Oprócz ogórka mieszam ze śmietaną jeszcze te składniki. Moja mizeria „na bogato" to prawdziwy przebój
Klasyczna mizeria to przeszłość. Poznaj przepis na wyborną surówkę, która sprawi, że zwykły obiad stanie się genialnym daniem. Jest tak prosta w wykonaniu, że zrobisz ją nawet na ostatnią chwilę. Domownicy zapieją z zachwytu.
Uwielbiana surówka na obiad
Mizeria to uwielbiana przez wszystkich surówka. Nie każdy miłośnik mizerii jednak wie, że w bardzo prosty sposób można ją ulepszyć. Niewielka modyfikacja zamieni obiad w doskonałe danie.
O tym, jak zrobić mizerię „na bogato” dowiesz się z dalszej części artykułu. Przepis nie jest skomplikowany ani czasochłonny. Najlepsze jest to, że smak będzie doskonały, a to wszystko za sprawą kilku składników więcej.
Ten przepis na mizerię podpatrzyłem w restauracji. O tym dodatku w życiu bym nie pomyślałOgórki, śmietana i parę składników
Ta surówka opiera się na mizerii, więc jej skład jest bardzo podobny. Oprócz ogórków i śmietany potrzebujesz składników umieszczonych poniżej. Zdjęcia ilustrujące pochodzą z kanału Sprint Cooking, który znajduje się na YouTubie.
Składniki:
- 4 ogórki gruntowe
- jasna cześć z pora
- 5 rzodkiewek
- 1 pęczek koperku
- 100 g śmietany 18%
- 2 ząbki czosnku
Mizeria "na bogato" przepis
Zacznij od dokładnego umycia jasnej części pora. Następnie przekrój ją na pół i posiekaj w cienkie paski. Umieść je na sitku, przelej wrzątkiem i przełóż go do miski.
Ogórki umyj, a następnie zetrzyj ją w cienkie plastry. Przełóż je do miski z porem.
Rzodkiewki oczyść z korzonków i umyj je. Podobnie jak ogórki, zetrzyj w cienkie plastry i przełóż do miski. Dodaj drobno posiekany koperek. Wymieszaj składniki.
Do małej miski włóż śmietanę i dodaj przyciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Przypraw solą oraz pieprzem i wymieszaj na jednolity sos.
Przełóż do go do miski i wymieszaj wszystkie składniki. Sprawdź, jakie dzisiaj obchodzi się święto oraz zobacz, co przygotowało Dino.