Wsyp szczyptę do pasty jajecznej, a nabierze charakteru. Kanapki znikną w mgnieniu oka
Wprowadź do swojej kuchni odrobinę orientu. Możesz w łatwy sposób dokonać tego, przygotowując pastę jajeczną z dodatkiem curry. W zależności od preferencji wybierz wersję łagodną lub pikantną. Domownicy będą zachwyceni i szybko poproszą o dokładkę.
Pasta jajeczna z curry to prawdziwy hit
Każdy z nas dobrze zna smak pasty jajecznej z majonezem i szczypiorkiem. W kuchni warto jednak stosować smakowite urozmaicenia. Mieszanka orientalnych przypraw w połączeniu z charakterną musztardą i aromatyczną kolendrą będzie pasować do gotowanych jajek jak ulał. Wypróbuj ten przepis raz, a będziesz do niego wracać przy każdej nadarzającej się okazji.
Kupiłeś tę wędlinę? Absolutnie jej nie jedz. Wycofują ją z powodu zanieczyszczeniaPrzepis na pastę jajeczną z aromatycznymi dodatkami
Składniki:
- 3 jajka
- 2 łyżki majonezu
- 1-2 łyżeczki musztardy
- szczypta przyprawy curry
- sól i pieprz do smaku
- świeża kolendra
- opcjonalnie szczypta ostrej papryki
Jak zrobić najlepszą na świecie pastę jajeczną z curry?
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź i obierz je ze skorupek. Następnie pokrój je w drobną kostkę i przełóż do dużej miski.
Przygotuj sos do pasty jajecznej. W osobnym naczyniu wymieszaj majonez z musztardą. Dopraw go do smaku curry, solą, pieprzem i ewentualnie ostrą papryką. Składniki starannie połącz.
Sos do pasty jajecznej dodaj do pokrojonych jajek. Wymieszaj całość i odstaw na 5-10 minut, aby smaki dobrze się przegryzły. Na koniec posiekaj drobno liście świeżej kolendry i dodaj je do smarowidła. Pastę jajeczną z curry podawaj do świeżego pieczywa.
W paście Ewy Wachowicz znalazła swoje miejsce charakterna zielenina. Z kilku prostych składników ukręcisz obłędny dodatek kanapkowy.