Właściciele tarnogórskiej restauracji Szara Oberża wystosowali apel do nieuczciwych klientów, którzy odwiedzili ich lokal 10 marca. Klienci zamówili jedzenie i napoje i wyszli bez płacenia.
Restauracja Lewandowskiego serwuje pyszne dania kuchni świata. W menu znalazło się tez miejsce na polski klasyk, czyli kotleta schabowego. Nie kosztuje mało, ale jest spory. W menu znajdziemy także kilka wariantów pierogów. Sprawdziliśmy, czego warto spróbować.
Mało kto wie, ale najstarsza restauracja w Europie znajduje się we Wrocławiu. Dwóch youtuberów odwiedziło lokal, by sprawdzić, jak smakują serwowane tam dania. Największe zastrzeżenia mieli do tatara, w którym mięso nie było starannie rozdrobnione. Jak wypadły inne dania?
W najnowszym odcinku Kuchenny Rewolucji temperatura sięgnęła zenitu. Właścicielka restauracji biorącej udział w programie nie była w stanie utrzymać nerwów na wodzy. Magda Gessler z takim zachowaniem zetknęła się po raz pierwszy. Nie obyło się bez wulgaryzmów.
Jak smakuje obiad na stacji BP? Jeden z YouTuberów postanowił sprawdzić, czy warto zatrzymać się tam na posiłek, będąc w podróży. Zamówił kilka dań i nagrał swoją recenzję. Ceny i jakość dań mocno go zaskoczyły.
Kuchenne Rewolucje wracają na antenę TVN. Nowy sezon uwielbianego kulinarnego show z Magdą Gessler będzie emitowany od 2 marca. Sprawdziliśmy, jakie miasta restauratorka odwiedzi w 26 edycji programu.
Zimowa stolica Polski podczas ferii przeżywa prawdziwe oblężenie. Jak spośród setek ofert znaleźć miejsce z naprawdę dobrym jedzeniem? YouTuber z kanału Maciej je wytypował 4 najlepsze. Prawdziwą perełką jest lokal z obłędnym widokiem na góry.
Restauracje w USA również serwują dania kuchni polskiej. Jeden z twórców internetowych postanowił przekonać się sam, czy ich jakość jest zadowalająca. Wybrał się na schabowego i pomidorową. Swoimi wrażenia podzielił się w wyczerpującej recenzji. Sprawdziliśmy, jak mu smakowało.
Ceny w Zakopanem z roku na rok coraz bardziej szokują. Turyści, którzy niedawno wybrali na zimowy wypoczynek, za dwie kiełbaski z grilla zakupione pod Gubałówką zapłacili aż 70 zł! Lekka przesada, zwłaszcza, że napoje czy obiad w restauracji również nie należały do najtańszych. Wciąż trwają ferie zimowe 2023. W tym roku ceny w Zakopanem nawet przygotowanych i pogodzonych z podwyżkami mogą przyprawić o zawrót głowy. Odwiedzający stolicę Tatr informują o wszechobecnej drożyźnie oraz o niepokojącym trendzie ukrywania cenników przez sprzedawców. Tradycyjne przysmaki nierzadko kosztują przesadnie dużo.
Jeśli na Walentynki wybieracie się do restauracji Lewandowskiego, możecie się niemiło rozczarować. Inflacja upomniała się także o ten lokal. W porównaniu z zeszłym rokiem ceny wzrosły średnio o 22 procent. Podwyżka dotyczy niemal wszystkich pozycji widocznych w karcie.Robert Lewandowski jest współwłaścicielem lokalu Nine's od ponad roku. Znajdziemy w nim nie tylko bar dla miłośników sportowej rywalizacji, ale też pełnoprawną restaurację. Menu oferuje szeroki wybór i niemal każdy znajdzie w nim coś dla siebie. Pytanie tylko, jakim kosztem nasze gastronomiczne gusta zostaną zaspokojone.
