Dawno nie jadłam tak pysznych naleśników. Wystarczy dodać do ciasta 1 składnik
![naleśniki](https://images.iberion.media/images/1920/nalesniki_75cb9cb243.jpg)
Naleśniki robiłam od zawsze. Jednak te zachwyciły mnie i sprawiły, że tylko takie teraz przyrządzam. Swój smak i konsystencję zawdzięczają produktowi, który być może masz w swojej lodówce. Poznaj przepis na najlepsze naleśniki, jakie jadłam.
Naleśniki o wyjątkowym smaku
Jeśli tak jak ja lubisz naleśniki, to zerknij na ten przepis. Dzięki niemu przyrządzam najlepsze naleśniki, jakie do tej pory jadłam. Wychodzą zwarte i mają lekko kwaśno-mleczny smak. To dzięki dodaniu twarogu do ciasta naleśnikowego.
Ten popularny produkt znakomicie wpływa na smak naleśników. Polecam każdemu ten prosty przepis. Zapewnia pyszny efekt na talerzu i masę dokładek. Poniżej znajdziesz recepturę na naleśniki z twarogiem.
![twaróg](https://images.iberion.media/images/origin/twarog_b283a2db34.jpg)
Jak zrobić naleśniki z twarogiem?
Składniki:
- 150 g twarogu
- 150 ml mleka
- 100 g mąki
- 1 łyżka cukru
- 2 jajka
- 3 łyżki oleju
- sól
Przygotowanie naleśników zacznij od wbicia jajek do miski, wsypania cukru i soli. Składniki ubij na jednorodną masę. Teraz przesiej mąkę, wlej mleko i połącz składniki. Dołóż też twaróg, dobrze wymieszaj wszystko i ponownie ubij.
Do ciasta wlej olej, wymieszaj i ciasto odstaw na około 15 minut. Następnie nalewaj porcje ciasta naleśnikowego na rozgrzaną patelnię. Smaż naleśniki na złoty kolor z dwóch stron. Przewracaj na drugą stronę, gdy na powierzchni naleśnika pojawią się pęcherzyki.
Twaróg nadaje smaku naleśnikom
Naleśniki z twarogiem podawaj z dżemem, konfiturą, twarożkiem lub miodem. Danie smakuje też posypane tylko cukrem pudrem. Dzięki twarogowi naleśniki są mleczno-kwaśne w smaku. Uwielbiam je i często smażę. Pasują na śniadanie, obiad, a nawet kolację.
Polecam przepis na to uniwersalne danie. Dołóż do ciasta naleśnikowego twaróg, a zyskasz wyjątkowy smak. Wypróbuj tę recepturę w swojej kuchni. Pisaliśmy o tym, jak zrobić pyszne śniadanie z jajek i jeszcze kilku składników. Radziliśmy, jak zrobić ciasteczka rodem z czasów PRL.
![naleśniki](https://images.iberion.media/images/origin/nalesniki_107fb7a3f8.jpg)
Źródło: picantecooking.com
![chleb](https://images.iberion.media/images/origin/faszerowany_chleb_63096fbcb3.jpg)
![mięso mielone](https://images.iberion.media/images/origin/mieso_mielone_63fbd0ec7c.jpg)
![kotlety mielone](https://images.iberion.media/images/origin/Mieso_na_kotlety_mielone_36ff0bb65a.jpg)
![danie na kolacje](https://images.iberion.media/images/origin/kolacja_753c7b803f.jpg)
![naleśniki](https://images.iberion.media/images/origin/nalesniki_235ceac899.jpg)
![owoce](https://images.iberion.media/images/origin/owoce_1f4bc766ea.jpg)
![ciasto z owocami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_z_owocami_03620acc40.jpg)
![zbiór truskawek](https://images.iberion.media/images/origin/nawoz_do_truskawek_7429751cb6.jpg)
![ciasto bez pieczenia](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_bez_pieczenia_c607ac36ba.jpg)
![sernik](https://images.iberion.media/images/origin/sernik_cfde3988da.jpg)
![rolada truskawkowa](https://images.iberion.media/images/origin/deser_z_truskawek_e8b2b1135e.jpg)
![kanapki z mięsem mielonym](https://images.iberion.media/images/origin/kanapki_2_96fd2da0d3.jpg)
![sernik na zimno](https://images.iberion.media/images/origin/sernik_na_zimno_38609e143e.jpg)
![ciasto francuskie](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_francuskie_d0e4f0676f.jpg)
![ciasto z truskawkami i malinami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_tru_384c2729e0.jpg)
![sernik n zimno](https://images.iberion.media/images/origin/sernik_na_zimno_c1e5871c92.jpg)
![sałatka ziemniaczana](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_ziemniaczana_48457b877d.jpg)
![przekąski](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_francuskie_f1947a6844.jpg)
![kluski drożdżowe](https://images.iberion.media/images/origin/kluski_drozdzowe_21c61fad7b.jpg)
![ciasto agrestowe](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_agrestowe_c851654b9d.jpg)
![pierogi](https://images.iberion.media/images/origin/pierogi_838153949b.jpg)
![ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_bez_ce7575399a.jpg)
![deser truskawkowy](https://images.iberion.media/images/origin/deser_truskawkowy_7571190674.jpg)
![pierogi z owocami](https://images.iberion.media/images/origin/pierogi1_c2514e767c.jpg)
![surówki](https://images.iberion.media/images/origin/surowka_60a342eae0.jpg)
![ciasto drożdżowe z serem](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_drozdzowe_z_serem_1cd66f24fc.jpg)
![wisząca babka](https://images.iberion.media/images/origin/wiszaca_babka_85d138b55e.jpg)
![ogórki gruntowe](https://images.iberion.media/images/origin/ogorki_gruntowe_a818a8421a.jpg)
![ciasto drożdżowe z rabarbarem](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_drozdzowe_z_rabarbarem_24a5090247.jpg)
![ślimaczki z ciasta francuskiego](https://images.iberion.media/images/origin/slimaczki_z_ciasta_francuskiego_e033fcfa3f.png)
![ciasto drożdżowe](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_drozdzowe_9b44f88675.jpg)
![Ciasto francuskie z truskawkami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_francuskie_z_truskawkami_6fee297aac.jpg)
![Chleb z Biedronki](https://images.iberion.media/images/origin/Szablony_Lelum_2_kopia_2024_06_19_T111823_867_a434df22ce.jpg)
![bańki mydlane](https://images.iberion.media/images/origin/b1_678ddbf94e.jpg)