Rączka przeszedł samego siebie. Zrobił pierogi z farszem, o jakim nikt by nie pomyślał
Remigiusz Rączka gotuje, że palce lizać. Jednak tym razem przepis kucharza ze Śląska zaskoczy smakoszy. Wszystko przez farsz, z jakim kucharz robi pierogi. Polecamy przepis Remigiusza Rączki na znakomite pierogi z farszem, o jakim nikt, by nie pomyślał.
Pierogi z farszem, który może dziwić
Pierogi robimy zwykle z kapustą, grzybami, mięsem lub podajemy ze słodkimi dodatkami. Jednak Remigiusz Rączka proponuje przepis na pierogi z niecodziennym farszem. Jego skład może dziwić, ale efekt jest pyszny. Wszystko dlatego, że śląski kucharz przyrządza pierogi z farszem jajecznym. Jednak trafia do niego też szynka i cebula.
Pierogi wychodzą wyjątkowo smaczne, a taki farsz znakomicie do nich pasuje. Dlatego skorzystaj z przepisu kucharza i zrób pierogi, które każdy zje ze smakiem. Taki obiad szybko zniknie z talerzy. Przepis Remigiusza Rączki możecie znaleźć też na jego kanale YouTube Rączka Gotuje. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.
Wbij widelec w pomidora. Ten patent z pewnością wykorzystasz podczas MajówkiJak zrobić pierogi z farszem jajecznym z przepisu Remigiusza Rączki?
Składniki na ciasto:
- 300 g mąki pszennej
- 1 szklanka ciepłej wody
- szczypta soli
Składniki na farsz:
- 6 jajek na twardo
- 100 g sera z zieloną pleśnią
- ½ szklanki bułki tartej
- ½ szklanki mleka
- 1 cebula
- 50 g masła
- 100 g szynki
- masło, cebula i szczypiorek na okrasę
Przygotowanie pierogów zacznij od zalania bułki tartej mlekiem. Dzięki temu bułka nabierze delikatności. W oddzielnej miski wsyp mąkę, sól i wlej ciepłą wodę. Składniki wymieszaj i zagnieć. Ciasto wychodzi sprężyste i elastyczne.
Ciasto przełóż na stolnicę i wyrabiaj. Teraz przygotuj farsz. Cebulę posiekaj, zeszklij, a jajka ugotowana na twardo zetrzyj na tarce. Dołóż wcześniej namoczoną bułkę tartą, pokrojoną szynkę, szczypiorek i pokrusz ser pleśniowy. Pora dodać zeszkloną cebulę i wymieszać składniki.
Pierogi wyraziste i pełne smaku
Z farszu uformuj małe kulki, a ciasto rozwałkuj i wycinaj z niego koła. Nakładaj kulki farszu, zlep brzegi i gotuj w osolonej wodzie. Okrasę zrób z masła, cebuli, a wierzch pierogów posyp jeszcze szczypiorkiem. Pierogi wychodzą bardzo smaczne, wyraziste i są idealne na rodzinny obiad.
Każdy, kto ich spróbuje, poprosi o dokładkę. Dzięki przepisowi od Remigiusza Rączki zrobisz pierogi z wyjątkowym farszem. Niejeden smakosz takie danie zje z przyjemnością. Pierogi wychodzą, że palce lizać. Pisaliśmy o tym, jak zrobić efektowny deser bez żelatyny. Polecaliśmy też przepis na najlepszą zupę szczawiową.
Źródło: YouTube/raczkagotuje1081
Zdjęcia: screen YouTube/raczkagotuje1081