Ta pasta z makreli jest lepsza niż sushi i tatar razem wzięte. Przepis podbija sieć
Przedstawiamy recepturę na pyszną i zdrową przekąskę. Przepis ten już od długiego czasu zdobywa serca internautów. Kilka prostych składników łączy się w niezwykle apetyczną całość. W roli głównej tania i uwielbiane przez wiele osób wędzona makrela.
Pasta z makreli to prawdziwy hit
Zapomnij o nudnych śniadaniach i zapychających przekąskach Przygotuj tę pastę z makreli, a już zawsze będziesz mieć co wrzucić na ząb. Rozsmaruj ją na chlebie, lub zawiń w chrupiący liść sałaty. Niezależnie, który wariant wybierzesz, pasta smakować będzie wyśmienicie.
Do pasty z makreli potrzebujesz zaledwie kilku składników. Większość z nich zapewne masz już w swoich zapasach. Pokrój, wymieszaj i ciesz się doskonałym smakiem. Do tej pasty z makreli będziesz wracać co i raz.
Anna Lewandowska piecze lepszy makowiec niż inni. Na widok tego, co wyciąga z piekarnika Polaków ogarnia zdziwieniePrzepis na najlepszą pastę z makreli
Składniki:
- 1 duża makrela
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki musztardy francuskiej
- pęczek koperku
- 1-3 ogórki kiszone
- papryka słodka
- papryka ostra
- pieprz
- sól
- 8 jajek
Jak zrobić obłędną pastę z makreli?
Przygotowanie pasty z makreli zacznij od oczyszczenia ryby. Starannie obierz mięso ze skóry i ości, rozdrobnij. Jajka ugotuj na twardo, a następnie obierz. Pokrój je w kostkę.
Oba składniki przełóż do dużej miski. Dodaj majonez oraz oba rodzaje papryki. Wszystko razem zblenduj na gładką masę.
Ogórki do pasty z makreli pokrój w kosteczkę, a koperek posiekaj. Dodaj je do zmiksowanych składników. Wszystko dopraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną musztardy. Przepyszna i aromatyczna pasta gotowa jest do podania. Przekonaj się, że wędzona makrela jest nie tylko smaczna, ale także zdrowa. Trudno uwierzyć, co jest głównym składnikiem tego obłędnego smarowidła.
Źródło: Facebook / Nathallae - Natalia Maszkowska