Pasta z ogórków kiszonych nigdy nie była tak pożywna. To za sprawą 1 składnika
Pasty kanapkowe są doskonałym sposobem na przygotowanie szybkiego i pysznego śniadania lub kolacji. Jakie składniki jednak wybrać, aby ich smaki odpowiednio uzupełniały się między sobą? Wypróbuj nasz przepis na pastę z ogórków kiszonych z nietypowym dodatkiem ciecierzycy.
Pastę z ogórków kiszonych wykonasz raz dwa
Na pyszną i pożywną pastę z ogórków kiszonych potrzebujesz zaledwie kilku składników. Poza rzeczonymi ogórkami i ciecierzycą wystarczy jedynie trochę cebuli i odrobina oliwy. Użyte do przyrządzenia pasty produkty są na tyle aromatyczne, że w zupełności wystarczą na nadanie jej doskonałego smaku. Zachowaj właściwe proporcje, zblenduj i ciesz się wyśmienitym smarowidłem do chleba.
Zetrzyj i wymieszaj z poszatkowaną kapustą. Tak wiosennej surówki nie zjesz w żadnej restauracjiPrzepis na niezawodną pastę z ogórków kiszonych
Składniki:
- 100 g cebuli
- 200 g ogórków kiszonych
- 1 słoik ciecierzycy w zalewie
- 30 g musztardy
- 15 ml oliwy
Najlepsza kanapkowa pasta z ogórków kiszonych krok po kroku
Przygotuj poszczególne składniki na pastę z ogórków kiszonych. Cebulę obierz i poszatkuj. Ogórki pokrój w drobną kostkę. Ciecierzycę konserwową odsącz z zalewy.
Wszystkie składniki włóż do dużego słoika. Do zawartości naczynia dodaj musztardę. Skrop całość niewielką ilością oliwy.
Składniki na pastę z ogórków kiszonych zmiksuj na gładką masę. Najlepiej użyć w tym celu blendera ręcznego. Poruszaj urządzeniem w płaszczyźnie góra-dół, aż wszystko dobrze połączy się ze sobą. Pasta z ogórków kiszonych gotowa jest do podania od razu po przyrządzeniu.
Kultowa pasta z jajek sprawdzi się na co dzień i od święta. Wystarczy upiec uwielbiane warzywo, aby uzyskać aromatyczny dodatek na kanapki i nie tylko.