Pyszna pasta z makreli o pomidorowym smaku
![Pasta z makreli](https://images.iberion.media/images/1920/5liphybb_P_Db_La_Sy_DT_Cq_N_Bj_Projekt_bez_tytulu_10_97ac85cad0.png)
Pasta z makreli to zdecydowanie najczęstszy rodzaj pasty kanapkowej, którą smaruje się pieczywo. Jej intensywny rybny i wędzony smak, złamany jest dodatkiem koncentratu pomidorowego. Najlepiej smakuje na świeżo upieczonej bagietce.
Zazwyczaj pasta kanapkowa jest przygotowana na podstawie jajek - tym razem jednak ten składnik został całkowicie pominięty. Zamiast niego, mięso makreli miesza się z warzywami oraz koncentratem pomidorowym.
Dzięki takiemu połączeniu pasta przypomina w smaku nieco rybę z puszki w sosie pomidorowym. Jest to również wygodny sposób, aby wprowadzić do swojej diety odrobinę ryby.
Pasta z makreli z wyjątkowym dodatkiem
Masz ochotę na więcej kulinarnych ciekawostek? Sprawdź nasze inne newsy, w których zdradzamy mnóstwo smacznych informacji. W tym artykule pokazujemy przepis na sałatkę z młodych ziemniaków i fasolki szparagowej. Z tego tekstu dowiesz się, jak upiec szarlotkę bez kruchego ciasta.
Składniki:
1 makrela wędzona
1 cebula
1/2 czerwonej papryki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka masła
sól
pieprz
szczypta ostrej papryki
natka pietruszki
Jak przygotować pomidorową pastę z makreli?
Zacznij od oddzielenia mięsa makreli od ości, kręgosłupa oraz skóry. Przejrzyj mięso, aby mieć pewność, że nie ma w nim ości. Następnie zblenduj je w blenderze na gładką pastę.
Obierz cebulę i drobno ją posiekaj. Paprykę umyj, usuń z niej nasiona i również posiekaj. Wrzuć warzywa na patelnię z roztopionym masłem. Smaż je, aż staną się miękkie. Do warzyw dodaj również koncentrat pomidorowy i smaż kilka chwil.
Zawartość patelni ostudź i wrzuć do ryby. Dopraw masę solą, pieprzem, ostrą papryką oraz świeżo siekaną natką pietruszki. Wymieszaj pastę, aby wszystkie składniki równomiernie się rozłożyły. Smacznego.
![Pasta kanapkowa](http://images.ctfassets.net/jpo18ojnqq5r/5cRZlluYfRsHVBbpVKMAiY/d4c0d14c23e7ff9692a1c822074b4661/Projekt_bez_tytu_u__11_.png)
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Okrasa zdradził kiedy jest idealny moment na posolenie ryby. Wielu popełnia poważny błąd
Carbonara w bezmięsnej wersji z chrupiącą ciecierzycą. Wege przysmak zachwyci nawet mięsożerców
Jak zmiękczyć kapustę na gołąbki bez gotowania? Potrzebujesz jedynie piekarnika, nie da się łatwiej
Źródło: haps
![pomidory w słoiku](https://images.iberion.media/images/origin/pomidory1_06956e7326.jpg)
![ścieranie marchewki](https://images.iberion.media/images/origin/sur_A_wka_8f315a7d4e.jpg)
![szatkowanie kapusty](https://images.iberion.media/images/origin/kapusta4_66c14aa440.jpg)
![zapiekany kalafior](https://images.iberion.media/images/origin/kalafior1_ce91557fb0.jpg)
![krojenie roladek](https://images.iberion.media/images/origin/roladki1_458a77ceef.jpg)
![mandolina](https://images.iberion.media/images/origin/mandolina_18d406fe12.jpg)
![kotlety bez mięsa](https://images.iberion.media/images/origin/obiad_bez_miesa_2_0f085e454d.jpg)
![sałatka w słoikach](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_edc4c0a427.jpg)
![pasztet Strzelczyka](https://images.iberion.media/images/origin/pasztet1_8c33e4279b.jpg)
![sałatka z ogórków z gyros](https://images.iberion.media/images/origin/ogorki_gyros_f645b2529d.jpg)
![polędwica holenderska](https://images.iberion.media/images/origin/lekki_obiad_eed57d8c3e.jpg)
![cukinia i mieszanka](https://images.iberion.media/images/origin/cukinia1_49b3c20be6.jpg)
![gotowanie kalarepy](https://images.iberion.media/images/origin/kalarepa1_830ba7c7e1.jpg)
![tarcie warzyw na placki](https://images.iberion.media/images/origin/tarcie_warzyw_na_placki_35839702c3.jpg)
![gołąbki](https://images.iberion.media/images/origin/golabki_82fc7b03a7.jpg)
![pomidory w pierniku](https://images.iberion.media/images/origin/pomidory_7e649ba097.jpg)
![cukinia na ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_z_cukinii_136f2d6663.jpg)
![marynowanie cebuli](https://images.iberion.media/images/origin/cebula1_39ed638f95.jpg)
![makaron na patelni](https://images.iberion.media/images/origin/makaron1_d86408a88d.jpg)
![boczek na cieście francuskim](https://images.iberion.media/images/origin/boczek1_df7709cce8.jpg)
![ogórki w zalewie](https://images.iberion.media/images/origin/ogorki_de2f9dd432.jpg)
![zawijanie ciasta francuskiego](https://images.iberion.media/images/origin/kolacja1_6ec104e99f.jpg)
![masa na kotlety mielone](https://images.iberion.media/images/origin/masa_mielone_842fc9917d.jpg)
![schab na cebuli](https://images.iberion.media/images/origin/schab_d2800e626f.jpg)
![Celine Dion](https://images.iberion.media/images/origin/Kopia_WZORY_DLA_SG_2024_07_26_T233159_059_b0fccb9d4f.jpg)
![Występ Lady Gagi na Igrzyskach Olimpijskich](https://images.iberion.media/images/origin/Wystep_Lady_Gagi_na_Igrzyskach_Olimpijskich_c57c60b176.png)
![Rak szyjki macicy, rak](https://images.iberion.media/images/origin/Co_roku_z_powodu_tego_raka_umiera_1600_Polek_9631c7e88a.jpg)
![Bożena Dykiel, Mieczysław Hryniewicz](https://images.iberion.media/images/origin/Bozena_Dykiel_Mieczyslaw_Hryniewicz_f9de23f40d.jpg)
![Był sobie kot](https://images.iberion.media/images/origin/Byl_sobie_kot_d3edad37dc.jpg)
![Materiały promocyjne](https://images.iberion.media/images/origin/Kobieta_w_ogrodzie_a42c929a56.png)
![Wulkan](https://images.iberion.media/images/origin/wulkan_turysci_pl_nowe_bd7df8b62a.jpg)
![Kot i Pies](https://images.iberion.media/images/origin/Projekt_bez_nazwy_1_40e6b73458.png)
![Chrome](https://images.iberion.media/images/origin/chrome_ochrona_fot_pxhere_DALL_E_897cb3f8b6.png)
![Wakacje](https://images.iberion.media/images/origin/upadek_biura_1831724a08.png)
![Celine Dion](https://images.iberion.media/images/origin/Szablony_Lelum_1200x700_88_20cfa0db40.png)
![tarcie jabłek](https://images.iberion.media/images/origin/kolacja_na_cieplo_b4401f9f16.jpg)