Smaczny, zdrowy i łatwo dostępny. Zdecydowanie warto znać ten owoc! Niektórzy wciąż mylą go z pomidorem, a jest znany pod trzema nazwami - kaki, persymona oraz chińska śliwka. Jego właściwości zrobią wrażenie niemal na każdym.
Podczas zimy nie zapomnij o budowaniu odporności. Najlepszym sposobem będzie jedzenie owoców. Dowiedz się, jakie owoce należy jeść zimą oraz jakich witamin ci dostarczą.
Jeśli twoja rodzina uwielbia dżem, koniecznie musisz przygotować ten z przepisu. Przetwory przygotowane z tego owocu przebiją wszelkie inne. Czytaj dalej, a dowiesz się, o jaki owoc chodzi oraz poznasz przepis na dżem.
Muszki owocówki zaatakowały twoją kuchnię? Poznaj domowy i skuteczny sposób, a pozbędziesz się ich raz-dwa. Ta nieskomplikowana metoda ochroni twoje owoce, warzywa, ale i inne produkty spożywcze. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak to zrobić.
Śliwki najlepiej smakują jesienią. Jak przechowywać śliwki, by służyły nam jak najdłużej? Warto poznać sposób z dawnych czasów. Może wprawić nas w osłupienie, ale jest skuteczny.
Codziennie w sklepie mijamy półki z tym owocami. Przeważnie zamknięte w słoiczkach, nie zwracają na siebie uwagi. Jednak warto po nie sięgnąć i włączyć do diety. Wyjdzie nam to na zdrowie.
Oto doskonały przepis na dżem. Niedrogi, bo jego podstawą jest dynia i gruszki. I pyszny – z tego samego powodu.
Śliwkami i jabłkami żegnamy sezon na polskie owoce prosto z drzew i krzewów. Aby uświetnić to pożegnanie, proponujemy proste ciasto śliwkowe. Nazywamy je sypanym i to słowo dobrze podkreśla prostotę tego przepisu.
Znacie papieski owoc? Warto po niego sięgać, bo to prawdziwa bomba witaminowa. Do tego pełna wyjątkowego smaku. Kantalupa zaskakuje pod każdym względem. Dowiedzmy się zatem o nim więcej.
Gruszki w occie to chętnie stosowane przy przygotowaniu przetworów połączenie. Ta słodko, kwaśna przekąska świetnie przełamuje pełny i słony smak mięsnych dań. U progu jesieni, kiedy gruszki są jeszcze odpowiednio twarde, warto przygotować kilka słoików takich przetworów.
Orzechy włoskie są nie lada przysmakiem. Teraz warto zastosować patent z igłą, a przyniesie on pyszny rezultat. Orzechów włoskich w takim wydaniu na pewno jeszcze nie jadłeś.
Lubisz ciasta ze śliwkami? To ten przepis jest dla Ciebie! Błyskawiczny sernik ze śliwkami na spodzie z herbatników, dosłownie rozpływa się w ustach. Ciasto szybkie w przygotowaniu przyda się, gdy do drzwi zapukają niespodziewani goście.
Racuchy mogą smakować jeszcze lepiej. Wystarczy, że przygotujesz je z jednym, owocowym dodatkiem. To słodkie danie w tej wersji pokocha cała rodzina. Poznaj przepis i przygotuj je nawet dzisiaj.
Makaron z truskawkami czy naleśniki to klasyczne dania na obiad na słodko. Nie każdy wie, że na taki obiad można przygotować także austriackie knedle, niekoniecznie ze śliwkami. Danie skradnie serca wszystkich łasuchów. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak je przygotować. Domownicy zachwycą się nimi od pierwszego kęsa.
Początek września to idealny moment na przygotowanie przeróżnych przetworów z naszych, polskich śliwek. Z owoców możemy zrobić dżem, konfiturę, czy sok. Moją ulubioną wersją są śliwki w occie, jakie robiła moja babcia. Korzenna nuta pasuje tutaj rewelacyjnie.
