Ekspresowa pasta do kanapek z kiszonych ogórków
Kiszone ogórki pełne są smaku, kiszone ogórki pełne są zdrowia. I aż proszą się, by sięgać po nie jak najczęściej. Można je jeść na przekąskę, dodawać do zup, sałatek i innych potraw. My proponujemy ekspresową pastę do kanapek z kiszonych ogórków.
Pasty do pieczywa to coś, co można przygotować szybko i prosto. Na dodatek pozytywnie zaskakują smakiem, bo po wymieszaniu 2-3 składników powstaje zaskakująco pyszne smarowidło. Pasty do pieczywa są doskonałą odmianą dla wędlin czy serów. Rób je więc jak najczęściej.
Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Przepis na ekspresową pastę do kanapek z kiszonych ogórków
Składniki:
200 g białego sera
3 kiszone ogórki
koperek
2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany
sól, pieprz
Przygotowanie pasty z kiszonych ogórków
Ser biały umieść w miseczce, rozdrobnij go widelcem. Zamiast rozgniatać, możesz go pokruszyć. Ser rozmieszaj z jogurtem lub śmietaną.
Ogórki pokrój wzdłuż w plastry, potem w paski, a potem w kostkę. Jeśli mają grubą skórkę, wcześniej możesz je obrać.
Koperek opłucz, osusz, oberwij delikatne listki, posiekaj je. Dodaj do twarogu razem z kiszonymi ogórkami, wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Tak przygotowaną pastą smaruj kromki chleba. Możesz ją też podawać na pieczywie chrupkim czy krakersach.
Wskazówka: Do przygotowania pasty najlepiej użyć białego sera, który nie jest zbyt mocno odciśnięty. Wtedy ma bardziej smarowną konsystencję.
Na naszych stronach znajdziecie też przepisy na inne, pyszne pasty. Spróbujcie koniecznie pasty z tuńczyka, a także pasty z makreli o pomidorowym smaku.
Zapraszamy do obejrzenia naszego nowego filmu:
Źródło zdjęcia: canva/Food Photos
Dziękujemy, że jesteś z nami i zapraszamy na darmową, zamkniętą grupę na Facebooku tylko dla Smakoszy
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
źródło: mniammniam