Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Nikt mi nie wierzy, że wlewam go do omletu. Wychodzi boski i idealnie puszysty
Maciej Jurczyk
Maciej Jurczyk 06.09.2024 06:58

Nikt mi nie wierzy, że wlewam go do omletu. Wychodzi boski i idealnie puszysty

Omlet
Fot. Shutterstock/JeannieR

Omlety robisz od lat, ale z całą pewnością nigdy nie dodałaś tego składniku. Dzięki niemu będzie bardziej puszysty. Koniecznie sprawdź, jak je zrobić lepiej. 

Omlet to najlepsza propozycja na śniadanie

Jeżeli zastanawiasz się, co zjeść na śniadanie, aby było pożywne i smaczne, to wybierz omlet. To najlepszy wybór. Jest pożywny i dostarcza niezbędnych wartości odżywczych. Dodatkowo robi się go bardzo szybko, więc zdążysz zjeść go przed wyjściem z domu.

Nie musisz się przejmować, że będą zbyt chude i mało sycące. Wystarczy, że zrobisz je z tym przepisem i dodasz jeden istotny składnik, który zmieni tradycyjne omlety nie do poznania. 

omlet.jpg
Canva/@mauinow1
Ten doskonały przepis na śniadanie zdradził mi sąsiad. Już nie wyobrażam sobie innego posiłku rano

Co to za tajemniczy składniki?

Aby twoje omlety były bardziej puszyste i syte, musisz dodać jogurt typu skyr. Poprawi on ich konsystencję oraz dostarczy sporo potrzebnego białka. Będzie pysznie. Oprócz jogurtu przygotuj składniki z listy poniżej. 

Składniki:

  • 1 opakowanie jogurtu naturalnego skyr
  • 3 g proszku do pieczenia
  • 2 jajka

Przepis na pyszny omlet

Przygotowanie tego puszystego omletu zacznij od wbicia jajek do miski. Wsyp proszek do pieczenia. Na końcu dodaj jogurt skyr. Za pomocą trzepaczki wmieszaj wszystkie składniki na jednolitą masę.

Na patelni rozgrzej odrobinę oleju lub oliwy. Wlej na nią masę z jajek i skyra. Równomiernie rozprowadź po powierzchni. Smaż z dwustronnie do momentu przyrumienienia. Omlet gotowy. Możesz podawać go z owocami lub dobrymi wędlinami. Sprawdź, jak zrobić słone naleśniki na obiad  oraz jaką ofertę promocyjną przygotował Lidl

rozbijanie jajek.jpg
Canva/@Roxiller