Dzięki tej potrawie schudłam już 6 kg. Zrobisz ją w pół godziny, smak powala na kolana
Wciąż bezskutecznie próbujesz schudnąć? Tajemnica zrzucania zbędnych kilogramów tkwi w odpowiednim jadłospisie. Od kiedy dostałam ten przepis na zapiekankę, odchudzanie jest proste i skuteczne. Koniecznie sprawdź, a nie pożałujesz
Ta zapiekanka to prawdziwy przełom w odchudzaniu
Zdrowy i szczupły wygląd jest ważny dla wielu osób. Jednocześnie proces odchudzania powinien być zdrowy i bezpieczny dla naszego organizmu. Z obłędną zapiekanką warzywną, na którą przepis znajdziecie poniżej, zrzucisz zbędne kilogramy bez najmniejszych problemów. Potrawa jest niskokaloryczna, a jednocześnie syci na długi czas.
Przygotowanie zapiekanki na odchudzanie nie jest trudnym zadaniem. Wystarczy pokroić wszystkie składniki i włożyć je do piekarnika. Dzięki dodatkowi jajka oraz pysznego sera daniem tym bez problemu naje się każdy. Może cieszyć swym smakiem zarówno na obiad, jak na kolację.
Żadne jajka, żadna cukinia. Najlepsze bezmięsne kotlety zrobisz z tego warzywa, każdy poprosi o dokładkęPrzepis na zapiekankę wspomagającą odchudzanie
Składniki:
- 1 duży brokuł
- 1 czerwona papryka
- 3 cukinie średniej wielkości
- 1 cebula
- 5 jajek
- 4 łyżki jogurtu
- 1-2 ząbki czosnku
- 2-3 pomidory
- 1 szklanka tartego sera żółtego
- tymianek
- sól i pieprz
- odrobina oleju do smażenia
Jak zrobisz smaczna i lekką zapiekankę? To idealny sposób na odchudzanie
Przygotuj warzywa na zapiekankę. Brokuł umyj i podziel na różyczki. Paprykę pokrój w gruba kostkę. Warzywa rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Oprósz solą, pieprzem, tymiankiem i piecz przez 10 minut w temperaturze 200 stopni, w połowie czasu przemieszaj.
W międzyczasie przygotuj pozostałe składniki na zapiekankę. Cukinię pokrój w kostkę a cebule posiekaj. Oba warzywa podsmaż na patelni na odrobinie oleju. Trzymaj na ogniu, aż nieco zmiękną, dopraw solą i pieprzem.
Do osobnej miski wbij jajka. Rozkłóć je i wymieszaj z jogurtem. Następnie dodaj do nich przeciśnięty przez praskę czosnek i sól. Wszystko razem wymieszaj. Pomidory umyj i pokrój w kostkę.
Na blaszkę z podpieczonymi warzywami dodaj te z patelni. Dołóż do nich pokrojone w kostkę pomidory. Wszystko zalej jajkami i poruszaj blaszką, aby równomiernie je rozprowadzić. Na koniec posyp danie tartym żółtym serem.
Blaszkę z zapiekanką na odchudzanie włóż z powrotem do piekarnika. Piecz w 200 stopniach przez kolejne 15 minut. Po upływie tego czasu wyjmij ją z urządzenia i odstaw na bok na 5-10 minut. Na koniec podziel na porcje i zajadaj. Tego patentu na szybkie krojenie papryki nie znałaś. Tak smażona cebula zachwyca swoim smakiem.