Wraz z nadejściem cieplejszych dni, turyści odwiedzają nowe miejsca i restauracje w Polsce. Dzielą się paragonami za zjedzone dania. Rachunki mogą budzić grozę. Tym razem przedstawiamy paragon za najtańszy kotlet schabowy w Polsce. Gdzie go można zjeść?
W Gdańsku trwa właśnie niezwykłe przedsięwzięcie. W mieście powstaje restauracja, która może być prawdziwym fenomenem. Jej motywem przewodnim jest uwielbiane przez miliony osób uniwersum Harry'ego Pottera. Do tego lokalu mogą być tłumy chętnych.
Ostatni odcinek Kuchennych Rewolucji przyniósł niemało emocji. Magda Gessler odwiedziła funkcjonujący w Łodzi lokal serwujący pizzę oraz kebab. Mimo wzmożonych wysiłków prowadzącej knajpie nie udało się pomóc. Na drodze do sukcesu stanął krnąbrny właściciel.
Magda Gessler znana jest ze swoich wysokich wymagań. Goszczące ją restauracje czeka nie lada sprawdzian. Czy słynna restauratorka podobne wytyczne stosuje w swoim lokalu? Przyjrzyjmy się bliżej słynnej restauracji „U Fukiera”.
Nowa cukiernia Magdy Gessler zamknęła swe wrota. Działający zaledwie kilka miesięcy lokal dziś zamknięty jest na 4 spusty. Co spowodowało, że obiecujący biznes zwinął manatki? Jak tłumaczy właścicielka, powodem są trwające w pobliżu roboty drogowe.
Znamy najlepsze restauracje działające w Polsce. Wybrańców wskazało jury składające się z wyjątkowej klasy ekspertów. Spośród 600 kandydatów wyłoniono 37 lokali, które zasłużyły na szczególne wyróżnienie. Te godne polecenia miejsca znajdziecie na terenie całego kraju.
Restauracja meksykańska podjęła dla wielu osób szokującą decyzję. Lokal odmówił obsłużenia rodziny z dwójką dzieci. Powodem było przekonanie, że klienci z pewnością pozostawią po sobie bałagan.
Maj to miesiąc, gdy dzieci przystępują do Pierwszej Komunii Świętej. Najmłodsi wraz ze swoimi rodzicami świętują w domach i restauracjach. Jedna z TikTokerek pokazała dania, które jadła po majowej uroczystości. Internauci zwrócili, uwagę na jeden szczegół. Ten bezlitośnie skrytykowali.
Komunia dziecka jest wyjątkowym dniem dla wielu rodzin. Małgorzata Socha postanowiła świętować wydarzenie w jednym z bardziej luksusowych miejsc. Cena za talerzyk w wybranym przez nią lokalu jest wyższa niż w przypadku niejednego wesela.
Para emerytów postanowiła zwiedzić Warszawę. Seniorzy wybrali się na wycieczkę, podczas której zgłodnieli. W jednej ze stołecznych restauracji na Rynku zamówili dwie porcje bigosu. Musieli zapłacić za niego 90 zł. Jednak bardziej od ceny popularnego dania, zaskoczył ich dopisek małym druczkiem w menu.
W ostatnim odcinku Kuchennych Rewolucji zawrzało. Magda Gessler znalazła w odwiedzanym lokalu tyle nieprawidłowości, że puściły jej nerwy. Jej uwagę zwrócił przede wszystkim stan sanitarny obiektu. Nie był to jednak jedyny problem tej restauracji.
Bary mleczne słyną ze smacznego i niedrogiego jedzenia. Jeden z youtuberów spróbował dań serwowanych w krakowskim lokalu z dość wysokimi ocenami. O schabowym wypowiadał się w samych superlatywach
Olga Tokarczuk otworzyła restaurację. Lokal polskiej noblistki mieści się we Wrocławiu. Czy u tak znamienitej właścicielki da się zjeść w rozsądnych pieniądzach? Okazuje się, że posiłki oferowane są w całkiem przystępnych cenach.
Magda Gessler, gwiazda Kuchennych Rewolucji, bywa przysłowiową- ostatnią deską ratunku dla restauratorów, którzy borykają się z problemami. Właściciele restauracji nie mają gości w swoich lokalach, a co za tym idzie, nie zarabiają. Wizyta gwiazdy TVN nie na długo niestety pomogła restauracji Margaret z Wrocławia. Lokal dobiły rachunki.
Popularny youtuber postanowił wyjaśnić pewien fenomen. Wybrał się z wizytą do pewnej warszawskiej restauracji. Lokal wyróżnia się tym, że niemal o każdej porze dnia i nocy ustawia się do niego ogonek chętnych. Okazuje się jednak, że jakość podawanego tam jedzenia nie wyjaśnia tego zjawiska.
