Nie panieruj schabowych w bułce tartej. Jest lepszy sposób
Kotlety schabowe nie mają sobie równych. Delikatne i w chrupiącej panierce potrafią nieźle uzależnić. Zastąp bułkę tartą tym produktem, a wyjdą pyszne jak nigdy wcześniej.
Kotlety schabowe tylko w takiej panierce
Kotlety schabowe są lubiane przez wielu Polaków. Mięciutkie mięso w chrupiącej panierce ma wielu wiernych zwolenników. Danie cieszy się dużą popularnością, jest pyszne i pożywne. Jadamy je na co dzień i od święta. Zwykle schabowe panierujemy w bułce tartej.
Jednak pora zmienić to przyzwyczajenie. Bułkę tartą zastąp zupełnie inną panierką. Przygotujesz ją z płatków kukurydzianych. Taka panierka będzie chrupiąca jak nigdy dotąd. Poniżej znajdziesz przepis na schabowe w panierce z płatków kukurydzianych.
Weź rybę, pokrój w paski i zalej sosem, ten przepis to rewelacja. Żałuję, że nie znałam go wcześniejJak zrobić schabowe w panierce z płatków kukurydzianych?
Składniki:
- 700 g schabu bez kości
- 3 szklanki płatków kukurydzianych
- sól, pieprz
- 2 jajka
Przygotowanie kotletów schabowych zacznij od pokrojenia schabu w plastry i delikatnego rozbicia tłuczkiem. Mięso oprósz solą i pieprzem. Jajka rozmąć, a na oddzielnym talerzu pokrusz płatki kukurydziane.
Kotlety zanurz w jajku i panieruj w płatkach kukurydzianych. Smaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor. Danie jest gotowe do podania.
Kotlety schabowe w chrupiącej panierce
Kotlety schabowe w panierce z płatków kukurydzianych wychodzą smaczne jak nigdy przedtem. Zachwycają nie tylko miękkością mięsa, ale przede wszystkim chrupiącą skórką. Taki obiad smakuje całej rodzinie. Chrupiącą panierkę przyrządzisz w prosty sposób.
Efekt jest wart polecenia. Tak dobrych schabowych jeszcze nie jadłeś. Dlatego śmiało sięgnij po ten prosty przepis. Kotlety w chrupiącej panierce zrobią wrażenie na każdym smakoszu. Pisaliśmy o tym, jak w prosty sposób zmiękczyć mięso z gulaszu. Polecaliśmy przepis na jogurtowe bułeczki.
Źródło: uwielbiam.pl