Naleśniki w pysznej odsłonie
Pixabay / tookapic

Hitowy przepis na amerykańskie naleśniki

Naleśniki są fantastyczną propozycją kulinarna, która potrafi wywołać zachwyt nawet u najbardziej wybrednych smakoszy. Justyna Żyła na swoim Instagramie opublikowała zdjęcie wyśmienitego specjału. Puszyste, amerykańskie naleśniki wyglądają kusząco. Ich przygotowanie wcale nie jest takie trudne.

Naleśniki można przyrządzić na różne sposoby. Justyna Żyła postawiła na ich puszystą odsłonę z dodatkiem owoców. Zdjęcie smakołyku prezentuje się fantastycznie. Obok takich frykasów nie sposób przejść obojętnie.

Puszyste naleśniki od Justyny Żyły

Naleśniki należą do grona specjałów, które można przygotować zarówno na słodko, jak i słono. Wczorajszy tłusty czwartek sprzyjał przyrządzeniu smakołyków w tej pierwszej wersji. Justyna Żyła podzieliła się efektami swojej pracy.

Jakiś czas temu wspominaliśmy o tym, jak zrobić naleśniki jak u babci. Tym razem skoncentrujemy się na propozycji podania Justyny Żyły. Naleśniki od celebrytki wyglądają oszałamiająco i z pewnością zachęciłaby do ich zjedzenia nawet osobę będącą dopiero co po posiłku.

Justyna Żyła na swoim Instagramie opublikowała zdjęcie, na którym możemy podziwiać puszyste naleśniki z dodatkiem rozmaitych owoców. Zgodnie z opisem przygotowano je z okazji tłustego czwartku.

Najlepsza metoda gotowania jajekNajlepsza metoda gotowania jajekCzytaj dalej

Tłusty czwartek zaczynamy od słodkich pancakes, ale spokojnie pączusie tez wpadną. Stare powiedzenie mówi „duży pączek idzie w brzuch, a dwa małe pączki idą w cycki” Udanego tego tłustego — napisała Justyna Żyła pod zdjęciem, na którym zaprezentowała naleśniki. Z czego przygotować puszyste specjały?

  • 250 g mąki pszennej
  • jajko
  • 190 ml mleka
  • 30 g roztopionego masła
  • 3 g cukru waniliowego
  • 5 g cukru pudru
  • 7 g proszku do pieczenia
  • odrobina soli

Jak zrobić puszyste naleśniki?

Jajko roztrzepujemy tak, aby powstała nam jednolita masa. Wzbogacamy ją o mleko, ostudzone roztopione masło, przesianą mąkę, oba rodzaje cukru, proszek do pieczenia i sól. Całość należy starannie wymieszać. Ciasto na naleśniki nie może mieć grudek.

Tak przygotowaną masę wylewamy porcjami na rozgrzaną patelnię. Smażymy z obu stron na złocisty kolor. Na koniec posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy owocami. Jak widać przepis na puszyste naleśniki wcale nie jest trudny.

Naleśniki można wykonać jeszcze prościej. Wystarczy zastosować jedną niecodzienną sztuczkę. Po przygotowaniu specjałów mogą one wyglądać równie zachwycająco, jak te zamieszczone na Instagramie Justyny Żyły.

naleśniki

Instagram / @justynazyla

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: Instagram / @justynazyla; WP Kuchnia

Zapraszamy na nasz Instagram

Następny artykuł