Zniewalające ciasto bez pieczenia, lekki i pyszny śnieżny puch
Ciasto bez pieczenia jest doskonałym sposobem na prosty deser, który nie wymaga zbyt wiele pracy. Śnieżny puch jest kokosowym ciastem z nutą cytrynową. Ma delikatną konsystencję, przez co podczas jedzenia dosłownie rozpływa się w ustach i każdy będzie prosił cię o dokładkę oraz przepis.
Ciasto bez pieczenia śnieżny puch jest banalnie proste w wykonaniu, przez co dosłownie każdy może zabrać się za jego przygotowanie. To czyni go wyjątkowo przystępnym słodyczem dla osób nie mających zbyt wiele wolnego czasu czy możliwości w kuchni.
Pamiętaj, aby wykorzystać w przepisie twaróg o najwyższej jakości. To on jest swoistą bazą ciasta, więc jeśli ser będzie miał nieprzyjemny smak, może negatywnie wpłynąć na odbiór reszty składników.
Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Przepis na ciasto śnieżny puch
Chcesz poznać więcej przepisów na pyszne desery? W tym artykule pokazujemy, jak zrobić pyszne ciasto marchewkowe. Ten tekst zdradza przepis na ciasto Próżniak z jabłkami od Ewy Wachowicz. Składniki:
1 szklanka wiórków z kokosa
55 g masła
Masa serowa:
500 g twarogu mielonego
2 galaretki cytrynowe
500 ml wrzątku
200 g śmietanki 30 %
Zacznij od wrzucenia do rondelka wiórek kokosowych, masła i cukru. Podsmażaj je do momentu, aż masło całkowicie się roztopi. Następnie odstaw je do ostudzenia na bok.
Galaretki zalej wrzątkiem i wymieszaj. Odstaw je do ostudzenia. Dno tortownicy wyłóż pergaminem. Połowę masła z wiórkami przełóż na dno formy, wyrównaj i wstaw ją do lodówki. Zmielony ser zmiksuj wraz z galaretkami.
Śmietankę ubij na sztywną pianę. Delikatnie połącz ją z masą serową. Przelej masę na spód kokosowy. Wyrównaj, rozsyp resztę wiórek i wstaw do lodówki na całą noc. Następnego dnia ciasto jest gotowe.
Źródło: canva/Siraphol, Getty Images
Dziękujemy, że jesteś z nami i zapraszamy na darmową, zamkniętą grupę na Facebooku tylko dla Smakoszy
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Źródło: aniagotuje.pl