Smakosze.pl

facebook/ Tomasz Strzelczyk Oddaszfartucha

Przepis na surówkę z kiszonej kapusty w wykonaniu Tomasza Strzelczyka bije rekordy popularności. Idealnie dobrał dodatki

20 Listopada 2023

Autor tekstu:

Monika Dec

Tomasz Strzelczyk znów zachwyca. Słynny kucharz pokazał przepis na surówkę z kiszonej kapusty, która pasuje niemal do każdego drugiego dania. Potrawa zwraca uwagę idealnie idealnie skomponowanymi składnikami. Nie mamy wątpliwości, że zrobi prawdziwą furorę wśród smakoszy.

Prosty patent na surówkę z kiszonej kapusty

Kiszona kapusta jest nie tylko smaczna, ale również zdrowa. Zawiera szereg cennych minerałów takich jak: magnez, potas i żelazo. Jest także doskonałym źródłem witamin: B,A, C oraz K. Szczególnie warto sięgać po nią w okresie jesienno - zimowym, aby wzmocnić nasz organizm. 

Tomasz Strzelczyk proponuje podać ją w formie pysznej surówki. Popularny kucharz połączył kiszonkę z uwielbianymi składnikami. Jego film zachwycił ponad 3 miliony widzów.

 

mielone kotlety

Lewandowska robi mielone inaczej niż wszyscy. Dodaje składnik, o którym nikt by nie pomyślał

CZYTAJ DALEJ

Lista składników na surówkę z kiszonej kapusty

Lista składników ma surówkę:

  • 300 g kiszonej kapusty
  • 1 cebula czerwona
  • 1 kwaśne jabłko
  • 1 duża marchewka
  • pęczek natki pietruszki

Lista składników na sos:

  • łyżka oliwy z oliwek 
  • łyżeczka prawdziwego miodu
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • świeżo mielony pieprz i sól do smaku
  • opcjonalnie łyżeczka octu jabłkowego

Sposób przygotowania surówki z kiszonej kapusty

Wyjmij kiszoną kapustę ze słoika i odciśnij ją z soku. Następnie na grubych oczkach zetrzyj jedną większą marchew i dodaj ją do kapusty. Pokrój w piórka czerwoną cebulę, a w słupki kwaśne jabłko. Połącz ze sobą wszystkie składniki i delikatnie je przemieszaj.

Przygotuj sos. Wlej do miski trochę oliwy, łyżeczkę prawdziwego miodu, 2 łyżeczki musztardy francuskiej, świeżo mielony pieprz i sól. Opcjonalnie możesz dodać odrobinę octu jabłkowego. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki i wlej gotowy sos do surówki.

Na koniec posiekaj pęczek pietruszki i wrzuć do surówki. Jeszcze raz wymieszaj ze sobą wszystkie składniki. Smacznego!

Na naszej stronie znajdziecie inne potrawy autorstwa Tomasza Strzelczyka m.in. bigos i pierogi .

400098725_1485860092256414_9017699195632622991_n.jpeg

pulpety na szybki obiad

Te jednogarnkowe pulpety robię, gdy brak mi czasu. Smakują obłędnie, największym atutem jest sos

CZYTAJ DALEJ
szynka Okrasy

Okrasa upiekł taką szynkę, że czapki z głów. Za jej smakiem stoją zaskakująco proste składniki

CZYTAJ DALEJ

Tagi:

Podobne artykuły

Przepisy

Owsianka z tym dodatkiem doda energii na cały dzień. Ten produkt znajdziesz w swojej kuchni
Czytaj więcej >

Przepisy

Przepis na tę sałatkę z winogronem dostałam od kuzynki. Smakuje mi bardziej niż jarzynowa lub gyros
Czytaj więcej >

Przepisy

Nie znam prostszego przepisu na ciasto. Jest tak pyszne, że robię je co tydzień, zawsze się udaje
Czytaj więcej >

Przepisy

Pokażę Wam, jak z takiego kawałka mięsa ugotować schab po cygańsku z pieczarkami i papryką
Czytaj więcej >

Przepisy

To najlepszy przepis na racuchy jaki znam. Z tym dodatkiem wychodzą idealnie i nie piją tłuszczu
Czytaj więcej >

Przepisy

Strzelczyk wziął mięso i zrobił coś lepszego od kotletów mielonych. To idealny pomysł na obiad
Czytaj więcej >
Monika Dec

Wydawczyni portalu Smakosze.pl. Codziennie zbieram dla Was najlepsze przepisy i kulinarne ciekawostki. Absolwentka Wydziału Dziennikarstwa i Nauk Politycznych UW. W wolnych chwilach gotuję, podróżuję i czytam książki.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail [email protected]

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: [email protected]

Więcej z kategorii Przepisy

Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Z 1 słoika powideł gotuję garnek zupy powidłowej. Na święta to zawsze hit w moim domu
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Robię to na obiad w każdy piątek. Mąż i dzieci uwielbiają tę zapiekankę, zawsze chcą dokładki
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lewandowska nie dodaje jabłka do barszczu czerwonego. Stawia na owoce, których nikt nie bierze pod uwagę
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Dodaję do jajecznicy nietypowe warzywo. Zdaniem moich bliskich smakuje jak z restauracji
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Przepis na tę surówkę z selera dostałam od cioci. Dała mi ciekawą wskazówkę
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Są lepsze niż pampuchy, pyzy i parowańce. Mam sekretny przepis zawodowej chińskiej pierogarki
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Z 1 słoika powideł gotuję garnek zupy powidłowej. Na święta to zawsze hit w moim domu
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Robię to na obiad w każdy piątek. Mąż i dzieci uwielbiają tę zapiekankę, zawsze chcą dokładki
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lewandowska nie dodaje jabłka do barszczu czerwonego. Stawia na owoce, których nikt nie bierze pod uwagę
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Dodaję do jajecznicy nietypowe warzywo. Zdaniem moich bliskich smakuje jak z restauracji
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Przepis na tę surówkę z selera dostałam od cioci. Dała mi ciekawą wskazówkę
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Są lepsze niż pampuchy, pyzy i parowańce. Mam sekretny przepis zawodowej chińskiej pierogarki
Czytaj więcej >