodatek jest najważniejszy, od razu zobaczysz różnicę
Czytaj więcej >
chleb ze smalcem
Redakcja smakosze.pl Przy tym zwykły smalec może się schować. Jak dla mnie to najlepsze smarowidło do chleba
Czytaj więcej >
ciasto owsiane
Redakcja smakosze.pl Robię to ciasto zamiast makowca i piernika. Jest hitem na świątecznym stole, każdy mnie prosi o przepis
Czytaj więcej >
pierogi na talerzu
Redakcja smakosze.pl Żadne grzyby. Pierogi z kapustą o wiele lepiej smakują z tym zaskakującym dodatkiem
Czytaj więcej >
barszcz
Redakcja smakosze.pl Co zamiast uszek do czerwonego barszczu? Zrobisz je w kilka minut z 4 składników
Czytaj więcej >
ciasto z brzoskwiniami
Redakcja smakosze.pl Otwórz puszkę z brzoskwiniami. Ułóż biszkopty i zrób masę, po chwili masz ciasto bez pieczenia
Czytaj więcej >
Gołąbki postne
Emilia Maciejewska-Latosińska Co roku na Wigilię podaję takie gołąbki. Ten przepis jest w mojej rodzinie od pokoleń
Czytaj więcej >
szynka
Katarzyna Rachańska Taką szynkę przygotowuję co roku na święta. Nie piekę jej, ani nie wędzę, ale gotuję w uwielbianym napoju
Czytaj więcej >
Sztuczka kuchenna z karpiem
Emilia Maciejewska-Latosińska Biorę siatkę po cebuli i wkładam w nią karpia. Szkoda, że wcześniej tego nie znałam, to ogromne ułatwienie
Czytaj więcej >
kogel-mogel
Katarzyna Rachańska Gdy męczy mnie kaszel, sięgam po ten przysmak z dzieciństwa. Przepis mam prosto z notatnika babci
Czytaj więcej >
Obiad z surówką i kotletem schabowym
Emilia Maciejewska-Latosińska Dzisiaj podałam taki obiad. Nagle przy stole w moją stronę poleciał jeden komentarz
Czytaj więcej >
Pyszny rosół
Emilia Maciejewska-Latosińska Mało kto gotuje rosół tak, jak ja. Mam swoje sposoby
Czytaj więcej >
Książulo je schabowego
Kupił schabowego w restauracji po Kuchennych Rewolucjach. Tego już nie wytrzymał, musiał iść do kuchni
obiad na Boże Narodzenie
Co roku na Boże Narodzenie robię taki obiad. Nic tak szybko nie znika ze stołu, przepis jest banalny
Zakwas z buraków
Kucharz pokazał jak zrobić idealny zakwas z buraków. Jedna porada jest bezcenna, mało kto o tym pamięta
ryby
Żadne śledzie i karp. Makłowicz na święta serwuje zupełnie inną rybę, smakuje jak z restauracji
Talerz bigosu
Zetrzyj na tarce i wrzuć do garnka z bigosem. O tym dodatku powiedziała mi babcia, nigdy bym na to nie wpadł
Sernik
Ten sernik króluje w moim domu. Smakuje bosko i zawsze się udaje, lepiej zrób dwie blaszki
Schab w nowym wydaniu
Strzelczyk wziął kawał schabu i naciął wzdłuż. W głowie się nie mieści co mu z tego wyszło, efekt powala
marokańska zupa harira
To moja ulubiona zupa na chłody, rozgrzewa i syci na długie godziny. Zawsze ją gotuję jesienią i zimą
sałatka na święta
Ta sałatka to specjalność mojej cioci ze Śląska. Cała rodzina zajada się nią nie tylko na święta
Naleśniki ziemniaczane
Te naleśniki są najlepsze do wszelkich krokietów. 1 składnik na liście to kompletne zaskoczenie
kompot z suszu
Do kompotu z suszu zawsze dorzucam ten składnik. Taki niezawodny sposób znalazłam w notatniku babci
bigos
Co roku na Wigilię przyrządzam ten bigos. Z tego przepisu korzystała jeszcze moja prababcia
banany
Co się dzieje z organizmem, gdy jemy 2 banany dziennie? Zmiany są wręcz nieuniknione
tilapia
Najgorsza ryba obok pangi, a Polacy wciąż ją jedzą. Fatalny wybór na świąteczny stół
sałatka Szuba
Sałatka Szuba jest co roku hitem świąt w moim domu. Bije na głowę jarzynową i bankietową
grzyby
Jak długo należy moczyć suszone grzyby? Przez 1 błąd mogą wylądować w koszu
barszcz czerwony
Wlej to do garnka podczas gotowania barszczu. Ten dodatek jest najważniejszy, od razu zobaczysz różnicę
chleb ze smalcem
Przy tym zwykły smalec może się schować. Jak dla mnie to najlepsze smarowidło do chleba
ciasto owsiane
Robię to ciasto zamiast makowca i piernika. Jest hitem na świątecznym stole, każdy mnie prosi o przepis
pierogi na talerzu
Żadne grzyby. Pierogi z kapustą o wiele lepiej smakują z tym zaskakującym dodatkiem
barszcz
Co zamiast uszek do czerwonego barszczu? Zrobisz je w kilka minut z 4 składników
ciasto z brzoskwiniami
Otwórz puszkę z brzoskwiniami. Ułóż biszkopty i zrób masę, po chwili masz ciasto bez pieczenia
Gołąbki postne
Co roku na Wigilię podaję takie gołąbki. Ten przepis jest w mojej rodzinie od pokoleń
szynka
Taką szynkę przygotowuję co roku na święta. Nie piekę jej, ani nie wędzę, ale gotuję w uwielbianym napoju
Sztuczka kuchenna z karpiem
Biorę siatkę po cebuli i wkładam w nią karpia. Szkoda, że wcześniej tego nie znałam, to ogromne ułatwienie
kogel-mogel
Gdy męczy mnie kaszel, sięgam po ten przysmak z dzieciństwa. Przepis mam prosto z notatnika babci
Obiad z surówką i kotletem schabowym
Dzisiaj podałam taki obiad. Nagle przy stole w moją stronę poleciał jeden komentarz
Pyszny rosół
Mało kto gotuje rosół tak, jak ja. Mam swoje sposoby