Szybkie i pyszne śniadanie - pasta jajeczna z pomidorem
Pasta jajeczna jest jedną z najlepszych propozycji śniadaniowych. Istnieje wiele receptur na rozmaite wydania tego smakowitego specjału. Dziś sięgniemy po przepis na pastę jajeczną, w której zagoszczą pomidory. Efekt powala na łopatki.
Przepyszna pasta jajeczna potrafi przyprawić o szybsze bicie serca nawet najbardziej wybrednych spośród smakoszy. Wzbogacenie jej o pomidory, sprawi, że śniadanie momentalnie zniknie z talerzy.
Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Pasta jajeczna z pomidorami zachwyci najbliższych
Smakowita pasta jajeczna często gości na naszych stołach. W każdym domostwie przyrządza się ją odrobinę inaczej. Jakiś czas temu przedstawialiśmy przepis na smakołyk z dodatkiem ogórków kiszonych.
Tym razem pasta jajeczna zostanie przez nas urozmaicona pomidorami. Za ich sprawą śniadaniowy specjał będzie jeszcze bardziej obłędny w smaku. Jakich produktów potrzebujemy do przygotowania pasty jajecznej z pomidorami?
4 jajka na twardo
15 g majonezu
5 g chrzanu
15 g startego żółtego sera
pomidor
szczypiorek
sól
pieprz
Przepis na wyborną pastę jajeczną z pomidorami
Na początku jajka na twardo obieramy ze skorupki. Kroimy je w niewielką kostkę i przekładamy do miski. Posiekane jajka warto dodatkowo rozdrobnić widelcem. Wzbogacamy je o majonez i chrzan.
Szczypiorek drobno siekamy i dodajemy go do jajek. Podobnie postępujemy z pomidorem. Całość uzupełniamy żółtym serem oraz przyprawami. Warto sięgnąć po inne niż sama sól i pieprz. Dobrze sprawdzi się również papryka w proszku.
Pasta jajeczna jest już gotowa. Smakołyk z pewnością przypadnie do gustu domownikom. Prośby o dokładkę są niemal pewne. W związku z tym warto zapamiętać ten przepis. Godna uwagi jest także receptura na pastę jajeczną z fetą.
Canva / wideonet
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Źródło: Zasmakuj kuchni