Zamiast w bułce tartej, opanierował schab w tym produkcie. „Świetnie to wygląda i smakuje”
Kotlet schabowy jest daniem, które wyjątkowo lubimy. Jadamy je na co dzień i od święta. O smaku kotletów decyduje też panierka. Jaka jest najlepsza panierka do schabowego? Sprawdził to popularny youtuber. Jeden produkt go urzekł. Warto go wypróbować.
Kotlet schabowy, czyli pyszny obiad
Jaki są ulubione dania Polaków? Można wymienić kilka potraw, a wśród nich zapewne znajdzie się kotlet schabowy. Lubimy jego smak i prostotę przygotowania. Mięciutkie mięso i panierka, która dodaje smaku, to jest właśnie to. Schabowego przyrządzamy zarówno w domu, jak i na wakacjach.
Znaczenie w tym popularnym daniu ma też panierka do kotleta schabowego. Zwykle mięso panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Natomiast znany youtuber postanowił wypróbować inny produkt do panierowania schabowego. Dymitr Błaszczyk z kanału Sprawdzam Jak postanowił wypróbować panko do schabowych.
Przechowuję koperek metodą „odwróconego słoika”. Jest świeży aż przez 4 tygodnieNajlepsza panierka do kotletów schabowych
Panko to japońska bułka tarta przygotowana z chleba. Używa się jej w kuchni azjatyckiej do panierowania smażonych dań. Panko występuje w dwóch odmianach. Biała jest robiona z chleba bez skórki, a jasnobrązowa z chleba z skórką. Youtuber Dymitr Błaszczyk w panko panierował kotleta schabowego. W opublikowanym nagraniu na kanale YouTube Sprawdzam Jak powiedział:
Panko brzmi egzotycznie, ale to nic innego jak mielony na drobno chleb
Świetnie nadaje się do panierowania. Youtuber przekonywał:
Panko nadaje gigantycznej chrupkości. Stąd panko jest tak lubiane na całym świecie
Jak smakował kotlet schabowy panierowany w panko? Dymitr Błaszczyk był pod wrażeniem. Kotlet znakomicie prezentował się na talerzu.
Jak smakuje schabowy w panko?
Złocista panierka dokładnie pokryła mięso. Nie da się ukryć. Danie wyglądało apetycznie. Błaszczyk pokroił kotleta schabowego w panierce, skosztował i powiedział:
Bardzo chrupki, potężnie wręcz chrupki
Youtuber wyjaśniał:
Panierka idealnie nam przywarła, świetnie to wygląda i świetnie smakuje. Panierka jest mega chrupka, a mięso w środku pozostało bardzo soczyste
Która panierka do kotleta schabowego jest lepsza - klasyczna czy panko? Dymitr Błaszczyk stwierdził:
W panko daje 9/10 punktów. Taka panierka robi robotę
A Ty jaką panierkę wybierasz? Skusisz się na wersję w panko? Zapoznaj się także z innymi artykułami. Pisaliśmy o tym, jak najlepiej czyścić kurki. Podawaliśmy przepis na ogórki z selerem w słoikach.
Źródło: YouTube/SprawdzamJak