Smakosze.pl

Materiał YouTube z kanału Zdrowe Przepisy

Dzięki tej potrawie schudłam już 6 kg. Zrobisz ją w pół godziny, smak powala na kolana

22 Września 2023

Autor tekstu:

Aleksandra Proch

Wciąż bezskutecznie próbujesz schudnąć? Tajemnica zrzucania zbędnych kilogramów tkwi w odpowiednim jadłospisie. Od kiedy dostałam ten przepis na zapiekankę, odchudzanie jest proste i skuteczne. Koniecznie sprawdź, a nie pożałujesz

Ta zapiekanka to prawdziwy przełom w odchudzaniu

Zdrowy i szczupły wygląd jest ważny dla wielu osób. Jednocześnie proces odchudzania powinien być zdrowy i bezpieczny dla naszego organizmu. Z obłędną zapiekanką warzywną, na którą przepis znajdziecie poniżej, zrzucisz zbędne kilogramy bez najmniejszych problemów. Potrawa jest niskokaloryczna, a jednocześnie syci na długi czas.

Przygotowanie zapiekanki na odchudzanie nie jest trudnym zadaniem. Wystarczy pokroić wszystkie składniki i włożyć je do piekarnika. Dzięki dodatkowi jajka oraz pysznego sera daniem tym bez problemu naje się każdy. Może cieszyć swym smakiem zarówno na obiad, jak na kolację.

warzywa do zapiekanki.jpg
Canva / velllena
smażenie kotletów

Żadne jajka, żadna cukinia. Najlepsze bezmięsne kotlety zrobisz z tego warzywa, każdy poprosi o dokładkę

CZYTAJ DALEJ

Przepis na zapiekankę wspomagającą odchudzanie

Składniki:

  • 1 duży brokuł
  • 1 czerwona papryka
  • 3 cukinie średniej wielkości
  • 1 cebula
  • 5 jajek
  • 4 łyżki jogurtu
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 2-3 pomidory
  • 1 szklanka tartego sera żółtego
  • tymianek
  • sól i pieprz
  • odrobina oleju do smażenia

Jak zrobisz smaczna i lekką zapiekankę? To idealny sposób na odchudzanie

Przygotuj warzywa na zapiekankę. Brokuł umyj i podziel na różyczki. Paprykę pokrój w gruba kostkę. Warzywa rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Oprósz solą, pieprzem, tymiankiem i piecz przez 10 minut w temperaturze 200 stopni, w połowie czasu przemieszaj.

W międzyczasie przygotuj pozostałe składniki na zapiekankę. Cukinię pokrój w kostkę a cebule posiekaj. Oba warzywa podsmaż na patelni na odrobinie oleju. Trzymaj na ogniu, aż nieco zmiękną, dopraw solą i pieprzem.

Do osobnej miski wbij jajka. Rozkłóć je i wymieszaj z jogurtem. Następnie dodaj do nich przeciśnięty przez praskę czosnek i sól. Wszystko razem wymieszaj. Pomidory umyj i pokrój w kostkę

Na blaszkę z podpieczonymi warzywami dodaj te z patelni. Dołóż do nich pokrojone w kostkę pomidory. Wszystko zalej jajkami i poruszaj blaszką, aby równomiernie je rozprowadzić. Na koniec posyp danie tartym żółtym serem.

Blaszkę z zapiekanką na odchudzanie włóż z powrotem do piekarnika. Piecz w 200 stopniach przez kolejne 15 minut. Po upływie tego czasu wyjmij ją z urządzenia i odstaw na bok na 5-10 minut. Na koniec podziel na porcje i zajadaj. Tego patentu na szybkie krojenie papryki nie znałaś . Tak smażona cebula zachwyca swoim smakiem .

brokuły.jpg
Canva / sergheiplatonov
wywar św. Hildegardy

Wszyscy mają katar, a ja się nim nie przejmuję. Na odporność codziennie piję wywar św. Hildegardy

CZYTAJ DALEJ
obiad na piątek

Smażę tę rybę w każdy piątek. Mąż i dzieci zajadają aż się uszy trzęsą, mój sekret to panierka

CZYTAJ DALEJ

Tagi:

Podobne artykuły

Przepisy

Owsianka z tym dodatkiem doda energii na cały dzień. Ten produkt znajdziesz w swojej kuchni
Czytaj więcej >

Przepisy

Przepis na tę sałatkę z winogronem dostałam od kuzynki. Smakuje mi bardziej niż jarzynowa lub gyros
Czytaj więcej >

Przepisy

Nie znam prostszego przepisu na ciasto. Jest tak pyszne, że robię je co tydzień, zawsze się udaje
Czytaj więcej >

Przepisy

Pokażę Wam, jak z takiego kawałka mięsa ugotować schab po cygańsku z pieczarkami i papryką
Czytaj więcej >

Przepisy

To najlepszy przepis na racuchy jaki znam. Z tym dodatkiem wychodzą idealnie i nie piją tłuszczu
Czytaj więcej >

Przepisy

Strzelczyk wziął mięso i zrobił coś lepszego od kotletów mielonych. To idealny pomysł na obiad
Czytaj więcej >
Aleksandra Proch

Redaktorka portalu Smakosze.pl. Gotować lubiłam od najmłodszych lat, kiedy to z ochotą pomagałam mamie w kuchni. Nowe smaki chętnie odkrywam w czasie wakacyjnych wojaży. W wolnych chwilach zajmuję się muzyką oraz jeżdżę na rowerze górskim. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail [email protected]

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: [email protected]

Więcej z kategorii Przepisy

Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Z 1 słoika powideł gotuję garnek zupy powidłowej. Na święta to zawsze hit w moim domu
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Robię to na obiad w każdy piątek. Mąż i dzieci uwielbiają tę zapiekankę, zawsze chcą dokładki
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lewandowska nie dodaje jabłka do barszczu czerwonego. Stawia na owoce, których nikt nie bierze pod uwagę
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Dodaję do jajecznicy nietypowe warzywo. Zdaniem moich bliskich smakuje jak z restauracji
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Przepis na tę surówkę z selera dostałam od cioci. Dała mi ciekawą wskazówkę
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Są lepsze niż pampuchy, pyzy i parowańce. Mam sekretny przepis zawodowej chińskiej pierogarki
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Z 1 słoika powideł gotuję garnek zupy powidłowej. Na święta to zawsze hit w moim domu
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Robię to na obiad w każdy piątek. Mąż i dzieci uwielbiają tę zapiekankę, zawsze chcą dokładki
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lewandowska nie dodaje jabłka do barszczu czerwonego. Stawia na owoce, których nikt nie bierze pod uwagę
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Dodaję do jajecznicy nietypowe warzywo. Zdaniem moich bliskich smakuje jak z restauracji
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Przepis na tę surówkę z selera dostałam od cioci. Dała mi ciekawą wskazówkę
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Są lepsze niż pampuchy, pyzy i parowańce. Mam sekretny przepis zawodowej chińskiej pierogarki
Czytaj więcej >