Nikt mi nie wierzy, że robię to ciasto sam. Wygląda i smakuje jak z najlepszej cukierni
Ciasto bez pieczenia wyjdzie za każdym razem. Wystarczy, że przygotujesz je z tego przepisu. Domowników zachwyci nie tylko smakiem, ale i fantastycznym wyglądem. Zrób je nawet dzisiaj, bo przygotowanie doskonałego deseru nigdy nie było prostsze.
Ciasto bez pieczenia najlepszym sposobem na szybki deser
Ciasto bez pieczenia to świetna alternatywa dla lodów. Deser w tej postaci jest lekki, a przez to, że pochodzi z lodówki, przynosi również potrzebne orzeźwienie. Najlepsze ciasto tego typu przygotujesz z przepisem umieszczonym poniżej.
Tym sposobem ciasto przygotujesz niezwykle łatwo i szybko. Dlatego nie zastanawiaj się i zrób je nawet dzisiaj. Rodzina zachwyci się nim od pierwszego kęsa i z miejsca poproszą o dokładkę.
Ułóż boczek na cieście francuskim i zawiń w rulon. Ten przepis to hit w moim domuTe składniki są niezbędne
Ciasto bez pieczenia swój wygląd oraz sposób przygotowania zawdzięcza użytym składnikom. Dobór produktów sprawia, że deser jest tak doskonały w smaku. Wszystkie umieszczono na liście poniżej. Zdjęcia ilustrujące pochodzą z kanału Orchideli, który znajdziesz na YouTubie.
Składniki:
- 2 opakowania podłużnych biszkoptów
- 1 kg mielonego sera z wiaderka
- 500 g serka mascarpone
- 200 g cukru
- 2 łyżki cukru waniliowego
- 4 jajka
- 3 opakowania budyniu waniliowego
- 100 g
- 1 puszka z brzoskwiniami
- 100 g mlecznej czekolady
- 50 g gorzkiej czekolady
- 100 g śmietany 30%
Przepis na ciasto bez pieczenia
Do garnka włóż ser z wiaderka oraz mascarpone. Wsyp cukier, budynie waniliowe. Dodaj także 100 gramów masła oraz jajka. Wymieszaj składniki na jednolitą masę. Następnie podgrzej je, a kiedy zgęstnieją, zaprzestań gotowania.
Formę wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż na nich część podłużnych biszkoptów. Brzoskwinie pokrój na małe kawałki i rozłóż je na ciastkach. Składniki zalej gęstą masą.
Na niej ułóż kolejną warstwę z herbatników, rozsyp na nich brzoskwinie i przykryj je serową masą. Ciasto przykryj folią spożywczą i przechowuj w lodówce do momentu stężenia masy.
W garnku rozpuść czekoladę gorzką oraz mleczną. Przełóż ją do miski, wlej śmietanę. Wymieszaj wszystkie składniki na jednolitą polewę. Polej nią wierzch ciasta i odstaw do stężenia. Gotowe ciasto krój na kawałki i podawaj na deser. Sprawdź niezwykły sposób na tani obiad od Strzelczyka oraz przekonaj się, co dodać do surówki z marchewki.