Weź brzoskwinie z puszki i zalej je mlekiem skondensowanym. To najlepszy i najprostszy deser
![brzkwinbie zalane mlekiem skondensowanym](https://images.iberion.media/images/1920/deser_z_brzoskwin_be30486df3.jpg)
Szukasz przepisu na smaczny i prosty deser? W takim razie świetnie trafiłaś. Z tym przepisem przygotujesz doskonałą, słodką przekąskę, która zachwyci każdego. Wypróbuj ten patent i zachwyć się smakiem brzoskwini, która dzięki połączeniu z innymi składnikami nigdy nie smakowała lepiej.
Deser idealny istnieje
Lato zbliża się wielkimi krokami, więc to dobra pora, aby poznać kilka przepisów na sprawdzone i smaczne desery. Oczywiście na upały najlepsze są lody, ale nie tylko.
Czasem wystarczy przygotować deser z soczystym, orzeźwiającym owocem i to wystarczy. Nie każdy letni deser musi opierać na lodach. Właśnie taki jest ten z przepisu, który znajdziesz w dalszej części. Wypróbuj go, a nie pożałujesz.
![miszanie skąłdnikó∑.jpg](https://images.iberion.media/images/origin/miszanie_skaldniko_881c9c6ae9.jpg)
Tylko kilka tanich składników
Najważniejszym składnikiem jest brzoskwinia, która sprawi, że deser, jak wspominałem, będzie soczysty i orzeźwiający. Niezbędnym produktem jest także mleko skondensowane oraz inne składniki, które poznasz, sprawdzając listę poniżej. To tam znajdują się potrzebne produkty. Zdjęcia ilustrujące pochodzą z kanału schöne desserts, który znajduje się na YouTubie.
Składniki:
- 500 g brzoskwiń z puszki
- 1 świeża brzoskwinia
- 100 g skondensowanego mleka
- 350 ml soku brzoskwiniowego
- 200 ml mleka
- 70 g skrobii kukurydzianej
- 200 g serka śmietankowego
- 20 g cukru
- 30 ml wody
- 6 g proszku agar
Przepis na deser z brzoskwiń
Brzoskwinie odsącz, a następnie przełóż je do miski. Zalej je skondensowanym mlekiem, a następnie zblenduj oba składniki. Do jednolitej pulpy wlej sok z brzoskwiń oraz mleko. Wymieszaj składniki. Wsyp skrobię i ponownie wymieszaj całość.
Masę przelej do garnka i podgrzewaj ją na średnim ogniu, mieszając. Kiedy masa zgęstnieje i zacznie wrzeć, dodaj serek waniliowy. Połącz oba składniki. Następnie przelej masę do formy do pieczenia. Równomiernie ją rozprowadź i schowaj do lodówki, aby masa stężała.
Obraną brzoskwinię pokrój w cienkie plastry. Umieść ją na patelni i zasyp cukrem. Podgrzewaj składniki na średnim ogniu. Kiedy owoc skarmelizuje się, wlej wodę i dodaj proszek agar. Całość wymieszaj. Kiedy płyn zgęstnieje, zalej nim schłodzoną masę i równomiernie rozprowadź. Deser umieść na 5 godzin w lodówce, a potem krój na kawałki i zachwycaj się jego smakiem. Sprawdź, jakiej przyprawy unikać oraz zobacz, jak zrobić domowego kebaba.
![gotowy deser.jpg](https://images.iberion.media/images/origin/gotowy_deser_e6ae453900.jpg)
![ciasto z truskawkami i malinami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_tru_384c2729e0.jpg)
![ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_69010fa67b.jpg)
![ciasto z owocami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_z_owocami_03620acc40.jpg)
![deser z kaszy jaglanej](https://images.iberion.media/images/origin/deser_318148d00e.jpg)
![sernik z truskawkami](https://images.iberion.media/images/origin/sernik1_7dacb5ae59.jpg)
![czekolada](https://images.iberion.media/images/origin/czekolada_e0fcf7f4f4.jpg)
![kebab Strzelczyka](https://images.iberion.media/images/origin/kebab1_84109b6857.jpg)
![gęsta zupa czereśniowa](https://images.iberion.media/images/origin/czeresniowa1_4e63654299.jpg)
![sernik n zimno](https://images.iberion.media/images/origin/sernik_na_zimno_c1e5871c92.jpg)
![wlewanie masy na ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto1_0334ac2d22.jpg)
![ziemniaki](https://images.iberion.media/images/origin/ziemniaki_adfbbafdab.jpg)
![szakszuka](https://images.iberion.media/images/origin/szakszuka_b63ea74e19.jpg)
![sernik z truskawkami](https://images.iberion.media/images/origin/sernik1_f9000004bc.jpeg)
![naleśniki](https://images.iberion.media/images/origin/nalesniki_75cb9cb243.jpg)
![zupa z jabłek](https://images.iberion.media/images/origin/zupa_z_jablek_854b6db407.jpg)
![truskawki i jajka](https://images.iberion.media/images/origin/truskawki_80f80b61c1.jpg)
![sernik](https://images.iberion.media/images/origin/sernik_40b5909e0a.jpg)
![pierś z kurczaka w sosie](https://images.iberion.media/images/origin/sos_kurczak_8876d9d30c.jpg)
![ciasto z borówkami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_jogurtowe_z_borowkami_334ea91b77.jpg)
![zupa krem z bobu](https://images.iberion.media/images/origin/zupa_krem_z_bobu_eb1bb6a12f.jpg)
![surówki](https://images.iberion.media/images/origin/surowka_60a342eae0.jpg)
![surówka z młodej kapusty](https://images.iberion.media/images/origin/surowka1_1ac0fed945.jpg)
![pomysł na niedzielny obiad](https://images.iberion.media/images/origin/pomysl_na_niedzielny_obiad_11088590a2.jpg)
![pomidory](https://images.iberion.media/images/origin/plastry_pomidorow_ee77ca14c2.jpg)
![racuchy](https://images.iberion.media/images/origin/racuchy_2_fea35929cb.jpg)
![zalewanie herbatników](https://images.iberion.media/images/origin/deser1_cbe160514e.jpg)
![Ogórki małosolne](https://images.iberion.media/images/origin/Ogorki_12_7531fc78ba.jpg)
![napoje w lodówkach](https://images.iberion.media/images/origin/napoje_w_lodowkach_4a3557d896.jpg)
![Ciasto francuskie z truskawkami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_francuskie_z_truskawkami_6fee297aac.jpg)
![domowe jagodzianki](https://images.iberion.media/images/origin/domowe_jagodzianki_ddf0273c3f.png)
![ciasto drożdżowe z czereśniami](https://images.iberion.media/images/origin/shutterstock_2184278507_ecf9b11875.jpg)
![pies](https://images.iberion.media/images/origin/pies_6950382eeb.jpg)
![ciasto drożdżowe z rabarbarem](https://images.iberion.media/images/origin/shutterstock_2466755329_de0b232d9e.jpg)
![ugniatanie ciasta](https://images.iberion.media/images/origin/ugniatanie_ciasta_a481e737a1.jpg)
![lody](https://images.iberion.media/images/origin/222_98e42dc077.jpg)