Rozsmaruj twarożek na cieście francuskim i zawiń w rulon. Ten przepis wymyślił jakiś geniusz

Ciasto francuskie to niesamowity produkt, z którego można przygotować naprawdę wiele przekąsek. Szczególnie takich, które nadają się na imprezę lub przyjęcie. Wiele razy pisaliśmy już na temat tego, jak można zastosować ciasto francuskie. Teraz przedstawiamy Wam kolejny przepis na pyszną przekąskę. Koniecznie musicie jej spróbować.
Przekąski z ciasta francuskiego
Ciasto francuskie jest bardzo powszechnym produktem, o którym słyszało większość ludzi. Nic dziwnego. Jest to wspaniały składnik, na bazie którego można przygotować smakowite przekąski, które przede wszystkim wyróżniają się smakiem, wyglądem, ale również tym, że zrobimy je w mgnieniu oka.

Przykładem mogą być zapiekane ślimaczki z ciasta francuskiego z ketchupem, szynką i serem w środku. Ewentualnie można je przygotować także z farszem bazującym na przesmażonych pieczarkach. Jednak w grę nie wchodzą tylko słone przekąski, ale też słodkie. Domowe rurki z kremem to również świetna opcja, a z użyciem ciasta francuskiego zrobimy je w pół godziny.
Tym razem skupimy się na wytrawnych smakołykach. Zobaczcie, co jeszcze można przygotować z takiego ciasta.
Upchaj boczek w słoikach, zalej i odstaw na 30 minut. Mięso rozpływa się w ustachŚlimaczki z serkiem śmietankowym
To kolejna przekąska, kolejne ślimaczki zrobione z ciasta francuskiego, które zachwycają swoim smakiem i koniecznie muszą znaleźć się na imprezowym stole. Do ich przygotowania będziemy potrzebować następujących składników.
Składniki:
- 2 opakowania świeżego ciasta francuskiego, około 550 g
- 175 g serka śmietankowego z ziołami
- 100 g startego sera
- 1 łyżka szczypiorku
- 1 jajko
Dalsza część tekstu pod filmem.
Ślimaczki z ciasta francuskiego
Kolejna wersja ślimaczków z ciasta francuskiego. Są one pyszne i z pewnością zrobią furorę wśród znajomych.
W pierwszej kolejności do miski przekładamy serek śmietankowy z ziołami, stary ser i szczypiorek. Wszystko razem mieszamy do momentu, aż składniki ładnie się połączą.
Tak przygotowaną masę wykładamy na ciasto francuskie i starannie rozprowadzamy po całej powierzchni. Następnie przykrywamy to drugim ciastem tak, aby tak zwany farsz znalazł się w środku. Drugie ciasto również smarujemy naszą mieszanką.

Następnie ciasto dzielimy na paski, nacinając je po długości, po czym starannie zawijamy je, tworząc charakterystyczne ślimaczki.
W kolejnym kroku układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy jajkiem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 30 minut.
Tak przygotowane ślimaczki zrobione ciasta francuskiego z pysznym nadzieniem z pewnością podbiją niejedno podniebienie.
Sprawdź przepis na pyszny schab od Tomasza Strzelczyka. Zobacz, jak zrobić ciasto z galaretką.






































