Wydrążam bułki i wykładam ubitym białkiem. W głowie się nie mieści, co z tego wychodzi

Kolacja to ważny posiłek, który obowiązkowo trzeba zjeść. Możliwości przekąsek, które można zjeść na kolację, jest dużo. My natomiast przedstawiamy wam przepis na szybki, prosty, a do tego smaczny wariant. Prezentuje się świetnie i tak też smakuje.
Co warto zjeść na kolację?
Kolacja to ważny posiłek dnia. Tak samo jak zjedzenie śniadania o poranku jest obowiązkiem, aby mieć dużo energii w ciągu dnia, tak samo trzeba zjeść odpowiednią kolację, żeby nie kłaść się spać z pustym brzuchem.

Najlepszym wyborem będzie coś lekkiego i to nie w ogromnych ilościach, ponieważ mocne najadanie się przed snem nie wpływa dobrze na nasze zdrowie. Dobrym wyborem będą wszelkiego rodzaju kanapki czy też owsianki. Oczywiście każdy ma swoje preferencje i wszystko też zależy od tego, jak bardzo jesteśmy głodni. Ważne, żeby posiłek był zdrowy i bogaty w różne wartości odżywcze.
Babcia do faworków używała tylko takiej mąki. Z innej wychodzą niesmaczne i twarde jak kamieńBułki z serem i jajkami
Wydrążone bułki z żółtym serem w środku, zmiksowanym białkiem jajka i rozpływającym się żółtkiem to fantastyczny pomysł na kolację. Do przygotowania takiej przekąski będziemy potrzebować następujących składników.
Składniki:
- 4 bułki
- 4 jajka
- starty żółty ser
- wybrany sos do polania
Dalsza część tekstu pod filmem.
Jak przygotować pyszne pieczone bułeczki z dodatkami?
Takie pieczone bułki z serem i jajkiem są bardzo proste w przygotowaniu, a do tego smaczne i szybkie do zrobienia. Świetnie nadadzą się na kolację lub na przekąskę w ciągu dnia.
Bułki przecinamy na pół troszeczkę wyżej niż w połowie. Następnie usuwamy z nich środek i wsypujemy tam stary żółty ser.

W międzyczasie oddzielamy białka od żółtek. Białka odrobinę solimy i miksujemy na gładką masę i nakładamy na nasze bułki z serem. Robimy na samej górze lekkie wgłębienie na żółtko. Nasze bułki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 3 minuty. Po upływie tego czasu wyciągamy je i na samej górze kładziemy żółtko. Ponownie wkładamy nasze smakołyki do piekarnika, tym razem na 4 minuty. Kiedy się upieką, wykładamy je na talerz.
Całość polewamy ulubionym sosem, może być np. czosnkowy. Możemy też posypać bułki szczypiorkiem.

Sprawdź przepis na kotlety mielone od Heni. Zobacz, jak zrobić placki ziemniaczane bez tarcia ziemniaków.





