Sylwia Peretti zdradza całą prawdę o swoim udziale w Kuchennych Rewolucjach. Metamorfoza jej restauracji przez Magdę Gessler okazała się niegdyś wielką klapą. Po 12 latach celebrytka wraca pamięcią do przygody w popularnym programie. Najwięcej żalu ma do samej prowadzącej.Sylwia Peretti to persona znana przede wszystkim z udziału w programie "Królowe Życia". Bystre oko internautów wychwyciło jednak fakt, że z telewizją miała styczność dużo wcześniej. Rozpoznano ją jako jedną z uczestniczek prowadzonych przez Magdę Gessler "Kuchennych Rewolucji". Jak gwiazda wspomina ten czas?
Międzynarodowy Dzień Pizzy już za nami. Niektórzy świętowali go na bogato, racząc się pizzą za blisko czterocyfrową kwotę. Danie dostępne na specjalne zamówienie w jednej z restauracji w Redzie z pewnością jest najdroższym w Polsce. YouTuber MrKryha spróbował wykwintnej pizzy serwowanej w restauracji Casa di Paolo w Redzie i podzielił się swoimi wrażeniami z wizyty. Na filmie opublikowanym na YouTube widzimy dość spory placek wyłożony kosztującymi krocie produktami. Czy taki przysmak wart jest jednak swojej ceny?
Ceny jedzenia w restauracjach rosną w zatrważającym tempie. Ostatnio przekonała się o tym Agata Młynarska, która zdecydowała się na obiad w jednym z barów na warszawskim Mokotowie. Za posiłek oraz naleśniki na wynos zapłaciła ponad 100 złotych, a ich smak był odbiegał od jej oczekiwań. Inflacja zagląda do naszych portfeli coraz głębiej. Choć do wysokich cen jedzenia w restauracjach można się już powoli przyzwyczaić, sytuacja, w której kosztujący niemało posiłek jest niesmaczny, nie powinna być niczyim udziałem. Agata Młynarska zdecydowała się podzielić z odbiorcami swoją opinią o jednym z lokali, które u ostatnim czasie odwiedziła. Pretekstem była właśnie fatalna jakość dań.
Pączki na Tłusty Czwartek w tym roku będą drogie. Kuba Wojewódzki zaoferuje je jednak w rekordowo wysokiej cenie. Za jedną sztukę rarytasu w jego restauracji zapłacimy aż 49 złotych. Internauci nie kryli oburzenia. O rosnących kosztach przygotowywania wypieków, w tym także pączków na Tłusty Czwartek, pisaliśmy już wcześniej. Zdradzaliśmy także jaką kwotę przyjdzie nam zapłacić za przysmak w niektórych lokalach m.in. u Magdy Gessler. Choć u gwiazdy Kuchennych Rewolucji już było ekstremalnie drogo, Kuba Wojewódzki zdołał przebić.
Walentynki będą ostatnią okazją na skosztowanie kultowego Drwala. Kanapka z oferty McDonald's wkrótce zniknie z menu. Miłośnicy tego hamburgera nie mogą się pogodzić ze stratą. Na fanpage'u restauracji aż roi się od rozżalonych komentarzy.Burger Drwala z McDonald's od lat budzi wielkie emocje. Nie inaczej jest także w tym sezonie zimowym. Kanapka zniknie z oferty sieci 15 lutego. Czy wy także będziecie tęsknić?
Nie każdy przygotowuje faworki samodzielnie w domu. Niektórzy ten specjał decydują się kupić w cukierni bądź restauracji. Jednak to, ile co poniektórzy życzą sobie za porcję faworków przekracza ludzkie pojęcie. Piotr Adamczyk w swoim lokalu liczy sobie za nie 250 złotych za kilogram. Sporo prawda?Znany aktor w wycenie faworków przebił nawet Magdę Gessler. Restauracja Stary Dom bije na głowę ofertę stworzoną przez dotychczasowy symbol tłustoczwartkowej drożyzny. Kto może pozwolić sobie na tak horrendalny wydatek? Chętnych na taką "okazję" może nie być zbyt wielu.
Skąd biorą się rekordowo wysokie ceny w restauracjach? Nie wynika to bynajmniej z kosztów tych najbardziej luksusowych produktów. W górę poszybował prąd, gaz, a także niemal wszystkie podstawowe składniki spożywcze. Ewa Wachowicz opowiedziała, jak wygląda ta kwestia z jej punktu widzenia.Rosnące ceny żywności wszystkim dają się we znaki. Coraz wyższe kwoty przy poszczególnych pozycjach można znaleźć również w lokalach gastronomicznych i restauracjach. Czy naprawdę za danie główne musimy wyłuskać prawie 50 złotych? O sprawie galopujących cen wypowiedziała się restauratorka Ewa Wachowicz.
