Zapomnij o zwykłej jajecznicy. Ten dodatek czyni cuda ze smakiem
Jajecznica może być jeszcze lepsza. Dodając do jajek wędzony twaróg, uzyskamy niesamowicie sycące i aromatyczne danie. Wykonanie jest bardzo proste, a będzie idealne o poranku. Spróbujecie?
Przepis na jajecznicę z wędzonym twarogiem
Pyszna białkowo-tłuszczowa wersja klasycznej potrawy pomoże wam dobrze zacząć dzień. Zrobienie zajmuje zaledwie kilka chwil, a smak i aromat skuszą nawet wybrednych.
Składniki:
- 3 dużej jaja
- 80-100 g twarogu wędzonego
- 50 g boczku
- 15 g masła klarowanego
- pieprz w ilości do smaku
- szczypiorek do posypania
Jak zrobić znakomitą jajecznicę? Z wędzonym twarogiem smakuje idealnie
Do miski wbijamy jaja i roztrzepujemy je widelcem. Kruszymy twaróg i ponowie starannie mieszamy. Doprawiamy całość pieprzem. Boczek kroimy w niewielką kosteczkę.
Wrzucamy go na patelnię z porcją rozgrzanego masła klarowanego i rumienimy. Wlewamy masę jajeczną i smażymy, od czasu do czasu mieszając, by nie jajecznica przywarła.
Jak podać jajecznicę z wędzonym twarogiem?
Ściętą według upodobań potrawę należy zaserwować od razu po zdjęciu z patelni. Koniecznie ze świeżym pieczywem. Posypana szczypiorkiem będzie smakowała doskonale. Można też podać do niej pomidorki koktajlowe.
Na naszej stronie znajdziecie inne pomysły na smakowitą jajecznicę. Szczególnie polecamy wersję z dodatkiem boczników — jest bardzo sycąca, a jednocześnie dość lekka. Spróbujcie też koniecznie jajecznicy z brokułami — przyjemnie chrupie i wspaniale się prezentuje.
Źróło: YT/keto_latwizna