Gessler nie wyobraża sobie jajecznicy bez tego składnika. Gwarancja puszystości
Nie ma potrawy, której nie potrafiłaby przyrządzić Magda Gessler. Gwiazda kulinariów ma w tej kwestii ogromne doświadczenie. Nie stroni od ulepszania nawet najprostszych dań, takich jak chociażby jajecznica. Dodatek tak prostego składnika, jak śmietana, zmienia tę uwielbianą potrawę nie do poznania.
Jajecznica Magdy Gessler dzięki śmietanie nabiera idealnej konsystencji
Jajka są zdrowym i pożywnym produktem spożywczym. Nic dziwnego, że wiele osób od nich właśnie zaczyna swój dzień. Jajecznica to jedno z najbardziej popularnych śniadań zajadanych na ciepło. Teraz możesz w prosty sposób sprawić, że będzie jeszcze pyszniejsza.
Dzięki dodatkowi śmietany jajecznica Magdy Gessler, której powyższe zdjęcie pochodzi z jej oficjalnego konta na Instagramie, staje się delikatna i puszysta. Wystarczy zaledwie 1 łyżka na 6 jajek. Takim śniadaniem doskonale nasycą się 2, a nawet 3 osoby. Przygotuj tę pyszną potrawę i podziel się nią z najbliższymi.
Kucharz nie ma litości. Oto najgorszy błąd podczas marynowania mięsa na grillaPrzepis na jajecznicę Magdy Gessler
Składniki:
- 4 plasterki wędzonego boczku
- 6 jajek
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka śmietany
- sól
- pieprz
- szczypiorek do dekoracji
Doskonała jajecznica z dodatkiem śmietany krok po kroku
Patelnię do smażenia jajecznicy wstaw na gaz i dobrze rozgrzej. W międzyczasie plastry boczku drobno pokrój. Wrzuć go na rozgrzaną patelnię i zacznij wytapiać tłuszcz. Jeśli wyjdzie go za mało, braki uzupełnij masłem.
Jajka na jajecznicę wbij do miski. Dodaj do nich śmietanę i całość energicznie wymieszaj. Masę dopraw do smaku solą i pieprzem.
Rozkłócone ze śmietaną jajka wylej na gorący tłuszcz. Zmniejsz ogień i smaż całość, od czasu do czasu mieszając. Po uzyskaniu pożądanego stopnia ścięcia jajek zdejmij potrawę z patelni i rozłóż na talerze. Przed podaniem udekoruj jajecznicę posiekanym szczypiorkiem. Wystarczy dodać do jajek 1 składnik, aby uzyskać doskonałe ciasto na naleśniki. Mit o ograniczaniu ilości zjadanych jajek wyjaśniła ekspertka do spraw odżywiania.
Źródło: kulinarnyblog