Faworki od Magdy Gessler budzą wiele emocji. Kolejny twórca internetowy skusił się na zakup rarytasu z cukierni gwiazdy Kuchennych Rewolucji. W swojej recenzji ujawnił, jak smakuje słodycz za 90 zł. Opinia może zaskoczyć. O wysokich cenach u Magdy Gessler wciąż jest głośno. Popularny tłustoczwzwartkowy wyrób, czyli faworki, u restauratorki też nie jest tani. TikToker Dominik Rupiński postanowił podzielić się swoimi wrażeniami z degustacji rarytasu. Nie był specjalnie zachwycony.
Restauracje są obecnie w trudnym położeniu. Ogromne podwyżki cen gazu i prądu - sięgające nawet 300% ceny sprzed roku - dają się we znaki znakomitej większości polskich lokali gastronomicznych. Wiele z nich balansuje na granicy bankructwa. W tak kryzysowej sytuacji znalazła się obecnie lubelska Umeå. Specjalizująca się w kuchni wegańskiej i wegetariańskiej restauracja ze stolicy województwa lubelskiego boryka się problemami finansowymi związanymi ze wzrostem kosztów prowadzenia działalności. Właściciele nie zdecydowali się na znaczne podwyżki cen dań i teraz po 9 latach mogą być zmuszeni zamknąć lokal.
Coroczne licytacje są nieodłącznym elementem finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej pomocy. W tym roku do grona aukcji dołączyła niezwykła oferta od Karola Okrasy. Szczęśliwy zwycięzca będzie miał okazję zjeść kolację własnoręcznie przygotowaną i zaserwowaną przez Mistrza. Celebracja wygranej odbędzie się w warszawskiej restauracji Platter by Karol Okrasa.Na apel organizatorów Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy odpowiedziała firma Lidl. To właśnie w niej imieniu do grona nagród dołączył uroczysty posiłek przyrządzony rękami popularnego kucharza. Karol Okrasa w ramach tej kolacji ugości 2 osoby. Warto zawalczyć o tak wyjątkowe przeżycie.
Nie od dziś wiadomo, że aby zjeść na mieście trzeba się czasem wykosztować. Niektóre lokale potrafią niemiło zaskoczyć wygórowanymi cenami. Jak wygląda ta kwestia w restauracji Piotra Adamczyka? 25 złotych za talerz rosołu wydaje się ceną w granicach rozsądku, co jednak z pozostałymi pozycjami w menu?Piotr Adamczyk trudni się nie tylko sztuką aktorską. Od lat prowadzi w Warszawie lokal, który cieszy się niesłabnącą popularnością. Restauracja Piotra Adamczyka nie należy niestety do najtańszych lokali. Czy na wizytę w "Starym Domu" może sobie pozwolić "przeciętny Kowalski"?Historia "Starego Domu" sięga lat '50 XX wieku. Głównymi jej bywalcami byli wówczas miłośnicy wyścigów konnych, odwiedzający pobliski tor na Służewcu. W chwili obecnej restauracja Piotra Adamczyka serwuje potrawy inspirowane klasycznymi przepisami kuchni polskiej. Aby się w niej stołować lepiej mieć zasobny portfel.
Faworki i pączki drożeją. Za wyrobu w lokalach Magdy Gessler zawsze płaciło się więcej niż w dowolnym innym lokalu. TikTokerka postanowiła sprawdzić, czy w przypadku chrustu, z ceną wyrobu w parze idzie jakość. Jakie były wyniki jej testu? Niedawno pisaliśmy, że w tym roku Tłusty Czwartek nie będzie tani. Cena faworków w cukierni Magdy Gessler jednak zwala z nóg. Mimo to internetowa twórczyni zdecydowała się na zakup specjału, chcąc ocenić czy rzeczywiście u gwiazdy Kuchennych Rewolucji można zjeść najlepsze faworki w Polsce.