Jesienią nie rezygnuję z przygotowywania przetworów. To właśnie w tym okresie co roku przygotowuję mój ulubiony rozgrzewający dżem. Korzystam z popularnej tureckiej receptury. Dżem jest wręcz idealny do naleśników, ciast i śniadaniowych placuszków.
Muszki owocówki są nie lada utrapieniem w kuchni. Pojawiają się nagle, ale jak się okazje, można równie szybko się ich pozbyć. Wszystko za sprawą tego skutecznego sposobu. Wykorzystaj go w swoim domu.
Rozmaite owoce na stałe zagościły w naszej diecie. Jednak jeden z nich jest już zupełnie zapomniany. Szkoda, bo jego jedzenie przynosi wiele korzyści dla naszego zdrowia. Zyskuje na tym nie tylko pamięć, ale też serce.
Ciasto ze śliwkami podbije podniebienie każdego łasucha. Teraz zrobisz je bez pieczenia dzięki przepisowi, którym podzielił się syn Heni Foks. Uwielbiana kucharka słynie z doskonałej kuchni, w której jej syn też dobrze sobie radzi.
Biedronka udostępnia coraz więcej kas samoobsługowych, ale nie zdradza ich ukrytych funkcji. Naciśnięcie odpowiedniego przycisku pozwoli zaoszczędzić masę pieniędzy. Czytaj dalej, a poznasz nie tylko ten trik, ale także inne funkcje kas samoobsługowych.
Z tym przepisem wprost opłaca się nie dojadać arbuza do końca. Mniej słodkie części razem z zielonym pancerzem zmieniają się w niezwykły dżem. Odpowiednio zagęszczony sos będzie doskonałym smarowidłem i dodatkiem do deserów.
Robisz przetwory? W takim razie zamknij w słoiczkach smaczne i zdrowe owoce. Na zimę będą jak znalazł. Przepis jest prosty i wart polecenia.
Dino, znowu zaskakuje. Tylko dzisiaj ulubiony owoc Polaków w tej sieci kupisz znacznie taniej. W ofercie znalazły się także inne promocje, ale wszystkie są ograniczone czasowo. Czytaj dalej, a dowiesz się, ile możesz zyskać.
Siostra Anastazja bosko gotuje. Dlatego przepis na dżem z soczystych i smacznych owoców na pewno będzie zachwycał smakiem. Zakonnica robi go aż z 3 owoców. Przetwory wychodzą, że palce lizać.
We wrześniu śliwki smakują najlepiej. Dlatego warto tak jak Danuta Martyniuk upiec ciasto z tymi lubianymi owocami. Prosty przepis zapewnia pyszny efekt na talerzu. Ciasto ze śliwkami będzie w sam raz na deser.
Chociaż sezon na wiśnie i czereśnie jest już na mocnym wyczerpaniu, da radę znaleźć na stoiskach i straganach ostatnie partie owoców. Jeśli je znajdziesz i zdecydujesz się kupić, po zjedzeniu nie wyrzucaj pestek. Mam na nie doskonały sposób.Co więcej, patent oszczędza pieniądze, a także może przynosić ogromną ulgę. Szczególnie w okresie chłodnym, który zbliża się już wielkimi krokami.
Maliny z własnego ogródka, uprawiane własnoręcznie, zawsze będą smakować lepiej niż kupne. Do tego dochodzi również wiedza o tym, czym były nawożone i podlewane. Tylko tak mogę mieć pewność, że owoce są w 100% organiczne.Aby krzewy malin rosły zdrowo i obficie, trzeba się nad nimi nieco pochylić. Praca nad nimi jednak popłaca, bo dzięki niej wydają soczyste i słodkie owoce. Na początku jesieni zawsze rozsypuje pod nimi materiał do ściółki, co ma gigantycznie pozytywny wpływ.
Obieram banana, wbijam w niego goździki i gotuję we wrzątku. Zyskuję mieszankę, którą wypijam tuż przed pójściem spać. Na efekty nie muszę długo czekać. Męcząca przypadłość znika niemal od razu. Byłam początkowo sceptycznie nastawiona do tego patentu, ale zmieniłam o nim zdanie. Znalazłam go na kanale Ssmartfoxofficial na You Tube.