Wsyp 2 opakowania tego produktu do ciasta na naleśniki. Wyjdą lekkie jak obłok
Te naleśniki są prawdziwym hitem. Wszystko za sprawą nietypowego składnika dodanego do ciasta. Waniliowy budyń zapewnia nie tylko puszystą konsystencję, ale też obłędny waniliowy smak. Ten prosty składnik diametralnie zmienia finalny efekt dania.
Pyszne naleśniki z dodatkiem budyniu waniliowego
Wykonanie budyniowych naleśników jest banalnie proste. Wystarczy połączyć ze sobą składniki, usmażyć i gotowe. Taka potrawa świetnie będzie smakować z twarogiem lub lekko kwaskowatym dżemem. Cała rodzina momentalnie je pokocha.
Wachowicz zapieka żeberka z kiszoną kapustą. Tak podane nie mają sobie równychPrzepis na najlepsze naleśniki z dodatkiem budyniu
Składniki:
- 3 jajka
- 2-3 łyżki cukru pudru
- 2 opakowania budyniu waniliowego
- 4 czubate łyżki mąki pszennej
- 1 niepełna szklanka mleka
- 1 niepełna szklanka wody gazowanej
- olej
Delikatne waniliowe naleśniki krok po kroku
Przygotuj ciasto na naleśniki. Do wysokiego naczynia wlej mleko oraz wodę gazowaną. Następnie dosyp także suche składniki, czyli cukier, mąkę i budyń. Na koniec dolej 2 łyżki oleju.
Składniki na naleśniki wymieszaj za pomocą miksera. Postaraj się, aby trwało to możliwie krótko. Wystarczające będzie 15-20 sekund miksowania.
Patelnię posmaruj odrobiną oleju. Następnie dobrze rozgrzej ją na dużej mocy palnika. Za pomocą chochli nalewaj niewielkie porcje ciasta i smaż cienkie naleśniki na rumiano z obu stron. Po usmażeniu podawaj je z ulubionymi dodatkami. Najlepsze naleśniki z notatnika babci znajdziesz w tym przepisie. Błyskawiczne placuszki z blendera to świetny sposób na pożywne śniadanie.