Tę wiosenną zupę mógłbym jeść codziennie. Smakuje mi dużo bardziej, niż oklepana szczawiowa
Wiosna zawitała już na dobre i to jest powód, dla którego warto zrobić zupę z tego przepisu. I to wcale nie będzie szczawiowa. Ta jest znacznie lepsza i smakuje po prostu wybornie. Poznaj przepis i przekonaj się sama.
Najlepsza zupa na wiosnę
Pewnie zastanawiasz się, co to za wiosenna zupa, skoro nie jest nią szczawiowa. Już wyjaśniam, co to za zupa. To najlepszą, wiosenną jest zupa koperkowa. Jest tak doskonała, że mógłbym jeść ją codziennie.
Ta zupa smakuje wszystkim i robi się ją bardzo łatwo. Wypróbuj tę recepturę i zaskocz domowników. Zupa na pewno sprawdzi się w te coraz cieplejsze dni. Poniżej umieściłem listę z potrzebnymi składnikami oraz przepis.
Ten deser na szybko robię z 3 składników. Jest tak pyszny, że przygotowuję od razu podwójna porcjęNie tylko koperek
Najważniejszym składnikiem tej zupy jest oczywiście koperek. Nie stworzy on jednak smaku całej zupy, dlatego będziesz potrzebowała jeszcze innych składników. Wszystkie znajdziesz na liście poniżej. Sprawdź ją dokładnie i zaczynamy gotowanie.
Składniki:
- 1,5 l bulionu
- duży pęczek koperku
- 5 ziemniaków
- 4 marchewki
- 60 g śmietany 18%
- 20 g mąki
- pieprz
- sól
Przepis na zupę koperkową
Ziemniaki oraz marchewki obierz i dokładnie umyj. Następnie ziemniaki pokrój w małą kostkę, a marchewki przekrój na pół i posiekaj je w cienkie plastry. Bulion przelej do garnka, dołóż do niego ziemniaki oraz marchewki i zagotuj.
Kiedy warzywa się gotują, przełóż śmietanę do małej miski. Wsyp mąkę i dokładnie połącz oba składniki w jednolitą masę. Do gotującego się buliony wsyp drobno posiekany koperek. Następnie wlej śmietanę i dokładnie wymieszaj.
Zagotuj zupę. Przypraw pieprzem oraz solą. Wymieszaj i gotuj przez kilka minut. Zupę podawaj z ugotowanym na twardo jajkiem, wtedy będzie doskonała.