Wypełnij rurki pysznym nadzieniem. Zapieczone w sosie z serem są znakomite
Koniecznie zrób danie z tego przepisu. Jest lepsze niż zwykłe spaghetti z sosem bolońskim i nie zajmuje wiele czasu. Dla tego ciągnącego się sera i makaronu warto zaryzykować.
Makaron inny niż wszystkie
To nie przepis na mięsny sos z makaronem. Tutaj mięsne nadzienie trafi do środka makaronu. Całość, według przepisu, będzie zapieczona pod osłoną sosu i sera. Mimo że przypomina cannelloni jest czymś zupełnie innym.
W tym przepisie mięso przed umieszczeniem w makaronowej rurce jest surowe, a dopiero później gotowane i pieczone w sosie. Nie martw się, że przez to może coś pójść nie tak. Ja dla swojej rodziny od dłuższego czasu robię je według tego przepisu i jeszcze ani razu się nie zawiodłem. Nie ma co zwlekać, bierzmy się za przygotowanie.
Zawodowy pszczelarz zdradził, jak najlepiej przechowywać miód. Większość osób popełnia podstawowy błądCo będzie potrzebne?
Zanim zaczniesz, nie zapomnij sprawdzić, czy masz wszystkie potrzebne składniki. Najważniejszymi są oczywiście odpowiedni makaron, ale też mielone mięso. Reszta to tylko dodatki, ale równie istotne. Zatem niczego nie pomiń. Podobny przepis znajdziesz na kanale Einfache Rezepte, skąd pochodzą zdjęcia w tym artykule.
Składniki:
- 0,5 kg mielonego mięsa
- 500 g makaronu typu cannelloni
- 40 g śmietany 18%
- 30 g koncentratu pomidorowego
- 80 ml wody
- 100 g suchego sera mozzarella
- 1 duża cebula
- pieprz
- sól
Przepisy na nadziewany makaron
Zacznij od obrania i pokrojenia w drobną kostkę cebuli. Następnie zeszklij ją na patelni na rozgrzanej oliwie. Mięso przełóż do miski. Dodaj podsmażoną cebulę. Dopraw solą, pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj.
Do nieugotowanych rurek makaronu włóż mięsny farsz. Możesz sobie pomóc i nakładać przez rękaw cukierniczy. Rurki z nadzieniem ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Do miski przełóż śmietanę oraz przecier pomidorowy. Dolej wody i wymieszaj na jednolitą konsystencję. Następnie otrzymanym sosem zalej makaron z nadzieniem. Zapiekaj w temperaturze 180 stopni przez 45 minut. Na ostatnie 5 minut makaron posyp startym na dużych oczkach tarki serem i gotowe. Wystarczy podać domownikom i cieszyć się smakiem. Sprawdź, przepis na domowe żeberka oraz dowiedz się jak zabić obiad z kurczaka w mniej niż 30 minut.