Smakosze.pl
Projekt bez tytułu - 2021-10-01T175944.682

canva/vivoo

Ekspresowa pasta do kanapek z kiszonych ogórków

12 Października 2021

Autor tekstu:

Renata Materlińska

Udostępnij:

Kiszone ogórki pełne są smaku, kiszone ogórki pełne są zdrowia. I aż proszą się, by sięgać po nie jak najczęściej. Można je jeść na przekąskę, dodawać do zup, sałatek i innych potraw. My proponujemy ekspresową pastę do kanapek z kiszonych ogórków.

Pasty do pieczywa to coś, co można przygotować szybko i prosto. Na dodatek pozytywnie zaskakują smakiem, bo po wymieszaniu 2-3 składników powstaje zaskakująco pyszne smarowidło. Pasty do pieczywa są doskonałą odmianą dla wędlin czy serów. Rób je więc jak najczęściej.

Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Przepis na ekspresową pastę do kanapek z kiszonych ogórków

Składniki:

  • 200 g białego sera

  • 3 kiszone ogórki

  • koperek

  • 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany

  • sól, pieprz

Czajnik

Jak wyczyścić brudny czajnik?

CZYTAJ DALEJ

Przygotowanie pasty z kiszonych ogórków

Ser biały umieść w miseczce, rozdrobnij go widelcem. Zamiast rozgniatać, możesz go pokruszyć. Ser rozmieszaj z jogurtem lub śmietaną.

Ogórki pokrój wzdłuż w plastry, potem w paski, a potem w kostkę. Jeśli mają grubą skórkę, wcześniej możesz je obrać.

Koperek opłucz, osusz, oberwij delikatne listki, posiekaj je. Dodaj do twarogu razem z kiszonymi ogórkami, wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

Tak przygotowaną pastą smaruj kromki chleba. Możesz ją też podawać na pieczywie chrupkim czy krakersach.

Wskazówka: Do przygotowania pasty najlepiej użyć białego sera, który nie jest zbyt mocno odciśnięty. Wtedy ma bardziej smarowną konsystencję.

Na naszych stronach znajdziecie też przepisy na inne, pyszne pasty. Spróbujcie koniecznie pasty z tuńczyka, a także pasty z makreli o pomidorowym smaku.

Zapraszamy do obejrzenia naszego nowego filmu:

kiszone ogórki

kiszone ogórki

Źródło zdjęcia: canva/Food Photos

Dziękujemy, że jesteś z nami i zapraszamy na darmową, zamkniętą grupę na Facebooku tylko dla Smakoszy

POLSKIE ZUPY - CZY MAJĄ PRZED TOBĄ TAJEMNICE? 10 PYTAŃ DLA SPECJALISTÓW

Pytanie 1 z 10

Do krupniku tradycyjnie dodajemy:

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

źródło: mniammniam

Zapraszamy na nasz Instagram

Renata MaterlińskaAutor

Redaktorka serwisu Smakosze. Lubię gotować, odkrywać nowe smaki i potrawy. Dlatego po każdej podróży wprowadzam do domowego menu danie, które mi posmakowało. Z wykształcenia jestem technologiem żywności, studiowałam też dietetykę. Przez wiele lat prowadziłam kuchnię w dwutygodniku Przyjaciółka i miesięczniku Poradnik Domowy. Poza dobrym jedzeniem dużą przyjemność sprawia mi jazda na rowerze i muzyka. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl

Podobne artykuły

Przepisy

Najdoskonalsze i najprostsze placki z cukinii. Idealne na obiad

Czytaj więcej >

Przepisy

Puszyste i pyszne ciasto drożdżowe z rabarbarem. Idealne do kawy

Czytaj więcej >
Magda Gessler, zupa grzybowa

Przepisy

Zupa grzybowa Magdy Gessler. Sekretem jest dodatek sera korycińskiego

Czytaj więcej >
pieczone schabowe

Przepisy

Sposób na pieczone kotlety schabowe. Lżejsza wersja klasyki

Czytaj więcej >
tatar z pomidorów

Przepisy

Aromatyczny tatar z suszonych pomidorów. Alternatywa dla mięsa

Czytaj więcej >

Przepisy

Najlepszy sos czosnkowy. Idealny do pizzy

Czytaj więcej >