Ułóż biszkopty w naczyniu i zalej tą masą. Ten deser bez pieczenia to prawdziwy hit
![deser bez pieczenia](https://images.iberion.media/images/1920/deser_bez_pieczenia_a2ceb5b3e1.jpg)
Jeżeli szukasz szybkiego sposobu na słodką przekąskę, to ten deser bez pieczenia jest właśnie dla ciebie. Nie zastanawiaj się dłużej, tylko poznaj przepis i przygotuj go nawet dzisiaj. Sposób jest bardzo prosty i co najważniejsze szybki. Smak zachwyci każdego miłośnika słodkości.
Doskonały deser bez pieczenia
Dobre ciasto nie musi być zbyt skomplikowane. Ważne, aby wszystkim smakowało i przyciągało swoim wyglądem. Właśnie taki jest deser bez pieczenia z przepisu, który znajdziesz w dalszej części artykułu.
Przygotowanie nie zajmie ci wiele czasu, więc zdążysz zrobić to ciasto na poobiedni deser. W połączeniu z dobrą kawą stanowi doskonały zestaw. Zrób je dzisiaj i zaskocz swoich domowników. Poproszą nie tylko o dokładkę, ale też o to, abyś przyrządzała je znacznie częściej. Na deser możesz przygotować także ciasto z truskawkami.
![herbatniki.jpg](https://images.iberion.media/images/origin/herbatniki_b516af2b54.jpg)
Biszkopty i inne składniki
Deser bez pieczenia wymaga kilku składników. Wszystkie zostały umieszczone na liście poniżej. Przygotuj wszystkie i żadnego nie pomijaj, bo każdy odpowiada za smak ciasta. Zdjęcia umieszczone w artykule pochodzą z kanału schöne desserts, który znajduje się na YouTubie. Sprawdź także przepis na koktajl odchudzający.
Składniki:
- 150 ml + 600 ml mleka
- 50 g kawy
- 100 g herbatników Savoiardi
- 250 ml skondensowanego mleka
- 60 g skrobii ziemniaczanej
- 200 ml śmietany kremówki
- 20 ml wody
- 5 g żelatyny
- 150 g jogurtu greckiego
Przepis na deser bez pieczenia
Do miski wlej 150 mililitrów ciepłego mleka i wsyp 20 gramów kawy. Wymieszaj oba składniki. Namocz w mleku herbatniki, a następnie ułóż je w formie.
Do garnka wlej 600 mililitrów mleka i dodaj skondensowane mleko. Całość dokładnie wymieszaj, a następnie wsyp resztę kawy. Całość podgrzewaj na średnim ogniu, cały czas mieszając. Wsyp skrobię i ponownie wymieszaj.
Kiedy składniki zgęstnieją, przestań gotować. Masę wyłóż na herbatki. Równomiernie ją rozprowadź.
Do miski wlej śmietanę i ubij ją za pomocą miksera. W wodzie rozpuść żelatynę i razem z jogurtem greckim przełóż składniki do śmietany. Połącz produkty w jednolitą masę za pomocą trzepaczki.
Gęsty krem wyłóż na masę kawową i równo rozprowadź go po powierzchni. Deser umieść w lodówce na 5 godzin, aby wszystkie warstwy stężały. Po tym czasie krój ciasto na kawałki i częstuj domowników, będą zachwyceni. Wierzch możesz przyozdobić startą czekoladą. Sprawdź, jakie wyróżnienie dostała budka z jedzeniem oraz dowiedz się, kiedy nie jeść bananów.
![deser bez .jpg](https://images.iberion.media/images/origin/deser_bez_a1710c92b5.jpg)
![zawijanie ciasta francuskiego](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_fran_4bf45ce8c5.jpg)
![danie na kolacje](https://images.iberion.media/images/origin/kolacja_753c7b803f.jpg)
![sernik na zimno](https://images.iberion.media/images/origin/sernik_na_zimno_38609e143e.jpg)
![ciasto francuskie](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_francuskie_d0e4f0676f.jpg)
![bułeczki](https://images.iberion.media/images/origin/bulki_d95b5a7f45.jpg)
![owoce](https://images.iberion.media/images/origin/owoce_1f4bc766ea.jpg)
![rosół](https://images.iberion.media/images/origin/rosol_5532f7c724.jpg)
![El Califa de Leon](https://images.iberion.media/images/origin/taco1_afae3e883b.jpg)
![chleb](https://images.iberion.media/images/origin/faszerowany_chleb_63096fbcb3.jpg)
![sernik](https://images.iberion.media/images/origin/sernik_cfde3988da.jpg)
![faszerowane papryki](https://images.iberion.media/images/origin/faszerowane_papryki_20f3c1c9b1.jpg)
![szybki obiad](https://images.iberion.media/images/origin/szybki_obiad_8971f9637f.jpg)
![rolada truskawkowa](https://images.iberion.media/images/origin/deser_z_truskawek_e8b2b1135e.jpg)
![kanapki z mięsem mielonym](https://images.iberion.media/images/origin/kanapki_2_96fd2da0d3.jpg)
![płatki owsiane z jogurtem](https://images.iberion.media/images/origin/IMG_5100_1_9c458437e3.jpeg)
![ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_bez_ce7575399a.jpg)
![ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_69010fa67b.jpg)
![kluski drożdżowe](https://images.iberion.media/images/origin/kluski_drozdzowe_21c61fad7b.jpg)
![krem z truskawek](https://images.iberion.media/images/origin/krem_z_truskawkek_4603055091.jpg)
![sałatka](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_8d9ebde672.jpg)
![obiad z mięsa mielonego](https://images.iberion.media/images/origin/obiad_d48868bad3.jpg)
![surówka](https://images.iberion.media/images/origin/surowka_1c262bb888.jpg)
![ciasto z truskawkami i malinami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_tru_384c2729e0.jpg)
![wlewanie masy na ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto1_0334ac2d22.jpg)
![ziemniaki](https://images.iberion.media/images/origin/ziemniaki_adfbbafdab.jpg)
![surówki](https://images.iberion.media/images/origin/surowka_60a342eae0.jpg)
![wisząca babka](https://images.iberion.media/images/origin/wiszaca_babka_85d138b55e.jpg)
![ciasto drożdżowe z rabarbarem](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_drozdzowe_z_rabarbarem_24a5090247.jpg)
![Czyszczenie dywanu](https://images.iberion.media/images/origin/Czyszczenie_dywanu_427d336a5b.jpg)
![ślimaczki z ciasta francuskiego](https://images.iberion.media/images/origin/slimaczki_z_ciasta_francuskiego_e033fcfa3f.png)
![placki ziemniaczane](https://images.iberion.media/images/origin/placki_ziemniaczane_6c1b5d4c53.png)
![ciasto drożdżowe](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_drozdzowe_9b44f88675.jpg)
![Ciasto francuskie z truskawkami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_francuskie_z_truskawkami_6fee297aac.jpg)
![Chleb z Biedronki](https://images.iberion.media/images/origin/Szablony_Lelum_2_kopia_2024_06_19_T111823_867_a434df22ce.jpg)
![bańki mydlane](https://images.iberion.media/images/origin/b1_678ddbf94e.jpg)