Ugotuj jajka na twardo i ugnieć jak ziemniaki. Ten patent to hit w moim domu
Pasta kanapkowa przyda się w każdej kuchni. Teraz zrobisz ją z przepisu blogerki kulinarnej Ani Zyśk. Pasta jajeczna smakuje wyśmienicie ze świeżym pieczywem. Spróbujesz jej i pokochasz, a zrobisz w jedną chwilę.
Pasta jajeczna najlepsza od Ani Zyśk
Czym posmarować pieczywo? Sięgnij po przepis Ani Zyśk na smaczną pastę jajeczną. Blogerka kulinarna, która prowadzi konto na Instagramie jedz.pysznie, tę pastę kanapkową robi raz-dwa. Z jajek ugotowanych na twardo i chrzanu, musztardy oraz majonezu robi pyszną pastę do chleba.
Jeszcze szczypiorek i apetyczne smarowidło do pieczywa jest gotowe. Kilka składników zapewnia doskonały efekt. Taką pastę jajeczną możesz jeść na śniadanie lub kolację. Przyda się też do kanapek do szkoły lub pracy.
Największy błąd podczas smażenia kurczaka na patelni. To dlatego jest suchy i traci smakPasta do chleba z jajek pełna smaku
Pasta kanapkowa z przepisu Ani Zyśk ma wyrazisty i dość ostry smak. Zawdzięcza go dodatkowi chrzanu i szczypiorkowi. Te składniki doskonale pasują do łagodnego smaku jajek. Z przygotowaniem pasty kanapkowej poradzi sobie nawet osoba, która stawia pierwsze kroki w kuchni. Pasta jajeczna jest warta spróbowania. Smakuje, że palce lizać.
Składniki:
- 5 jajek
- 15 g chrzanu
- 15 g musztardy sarepskiej
- 25 g majonezu szczypiorek
- sól
- pieprz
Jak przygotować pastę jajeczną z przepisu Ani Zyśk?
Krok 1. Rozdrobnij jajka ugotowane na twardo
Krok 2. Dopraw je do smaku chrzanem, musztardą, majonezem, przyprawami
Krok 3. Dołóż szczypiorek i dokładnie wymieszaj składniki. Pasta jajeczna jest gotowa. Smacznego!