Smakosze.pl

Canva / Kanawa_Studio ; Instagram @magdagessler_official

Gessler nie wyobraża sobie jajecznicy bez tego składnika. Gwarancja puszystości

3 Maja 2023

Autor tekstu:

Aleksandra Proch

Nie ma potrawy, której nie potrafiłaby przyrządzić Magda Gessler. Gwiazda kulinariów ma w tej kwestii ogromne doświadczenie. Nie stroni od ulepszania nawet najprostszych dań, takich jak chociażby jajecznica. Dodatek tak prostego składnika, jak śmietana, zmienia tę uwielbianą potrawę nie do poznania.

Jajecznica Magdy Gessler dzięki śmietanie nabiera idealnej konsystencji

Jajka są zdrowym i pożywnym produktem spożywczym. Nic dziwnego, że wiele osób od nich właśnie zaczyna swój dzień. Jajecznica to jedno z najbardziej popularnych śniadań zajadanych na ciepło. Teraz możesz w prosty sposób sprawić, że będzie jeszcze pyszniejsza. 

Dzięki dodatkowi śmietany jajecznica Magdy Gessler, której powyższe zdjęcie pochodzi z jej oficjalnego konta na Instagramie, staje się delikatna i puszysta. Wystarczy zaledwie 1 łyżka na 6 jajek. Takim śniadaniem doskonale nasycą się 2, a nawet 3 osoby. Przygotuj tę pyszną potrawę i podziel się nią z najbliższymi.

grillowanie karkówki

Kucharz nie ma litości. Oto najgorszy błąd podczas marynowania mięsa na grilla

CZYTAJ DALEJ

Przepis na jajecznicę Magdy Gessler

Składniki:
  • 4 plasterki wędzonego boczku
  • 6 jajek
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka śmietany
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek do dekoracji

Doskonała jajecznica z dodatkiem śmietany krok po kroku

Patelnię do smażenia jajecznicy wstaw na gaz i dobrze rozgrzej. W międzyczasie plastry boczku drobno pokrój. Wrzuć go na rozgrzaną patelnię i zacznij wytapiać tłuszcz. Jeśli wyjdzie go za mało, braki uzupełnij masłem.

Jajka na jajecznicę wbij do miski. Dodaj do nich śmietanę i całość energicznie wymieszaj. Masę dopraw do smaku solą i pieprzem.

Rozkłócone ze śmietaną jajka wylej na gorący tłuszcz. Zmniejsz ogień i smaż całość, od czasu do czasu mieszając. Po uzyskaniu pożądanego stopnia ścięcia jajek zdejmij potrawę z patelni i rozłóż na talerze. Przed podaniem udekoruj jajecznicę posiekanym szczypiorkiem. Wystarczy dodać do jajek 1 składnik, aby uzyskać doskonałe ciasto na naleśniki . Mit o ograniczaniu ilości zjadanych jajek wyjaśniła ekspertka do spraw odżywiania .

kwaśna śmietana do jajecznicy.png
Canva / YelenaYemchuk

Źródło: kulinarnyblog

Żaden majonez, śmietana lub oliwa. Strzelczyk polewa surówkę z kapusty i ogórka innym składnikiem

Żaden majonez, śmietana lub oliwa. Strzelczyk polewa surówkę z kapusty i ogórka innym składnikiem

CZYTAJ DALEJ
Steki z kapusty

Potnij kapustę na plastry, posmaruj sosem i upiecz. Po spróbowaniu padniesz z wrażenia

CZYTAJ DALEJ

Tagi:

Podobne artykuły

Przepisy

Pokrój gruszki, wrzuć do ciasta i przelej do foremki. Ten deser króluje w moim domu jesienią
Czytaj więcej >

Przepisy

To najlepsze placki jakie jadłam. Przy nich ziemniaczane mogą się schować, przepis dostałam od sąsiadki
Czytaj więcej >

Przepisy

Tak sos z kurek robiła moja kochana babcia. Jedna porada jest bezcenna, korzystam z niej od lat
Czytaj więcej >

Przepisy

To śniadanie robię zawsze w zaledwie 10 minut. Potrzebuję tylko 3 składników, danie smakuje obłędnie
Czytaj więcej >

Przepisy

Dzięki tej potrawie schudłam już 6 kg. Zrobisz ją w pół godziny, smak powala na kolana
Czytaj więcej >

Przepisy

Żadne jajka, żadna cukinia. Najlepsze bezmięsne kotlety zrobisz z tego warzywa, każdy poprosi o dokładkę
Czytaj więcej >
Aleksandra Proch

Redaktorka portalu Smakosze.pl. Gotować lubiłam od najmłodszych lat, kiedy to z ochotą pomagałam mamie w kuchni. Nowe smaki chętnie odkrywam w czasie wakacyjnych wojaży. W wolnych chwilach zajmuję się muzyką oraz jeżdżę na rowerze górskim. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail [email protected]

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: [email protected]

Więcej z kategorii Przepisy

Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Wkładam ziemniaki do rękawa, zalewam jogurtem i wrzucam do piekarnika. Lepszych nie jadłam
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Wkładam czekoladę do surowego ciasta i wrzucam je do piekarnika. Rodzina co chwilę prosi mnie o ten deser
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Niektórzy wyrzucają je do kosza, a Wachowicz gotuje na nich rosół. Jego smak zaskakuje
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Dawniej tylko tak robiono kotlety schabowe. Dziś mało kto pamięta o najważniejszym detalu
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Lekarz kazał mi zbić cukier i cholesterol. Na szczęście znalazłam przepis na tę zupę, od razu pomogła
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Owiń makaron mięsem mielonym i wyłóż na patelnię. Ten prosty obiad mogłabym jeść codziennie
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Wkładam ziemniaki do rękawa, zalewam jogurtem i wrzucam do piekarnika. Lepszych nie jadłam
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Wkładam czekoladę do surowego ciasta i wrzucam je do piekarnika. Rodzina co chwilę prosi mnie o ten deser
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Niektórzy wyrzucają je do kosza, a Wachowicz gotuje na nich rosół. Jego smak zaskakuje
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Dawniej tylko tak robiono kotlety schabowe. Dziś mało kto pamięta o najważniejszym detalu
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Lekarz kazał mi zbić cukier i cholesterol. Na szczęście znalazłam przepis na tę zupę, od razu pomogła
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Owiń makaron mięsem mielonym i wyłóż na patelnię. Ten prosty obiad mogłabym jeść codziennie
Czytaj więcej >