Zastanawialiście się kiedyś, jak naprawdę smakuje jedzenie serwowane w restauracjach Magdy Gessler? Teraz możecie się o tym przekonać bez wychodzenia z domu. Youtuberzy z kanału Wikaf przetestowali 3 słynne lokale jednego dnia. Ich wnioski mogą być dla niektórych zaskakujące. Z pewnością warto się nimi sugerować, wybierając się do którejś z tych restauracji.Magda Gessler jest kontrowersyjną postacią na polskiej scenie gastronomicznej. Jedni ją kochają, inni nie darzą jej szczególną sympatią. Czy poziom w jej lokalach dorównuje temu, jakiego wymaga od innych restauracji? Na to pytanie starają się odpowiedzieć Wika oraz Mateusz.
Restauracja Roberta Lewandowskiego zaskakuje nie tylko nietypowymi potrawami. W lokalu zjemy nie tylko smaczne precle, ale też niedrogie lunche. Obecna oferta jest bardzo konkurencyjna — lunch można zjeść nawet za darmo. Przyjrzeliśmy się bliżej szczegółom.Niedawno pisaliśmy, jak drogie mogą być torty w lokalu znanego piłkarza. Dziś przyglądamy się specjalnej ofercie lunchowej, w której kompletny posiłek — a więc przystawkę, danie główne i deser — zjemy już za 25 zł. Kwota, którą przyjdzie nam zapłacić, jest więc niższa niż w wielu podobnych restauracjach.
Cena żurku na stacji Orlen potrafi zaskoczyć. Jeden z YouTuberów postanowił sprawdzić, jak smakuje dość tanie danie z oferty prowadzonej tam restauracji. Zamówił również kotleta schabowego. Czy był zadowolony z wyboru? W podróży często decydujemy się na zjedzenie obiadu w restauracji typu fast food. Twórca kanału YouTube Sprawdzam Jak postanowił przełamać „tradycję” i na obiad wybrał się do prowadzonej przez Orlen restauracji. Zamówił dobrze znane dania kuchni polskiej. Ceny były niższe, niż można by się spodziewać.
Restauracja Magdy Gessler "U Fukiera" słynie z wysokich cen i dobrego smaku. Jeden z youtuberów postanowi sprawdzić, jak smakują tatar i schabowy. Za rarytasy kuchni polskiej zapłacił niemało. Czy jednak przypadły mu do gustu?"U Fukiera", czyli warszawska restauracja Magdy Gessler, serwuje tradycyjne dania kuchni polskiej, których niejeden smakosz z pewnością chętnie, by skosztował. Cena takiej przyjemności niestety jest dość wysoka. Za dania główne teraz płaci się około 80 złotych. Jak smakują?
Restauracje są w trudnej sytuacji. Rosnące ceny prądu czy gazu powodują, że wielu z nich nie opłaca się już nawet podnosić cen — po prostu się zamykają. Upadają nawet miejsca z renomą i te, w których Magda Gessler przeprowadziła Rewolucje. Głośnym echem odbiło się zamknięcie lokalu Wesołe Gary z Krakowa. Restauracja zbierała liczne, pozytywne opinie od gości, lecz mimo to właściciele zdecydowali się ją zamknąć. Powód? Wysokie opłaty, których nie dało się pokryć nawet przy sporych obrotach. To tylko jedna z przykrych historii.
Czy znane nazwisko na szyldzie restauracyjnym zawsze oznacza wysokie ceny? Przybytek Ewy Wachowicz o wdzięcznej nazwie "Zalipianki" udowadnia, że wcale nie jest to regułą. Za rosół na bazie kaczki oraz kurczaka według menu na oficjalne stronie restauracji zapłacimy raptem 21 złotych. To o wiele mniej, niż w restauracjach innych gwiazd.Rosół jest bez wątpienia flagową zupą w polskiej kuchni. nic dziwnego, że pozycję tę możemy spotkać nader często w karcie dań różnych lokali. Cena tej zupy w restauracji Ewy Wachowicz jest więcej, niż rozsądna. Dla porównania, oficjalna karta na stronie słynnego "U Fukiera" należącego do Magdy Gessler, za talerz tej samej zupy podaje cenę 37 złotych. Trzeba przyznać, że różnica jest znacząca.