Jajecznica jest lubianym daniem, które przyrządzamy na śniadanie. Syci, smakuje i jest zdrowa. Gdy powiedziano mi o pewnym dodatku do jajecznicy, nie mogłam powstrzymać się od śmiechu. Jednak teraz tylko w ten sposób robię jajecznicę. Ten dodatek jest idealny do tego dania, choć na początku może trochę dziwić.
Jajecznica, czyli zjedz śniadanie
Jajecznica to smaczna i zdrowa propozycja na śniadanie. Dostarcza nam energii, niezłej porcji witamin i minerałów i pysznie smakuje. Zwykle jajecznicę robimy z podsmażaną cebulką, szynką lub boczkiem. Dodatków może być naprawdę wiele.
Jednak, gdy usłyszałam o jednym z nich, parsknęłam śmiechem. Jak to? Serek wiejski do jajecznicy? Natomiast, gdy zjadałam takie śniadanie z tym dodatkiem, to bardzo mi smakowało. Teraz tylko tak robię jajecznicę i polecam ten przepis na śniadanie.

Nastaw w sobotę i będzie gotowy na niedzielę. Rosół Strzelczyka to mistrzostwo. Nie uwierzysz, jak go robi
CZYTAJ DALEJJak zrobić jajecznicę z serkiem wiejskim?
Składniki:
- 3 jajka
- 100 g serka wiejskiego
- masło
- sól
- pieprz
Na gorącej patelni rozpuszczamy masło. Następnie wbijamy jajka i dodajemy serek wiejski. Doprawiamy solą i pieprzem. Dalej smażymy, jednocześnie mieszając.
Gdy uzyskamy odpowiednią konsystencję, jajecznicę przekładamy na talerz. Możemy posypać ulubionymi ziołami lub szczypiorkiem. Podajemy z pieczywem, sałatą i pomidorami.
Jajecznica z serkiem wiejskim, czyli syte śniadanie
Dodanie serka wiejskiego do jajecznicy może dziwić. Jednak dzięki temu produktowi jajecznica jest bardziej kremowa niż zwykle. Zawiera też dużo więcej białka. Dzięki takiemu śniadaniu pozostaniemy dłużej syci.
Jajecznica w takim wydaniu jest zdrowa, smaczna i dostarcza nam jeszcze więcej wartości odżywczych. Polecana jest szczególnie dla osób, które intensywnie trenują i dbają o zdrowe odżywianie. Takie śniadanie zrobimy w dosłownie 5 minut. Warto dodać serek wiejski do jajecznicy. Pisaliśmy o tym, jak szybko obrać jajko. Polecaliśmy przepis na smaczną pastę jajeczną do pieczywa.

Źródło: YouTube/@TlusteGary
Wygląda i smakuje jak kurczak, a jest bez grama mięsa. Zrobisz to z produktu, który każdy ma w kuchni
CZYTAJ DALEJTo jedyny sposób na soczyste i miękkie kotlety schabowe. Właśnie tak robiła je moja kochana babcia
CZYTAJ DALEJ