Weź ciasto francuskie i 2 jabłka. Ten deser zasługuje na medal

Masz ochotę na ekspresowy deser? Polecamy słodką przekąskę z ciasta francuskiego. Robi się ją ekspresowo, a jej smak nie pozostawia w tyle o wiele bardziej skomplikowanych smakołyków. Nie ma prostszego i smaczniejszego przepisu.
Szybki deser z ciasta francuskiego
Ciasto francuskie podbiło serca Polaków. Jest dostępne w każdym sklepie spożywczym i może być doskonałą bazą zarówno do słodkich, jak i słonych przekąsek. Wszystko zależy od tego, na co w danym momencie mamy ochotę. Dziś polecamy błyskawiczny deser na bazie wspomnianego ciasta i jabłek. Jest o wiele szybsze niż szarlotka lub jabłecznik, a tak samo smaczne. Dodatkowo, efekt “wow” zapewnia nietypowy kształt deseru, który przypomina różę. Wypróbuj ten patent i przekonaj się sama.
Przepis i zdjęcia pochodzą z kanału Appetizing TV Baking Reciptes.

Skandal w Kuchennych Rewolucjach. Widzowie oburzeni, szokujące sceny
Ciasto francuskie i jabłka
Lista składników:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 2 jabłka
- 2 łyżeczki cukru
- łyżeczka cynamonu
Dalsza część tekstu pod filmem.
Deser z ciasta francuskiego i jabłek krok po kroku.
Połóż ciasto francuskie na stole i przytnij jego brzegi. Pokrój je na paski. A z jabłek usuń gniazda nasienne z jabłek. Pokrój owoce na cienkie plastry.

Połóż plasterki jabłka na paski ciasta. Następnie złóż brzegi ciasta na jabłka i zawiń je na kształt róży. To samo zrób z pozostałymi paskami ciasta.

Róże z ciasta francuskie posyp cukrem oraz cynamonem, a następnie włóż je do piekarnika. Piecz przez 25 minut w 180 stopniach Celcjusza. Smacznego!
Polecamy inne przepisy na pyszne desery m.in. karpatkę bez pieczenia oraz bananowca.






































