Ułóż biszkopty w naczyniu i zalej tą masą. Ten deser bez pieczenia to prawdziwy hit
Jeżeli szukasz szybkiego sposobu na słodką przekąskę, to ten deser bez pieczenia jest właśnie dla ciebie. Nie zastanawiaj się dłużej, tylko poznaj przepis i przygotuj go nawet dzisiaj. Sposób jest bardzo prosty i co najważniejsze szybki. Smak zachwyci każdego miłośnika słodkości.
Doskonały deser bez pieczenia
Dobre ciasto nie musi być zbyt skomplikowane. Ważne, aby wszystkim smakowało i przyciągało swoim wyglądem. Właśnie taki jest deser bez pieczenia z przepisu, który znajdziesz w dalszej części artykułu.
Przygotowanie nie zajmie ci wiele czasu, więc zdążysz zrobić to ciasto na poobiedni deser. W połączeniu z dobrą kawą stanowi doskonały zestaw. Zrób je dzisiaj i zaskocz swoich domowników. Poproszą nie tylko o dokładkę, ale też o to, abyś przyrządzała je znacznie częściej. Na deser możesz przygotować także ciasto z truskawkami.
Miesiąc temu gościła słynnego youtubera. Dziś opowiada o skutkach tamtego dniaBiszkopty i inne składniki
Deser bez pieczenia wymaga kilku składników. Wszystkie zostały umieszczone na liście poniżej. Przygotuj wszystkie i żadnego nie pomijaj, bo każdy odpowiada za smak ciasta. Zdjęcia umieszczone w artykule pochodzą z kanału schöne desserts, który znajduje się na YouTubie. Sprawdź także przepis na koktajl odchudzający.
Składniki:
- 150 ml + 600 ml mleka
- 50 g kawy
- 100 g herbatników Savoiardi
- 250 ml skondensowanego mleka
- 60 g skrobii ziemniaczanej
- 200 ml śmietany kremówki
- 20 ml wody
- 5 g żelatyny
- 150 g jogurtu greckiego
Przepis na deser bez pieczenia
Do miski wlej 150 mililitrów ciepłego mleka i wsyp 20 gramów kawy. Wymieszaj oba składniki. Namocz w mleku herbatniki, a następnie ułóż je w formie.
Do garnka wlej 600 mililitrów mleka i dodaj skondensowane mleko. Całość dokładnie wymieszaj, a następnie wsyp resztę kawy. Całość podgrzewaj na średnim ogniu, cały czas mieszając. Wsyp skrobię i ponownie wymieszaj.
Kiedy składniki zgęstnieją, przestań gotować. Masę wyłóż na herbatki. Równomiernie ją rozprowadź.
Do miski wlej śmietanę i ubij ją za pomocą miksera. W wodzie rozpuść żelatynę i razem z jogurtem greckim przełóż składniki do śmietany. Połącz produkty w jednolitą masę za pomocą trzepaczki.
Gęsty krem wyłóż na masę kawową i równo rozprowadź go po powierzchni. Deser umieść w lodówce na 5 godzin, aby wszystkie warstwy stężały. Po tym czasie krój ciasto na kawałki i częstuj domowników, będą zachwyceni. Wierzch możesz przyozdobić startą czekoladą. Sprawdź, jakie wyróżnienie dostała budka z jedzeniem oraz dowiedz się, kiedy nie jeść bananów.