Przepis na surówkę z kiszonej kapusty w wykonaniu Tomasza Strzelczyka bije rekordy popularności. Idealnie dobrał dodatki
Tomasz Strzelczyk znów zachwyca. Słynny kucharz pokazał przepis na surówkę z kiszonej kapusty, która pasuje niemal do każdego drugiego dania. Potrawa zwraca uwagę idealnie idealnie skomponowanymi składnikami. Nie mamy wątpliwości, że zrobi prawdziwą furorę wśród smakoszy.
Prosty patent na surówkę z kiszonej kapusty
Kiszona kapusta jest nie tylko smaczna, ale również zdrowa. Zawiera szereg cennych minerałów takich jak: magnez, potas i żelazo. Jest także doskonałym źródłem witamin: B,A, C oraz K. Szczególnie warto sięgać po nią w okresie jesienno - zimowym, aby wzmocnić nasz organizm.
Tomasz Strzelczyk proponuje podać ją w formie pysznej surówki. Popularny kucharz połączył kiszonkę z uwielbianymi składnikami. Jego film zachwycił ponad 3 miliony widzów.
Lewandowska robi mielone inaczej niż wszyscy. Dodaje składnik, o którym nikt by nie pomyślał
Lista składników na surówkę z kiszonej kapusty
Lista składników ma surówkę:
- 300 g kiszonej kapusty
- 1 cebula czerwona
- 1 kwaśne jabłko
- 1 duża marchewka
- pęczek natki pietruszki
Lista składników na sos:
- łyżka oliwy z oliwek
- łyżeczka prawdziwego miodu
- 2 łyżeczki musztardy francuskiej
- świeżo mielony pieprz i sól do smaku
- opcjonalnie łyżeczka octu jabłkowego
Sposób przygotowania surówki z kiszonej kapusty
Wyjmij kiszoną kapustę ze słoika i odciśnij ją z soku. Następnie na grubych oczkach zetrzyj jedną większą marchew i dodaj ją do kapusty. Pokrój w piórka czerwoną cebulę, a w słupki kwaśne jabłko. Połącz ze sobą wszystkie składniki i delikatnie je przemieszaj.
Przygotuj sos. Wlej do miski trochę oliwy, łyżeczkę prawdziwego miodu, 2 łyżeczki musztardy francuskiej, świeżo mielony pieprz i sól. Opcjonalnie możesz dodać odrobinę octu jabłkowego. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki i wlej gotowy sos do surówki.
Na koniec posiekaj pęczek pietruszki i wrzuć do surówki. Jeszcze raz wymieszaj ze sobą wszystkie składniki. Smacznego!
Na naszej stronie znajdziecie inne potrawy autorstwa Tomasza Strzelczyka m.in. bigos i pierogi.