W żadnej restauracji nie serwują tak pysznej surówki. Zrobisz ją w mgnieniu oka z 2 warzyw
Apetyczna surówka jest nieodłącznym składnikiem dobrego obiadu. My proponujemy dziś najsmaczniejszą surówkę z kapusty pekińskiej. Dzięki połączeniu kapusty z marchewką otrzymujemy chrupiący, przyjemnie słodki dodatek do posiłku. Przygotowanie tej surówki jest banalnie proste.
W najsmaczniejszej surówce z kapusty pekińskiej całości dopełnia apetyczny dressing. Mariaż jogurtu z czosnkiem i ziołami pasuje do warzyw wręcz idealnie. Koniecznie wypróbuj ten przepis.
Przepis na najsmaczniejszą surówkę z kapusty pekińskiej
Składniki:
1 główka kapusty pekińskiej
3 niewielkie marchewki
1 ząbek czosnku
3 łyżki śmietany 12%
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka ziół prowansalskich
odrobina soku z cytryny
sól i pieprz do smaku
Jak przygotować najsmaczniejszą surówkę z kapusty pekińskiej?
Przygotuj warzywa do najsmaczniejszej surówki z kapusty pekińskiej. Zieloną część liści drobno poszatkuj i skrop sokiem z cytryny. Odstaw na kilka minut na bok. W tym czasie obie marchewki obierz i zetrzyj je na grubych oczkach tarki.
W osobnym naczyniu przygotuj sos do najsmaczniejszej surówki z kapusty pekińskiej. Majonez wymieszaj ze śmietaną. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i przetarte w dłoniach zioła. Dopraw całość do smaku solą i pieprzem.
Do dużej miski włóż warzywa na najsmaczniejszą surówkę z kapusty pekińskiej. Dodaj sos i wymieszaj całość. Surówkę włóż do lodówki pod przykryciem na ok. 30 minut.
Po upływie tego czasu najsmaczniejsza surówka z kapusty pekińskiej gotowa jest do podania. Dzielimy się przepisem na wybitną surówkę colesław. Czerwona kapusta zrobiona babcinym sposobem smakuje, jak żadna inna.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Idealne mielone zrobisz bez bułki, mleka i jajka. 1 dodatek nadaje im boskiej soczystości
Czy neo-angin działa antyseptycznie i łagodzi ból gardła? - Reklama