Wsyp 3 opakowania do piany. Biszkopt jeszcze nigdy nie był tak miękki i puszysty
![biszkopt z budyniem waniliowym](https://images.iberion.media/images/1920/biszkopt_cb85ceaa20.jpg)
Do biszkoptu dodaj 3 łyżki mąki i 3 opakowania budyniu waniliowego bez cukru. Ciasto pięknie wyrośnie podczas pieczenia. Nie opada, nie kruszy się i smakuje obłędnie. Budynie dodają mu też nuty smakowej.
Waniliowy biszkopt, który nie opada. Poznaj najlepszy przepis
Beata Kuryło na kanale Orchideli na YouTube zdradza przepisy na przepyszne desery i ciasta na każdą okazję. Jej kanał ma prawie 300 tysięcy subskrybentów. Pani Beata pokazała niedawno, jak zrobić niezwykle puszysty, waniliowy biszkopt.
Do biszkoptu dodaje tylko 3 łyżki mąki pszennej. Do piany wsypuje natomiast 3 opakowania budyniu waniliowego bez cukru. Biszkopt upieczony według jej przepisu wychodzi za każdym razem. Jest puszysty, nie pęka, nie opada i smakuje fantastycznie.
Biszkopt pieczemy 45-50 minut i od razu wyjmujemy go z piekarnika. Gotowe ciasto przekładamy ulubionymi kremami lub bitą śmietaną dopiero wtedy, kiedy całkowicie ostygnie. W przeciwnym razie delikatne ciasto może się porwać.
Przepis i zdjęcia wykorzystane w artykule pochodzą z kanału Orchideli na YouTube.
Szybka pasta z makreli. 1 składnik doskonale podkręci jej smakPrzepis na biszkopt z budyniem waniliowym
Składniki na tortownicę o średnicy 24-26 cm:
- 6 dużych jajek
- szklanka cukru
- szczypta soli
- 3 budynie waniliowe bez cukru
- 3 łyżki mąki pszennej typ 450
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
Jak zrobić puszysty, waniliowy biszkopt? Efekt zachwyca
Białka oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywno z odrobiną soli. Następnie wsyp cukier i miksuj, aż powstanie gęsta piana. Wlewaj po 1 żółtku, stale mieszając. Do masy wsyp mąkę i proszek do pieczenia i ponownie wymieszaj.
Wsyp budynie waniliowe bez cukru. Mieszaj delikatnie do połączenia wszystkich składników. Masę przelej na tortownicę z papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C z opcją grzania góra-dół, piecz 45-50 minut.
Pomysł na pyszne ciasto? Przygotuj serowiec zawijany siostry Anastazji. Katarzyna Cichopek zdradziła niedawno przepis na pyszny deser z ciasta francuskiego i czekolady.
![ciasto z 3 składników](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_6005fc15bf.jpg)
![zalewanie brzoskwiń](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto1_2dde466116.jpg)
![ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_bez_pieczenia_efdb3eefdc.jpg)
![pierogi](https://images.iberion.media/images/origin/Projekt_bez_nazwy_2024_07_21_T120845_622_748a2def26.jpg)
![ciasto bez pieczenia](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto1_a85f9b57f0.jpg)
![mandolina](https://images.iberion.media/images/origin/mandolina_18d406fe12.jpg)
![Gotowana szynka](https://images.iberion.media/images/origin/domowa_szynka_409ae92726.jpg)
![dlaczego warto jeść jabłka](https://images.iberion.media/images/origin/jablka_a2c9b3a30a.jpg)
![placki](https://images.iberion.media/images/origin/placki_302d2470a0.jpg)
![twaróg naturalny w misce](https://images.iberion.media/images/origin/twarog_fb71a7eb3b.jpg)
![wlewanie coli do mąki](https://images.iberion.media/images/origin/cola1_8de7e7ec57.jpg)
![boczek na cieście francuskim](https://images.iberion.media/images/origin/boczek1_df7709cce8.jpg)
![pierogi](https://images.iberion.media/images/origin/pierogi_6c62c3e3de.jpg)
![ciasto bez pieczenia](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_bez_pieczenia_8ae6c40a10.jpg)
![ciasto z wiśniami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto1_9f7e3723b9.jpg)
![masa na kotlety mielone](https://images.iberion.media/images/origin/masa_mielone_842fc9917d.jpg)
![Strzelczyk trze cukinię na tarce](https://images.iberion.media/images/origin/Strzelczyk_50edcf25e1.jpg)
![ciasto francuskie](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_francuskie_27b152f6e5.jpg)
![cukinia na ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_z_cukinii_136f2d6663.jpg)
![wlewanie soku do mleka](https://images.iberion.media/images/origin/mleko_650ff58365.jpg)
![sernik Heni](https://images.iberion.media/images/origin/sernik1_4b7325471d.jpg)
![przetwory owocowe](https://images.iberion.media/images/origin/sloiki1_fcd7b8f7bf.jpg)
![makaron na patelni](https://images.iberion.media/images/origin/makaron1_d86408a88d.jpg)
![makaron z masą](https://images.iberion.media/images/origin/makaron1_0962b367fd.jpg)
![danie z serkiem wiejskim](https://images.iberion.media/images/origin/2_6de133e67c.jpg)
![ciasto z borówkami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_z_bor_A_wkami_aa56b9d3ce.jpg)
![Dagmara Kaźmierska](https://images.iberion.media/images/origin/Dagmara_Kazmierska_fot_KA_Pi_F_a4103b9d62.jpg)
![Wyspy Kanaryjskie](https://images.iberion.media/images/origin/wyspy_kanaryjskie_af28f2a195.jpg)
![Rak szyjki macicy, rak](https://images.iberion.media/images/origin/Co_roku_z_powodu_tego_raka_umiera_1600_Polek_9631c7e88a.jpg)
![Bożena Dykiel, Mieczysław Hryniewicz](https://images.iberion.media/images/origin/Bozena_Dykiel_Mieczyslaw_Hryniewicz_f9de23f40d.jpg)
![Był sobie kot](https://images.iberion.media/images/origin/Byl_sobie_kot_d3edad37dc.jpg)
![Materiały promocyjne](https://images.iberion.media/images/origin/Kobieta_w_ogrodzie_a42c929a56.png)
![pomidory w pierniku](https://images.iberion.media/images/origin/pomidory_7e649ba097.jpg)
![Ewa Kasprzyk, Iwona Pavlović](https://images.iberion.media/images/origin/Ewa_Kasprzyk_Iwona_Pavlovic_be78aa4494.png)
![Chrome](https://images.iberion.media/images/origin/chrome_ochrona_fot_pxhere_DALL_E_897cb3f8b6.png)
![Kot i Pies](https://images.iberion.media/images/origin/Projekt_bez_nazwy_1_40e6b73458.png)
![Pies spadł na kobietę](https://images.iberion.media/images/origin/Pies_spadl_na_kobiete_9dc1e876ff.png)
![laptop, karta](https://images.iberion.media/images/origin/Projekt_bez_nazwy_2024_07_26_T122434_393_c957dc4086.png)