Przepyszne i soczyste mięsne babeczki. Sekretem jest dodatek sera

Soczyste, mięsne babeczki to wyjątkowo proste danie, który zachwyci swoim smakiem i wyglądem każdego miłośnika niezwykłych dań. Wieprzowe mięso mielone, boczek wędzony i dwa rodzaje sera to sekret przepysznych i soczystych muffinek, których koniecznie musisz spróbować.
Wytrawne, mięsne babeczki rewelacyjnie sprawdzą się na szybki, pożywny obiad, kolację na ciepło, podwieczorek oraz na imprezę i spotkanie z rodziną i przyjaciółmi. Babeczki z mięsa mielonego, boczku, mozzarelli i cheddara przygotujesz błyskawicznie, a wszyscy będą prosili i o przepis i o dokładkę.
Zapieczone mięso z mozzarellą pod pierzynką z jajka i aromatycznego cheddara daje niezwykłe połączenie, któremu nie można się oprzeć. Babeczki mięsne przygotowuję od dawna i za każdym razem są totalnym hitem, niezależnie od tego, czy piekę je na obiad, czy na jakąś okazję.
Wytrawne babeczki to nie tylko pomysł na dania główne i pożywną przekąskę. Jeśli szukasz pomysłu na niezwykłe śniadanie da najbliższych- tu poznasz przepis na wyborne babeczki jajeczne z papryką i brokułem, są stworzone na rozpoczęcie dnia.
Przepis na mięsne babeczki
Składniki na 4 babeczki:
500 g mięsa mielonego wieprzowego
duża kulka sera mozzarella
2-3 łyżki startego sera cheddar
4 jajka
pomidor
4 plastry boczku wędzonego
garść posiekanej pietruszki
sól, pieprz
Jak zrobić mięsne babeczki?
Nagrzej piekarnik do 200 stopni C, mięso mielone wymieszaj z pietruszką, dopraw do smaku solą i pieprzem i przełóż na blachę do robienia muffinek. Pomidora i mozzarellę pokrój w plastry.
Do formy, w której jest już mięso mielone, włóż po plasterku pomidora, sera, na górę wbij po jajku na każdą babeczkę. Na wierzch ułóż plastry bekonu i oprósz startym cheddarem. Blachę wstaw do nagrzanego piekarnika z włączonym termoobiegiem, piecz około 40 minut, smacznego.

Źródło zdjęcia: canva/ fcafotodigital Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Źródło: mmcooking.pl



































