Dodaj do jajecznicy uwielbiany sezonowy produkt. Patent pokazała mi siostra, to najlepsze śniadanie
Masz dosyć zwykłej jajecznicy na śniadanie? W prosty sposób możesz sprawić, że będzie smakować jak nie z tej ziemi. Siostra podpowiedziała mi, co warto dodać do tej popularnej potrawy śniadaniowej. Przyznam, że jej sposób to istne niebo w gębie.
To najepsza jajecznica, jaką w życiu jadłam
Na jajecznicę jest milion rozmaitych przepisów. Nie wpadłam jednak nigdy na to, by dołożyć do niej uwielbiane sezonowe warzywo. Połączenie podsunięte przez siostrę okazało się strzałem w dziesiątkę. Jajecznica z dodatkiem cukinii smakuje obłędnie.
Do przygotowania pysznej jajecznicy z cukinią nie potrzebujesz wielu składników. Po prostu pokrój warzywa, dodaj je do jajek i gotowe. Cukinia idealnie odświeża smak śniadania i sprawia, że jest lekkie i pyszne. Żałuję, że nie poznałam tego sposobu wcześniej.
Znalazłam przepis na zupę „przeciw starości” ojca Grande. Jest nie tylko zdrowa, ale i smacznaPrzepis na wyśmienitą jajecznicę z cukinią
Składniki:
- 4 jajka
- ½ cebuli
- ½ małej cukinii
- szczypta słodkiej papryki
- szczypta kolendry
- sól i pieprz do smaku
- masło do smażenia
Zaskakująco pyszna jajecznica z cukinią krok po kroku
Przygotuj poszczególne składniki na jajecznicę. Cukinię umyj, osusz i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Jajka wbij kolejno do miseczki i rozkłóć widelcem.
Masę z jajek dopraw do smaku papryką i kolendrą. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki masła. Na gorący tłuszcz wrzuć cebulę i smaż, aż do zeszklenia. W następnej kolejności dodaj cukinię i trzymaj całość na ogniu przez ok. 6-7 minut.
Zawartość patelni dopraw do smaku solą i pieprzem. Następnie zalej ją przygotowaną masę na jajecznicę. Wszystko razem smaż, często mieszając, aż do uzyskania pożądanej konsystencji potrawy. Jajecznicę podawaj od razu po zdjęciu z patelni, z ulubionymi dodatkami. Na pożywne śniadanie wypróbuj ten patent prosto z Turcji. Z zaledwie 3 składników zrobisz najlepszy posiłek na dobry początek dnia.