Restauracja, którą nieco trudniej znaleźć, serwuje niesamowicie smacznego kotleta schabowego w korzystnej cenie. YouTuber odwiedził ukryte w warszawskiej dzielnicy biurowej miejsce, w którym smaczne i duże danie można dostać już za 20 złotych. Sprawdziliśmy, co dokładnie otrzymał w tej cenie.
Wszyscy dobrze wiemy, że ceny wszystkiego sukcesywnie rosną. Daje się to odczuć zwłaszcza w branży gastronomicznej. Jest jednak jedno miejsce, które w cudowny sposób oparło się złowieszczej inflacji. Mowa o kawiarni, której właścicielem jest ojciec Tadeusz Rydzyk.
Wybrano 50 najlepszych restauracji w Europie. Wśród nagrodzonych znalazły się trzy lokale działające w Polsce. W szranki stanęły miejsca, w których daniem popisowym jest pizza. Smak i jakość potraw oceniają eksperci od kuchni włoskiej.
Podróżni odwiedzający ostatnio wagon Wars przeżyli niemiłe zaskoczenie. Niemal wszystkie ceny z dostępnego menu poszły w górę. Za kultowe pociągowe pozycje zapłacimy obecnie o 1-2 złote więcej, niż zazwyczaj. Obiad dla całej rodziny robi się niemałym wydatkiem.
Jedzenie z McDonald's wciąż cieszy się sporą popularnością. Jego ceny potrafią się znacznie różnić pomiędzy krajami. Jeden z turystów zamówił popularną kanapkę w londyńskim punkcie sieci. Paragon pokazał, ile kosztowała go ta przyjemność. Na uwagę zasługuje szczególnie stosunek ceny dania do przeciętnego wynagrodzenia.
Karmienie piersią w restauracji wzbudza wielkie emocje nie tylko w naszym kraju. Nieprzyjemna sytuacja spotkała niedawno pewną młodą mamę z Anglii. Po przekroczeniu progu lokalu z dzieckiem na rękach usłyszała od kelnerki niewybredny komentarz odnośnie potencjalnego karmienia piersią. Kobieta nie myśląc wiele odwróciła się na pięcie i wyszła.
Wielkimi krokami zbliża się sezon na śluby i wesela. Ile w tym roku trzeba liczyć za przysłowiowy talerzyk? Inflacja nie ominęła sali weselnych i innych lokali, które organizują tego typu imprezy. Za każdego gościa liczą sobie nawet pół tysiąca złotych.
Restauracje w turystycznych lokalizacjach często mają negatywne opinie. Jeden z tiktokerów postanowił sprawdzić, czy niska ocena lokalu w Zakopanem jest uzasadniona. Miał nadzieję, że jakość potraw się poprawiła. Niestety zawiódł się — jedno z dań zawierało włos.
Popularna restauracja wydała pilne oświadczenie. W surowcu używanym do przygotowywania potraw wykryto bakterie salmonelli. Restauracja o zaistniałej sytuacji poinformowała za pośrednictwem mediów społecznościowych.
W MasterChef Junior właśnie wyłoniono zwycięzcę 8. edycji programu. Po raz drugi w historii wygrał chłopiec — Ignacy Jabłoński. Uczestnik wiedzę o kulinariach zdobywał samodzielnie, inspirując się znanymi osobami z branży i uważnie podpatrując, jak w kuchni radzą sobie jego babcie oraz mama. Czym zachwycił jurorów?
Jedna z turystek opisała w sieci sytuację, która spotkała ją w jednej z beskidzkich restauracji. Kobieta zamówiła kotlet schabowy w atrakcyjnej cenie 25 zł. Niestety, gdy zobaczyła rachunek przeżyła bardzo niemiłe rozczarowanie.
Magda Gessler przeżyła chwile grozy. W poznańskiej edycji Kuchennych Rewolucji spotkał ją prawdziwy kulinarny koszmar. Nieciekawe wnętrze i kiepskiej jakości potrawy były zaledwie wstępem do tego, o miało się wydarzyć. Czy gwiazda udźwignęła postawione przed nią zadanie?
W jednej z gorzowskich restauracji doszło do skandalicznej sytuacji. Para emerytów niezadowolona z obsługi dopuściła się skandalicznego zachowania. Doszło do zniszczenia mienia w lokalu oraz ubliżania jego pracownikom. Kamery monitoringu uchwyciły krewkich staruszków, a właściciele knajpy szukają sprawiedliwości.