Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Weź ciasto francuskie i 2 jabłka. Ten deser zasługuje na medal
Monika Dec
Monika Dec 09.03.2025 18:41

Weź ciasto francuskie i 2 jabłka. Ten deser zasługuje na medal

ciasto francuskie
fot. You Tube/ Appetizing tv Baking Reciptes

Masz ochotę na ekspresowy deser? Polecamy słodką przekąskę z ciasta francuskiego. Robi się ją ekspresowo, a jej smak nie pozostawia w tyle o wiele bardziej skomplikowanych smakołyków. Nie ma prostszego i smaczniejszego przepisu. 

Szybki deser z ciasta francuskiego

Ciasto francuskie podbiło serca Polaków. Jest dostępne w każdym sklepie spożywczym i może być doskonałą bazą zarówno do słodkich, jak i słonych przekąsek. Wszystko zależy od tego, na co w danym momencie mamy ochotę. Dziś polecamy błyskawiczny deser na bazie wspomnianego ciasta i jabłek. Jest o wiele szybsze niż szarlotka lub jabłecznik, a tak samo smaczne. Dodatkowo, efekt “wow” zapewnia nietypowy kształt deseru, który przypomina różę. Wypróbuj ten patent i przekonaj się sama.

Przepis i zdjęcia pochodzą z kanału Appetizing TV Baking Reciptes.

Projekt bez nazwy - 2025-03-09T182516.330.jpg
fot. Appeting TV Baking Receipte

 

Skandal w Kuchennych Rewolucjach. Widzowie oburzeni, szokujące sceny

Ciasto francuskie i jabłka

Lista składników:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 jabłka
  • 2 łyżeczki cukru
  • łyżeczka cynamonu

Dalsza część tekstu pod filmem.

Deser z ciasta francuskiego i jabłek krok po kroku.

Połóż ciasto francuskie na stole i przytnij jego brzegi. Pokrój je na paski. A z jabłek usuń gniazda nasienne z jabłek. Pokrój owoce na cienkie plastry.

Projekt bez nazwy - 2025-03-09T182413.803.jpg
fot. You Tube/ Appetizing tv Baking Reciptes

Połóż plasterki jabłka na paski ciasta. Następnie złóż brzegi ciasta na jabłka i zawiń je na kształt róży. To samo zrób z pozostałymi paskami ciasta.

Projekt bez nazwy - 2025-03-09T182440.270.jpg
fot. You Tube/ Appetizing tv Baking Reciptes

 

Róże z ciasta francuskie posyp cukrem oraz cynamonem, a następnie włóż je do piekarnika. Piecz  przez 25 minut w 180 stopniach Celcjusza. Smacznego! 

Polecamy inne przepisy na pyszne desery m.in. karpatkę bez pieczenia oraz bananowca.

Projekt bez nazwy - 2025-03-09T182516.330.jpg
fot. You Tube/ Appetizing tv Baking Reciptes